Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Λαϊκά δικαστήρια στην Τρίπολη μετά τη λήξη του αγώνα γιά την ήττα του Αστέρα

Η νέα ήττα του Αστέρα Τρίπολης και το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των οπαδών. Αντίδραση που ξεκίνησε από τη στιγμή που ο Επστάιν άνοιξε το σκορ με πέναλτι, όταν άρχισε να ακούγεται το σύνθημα «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ».
Το σύνθημα, μάλιστα, «αγρίεψε» ακόμη περισσότερο, μετά το δεύτερο γκολ της Κέρκυρας, με τον κόσμο να φωνάζει «όποιος δεν μπορεί να πάει να γ...».
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το γκολ του Καλαντζή, ξεκίνησε η μαζική αποχώρηση των φιλάθλων των γηπεδούχων από το γήπεδο.
Μετά τη λήξη, μάλιστα, δεν έλειψαν και τα λαϊκά δικαστήρια, αφού περίπου εκατό οπαδοί του Αστέρα συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες.


Γκολ και τίτλος. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2 - 1 τον Παναθηναικό και 7 αγωνιστικές πριν την λήξη κατέκτησε τον 38ο τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.Το πρωτάθλημα τελείωσε…

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν 2-1 τον Παναθηναϊκό και πήγαν την διαφορά στο +10. Το γκολ του Τζιμπούρ στο 91' έκρινε τον τίτλο και το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, που θα μπορούσε να είχε διαφορετική έκβαση αν λίγο νωρίτερα μετρούσε το γκολ του Κατσουράνη.
Ο Παναθηναϊκός έχυσε στο φινάλε την... καρδάρα με το γάλα, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 πήγε στο +10 κι αγκάλιασε το πρωτάθλημα!
Ηταν οι καθυστερήσεις του αγώνα όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο κι ο Τζιμπούρ έκανε το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό σ' ένα ματς για γερά νεύρα!
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μιραλάς στο 20', ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Λέτο στο 58', ενώ οι «πράσινοι» φώναξαν για ένα ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη στο 83' που φάνηκε να είναι καθαρό και για ένα πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη στο φινάλε του α' ημιχρόνου.
Στο φινάλε του αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν ενώ ορισμένοι επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού με την καμπάνα να βρίσκεται προ των πυλών…
Αν έβλεπε κανείς τις δυο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν ήξερε την βαθμολογία, θα νόμιζε ότι ο Ολυμπιακός παίζει μια σεζόν σ’ ένα ματς, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που… ξύπνησε μετά το 44’ κι έκανε δυο σουτ με Νίνη και Κατσουράνη.
Ο Ολυμπιακός μπήκε παθιασμένος στο γήπεδο και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του. Οι «ερυθρόλευκοι» πράγματι ήλεγχαν το ματς και ήταν αυτοί που έψαχναν με αξιώσεις το γκολ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ήταν άχρωμος κι άτολμος και δεν έδειξε σε καμιά περίπτωση ότι πήγε στο Καραϊσκάκη για να χτυπήσει στα ίσια τον Ολυμπιακό.
Ο Καλόπουλος άργησε να ξεκινήσει το ματς για περίπου 5 λεπτά, καθώς άναψαν δεκάδες φωτοβολίδες και πολλές απ’ αυτές έπεσαν στην εστία του Τζόρβα, ενώ διακοπή υπήρχε και μετά το 1-0 και πάλι για βεγγαλικά.
Οι γηπεδούχοι, αφού πίεσαν και κέρδισαν δυο τρία κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο, βγήκαν με μεγαλύτερες αξιώσεις μπροστά και είχαν ένα καλό σουτ με τον Μιραλάς στο 15’. Ο Βέλγος αστόχησε όμως πέντε λεπτά αργότερα πήρε το αίμα του πίσω. Ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ στον άξονα, ο Ιμπαγάσα πέρασε με πάσα τη μπάλα στον Μιραλάς που βγήκε πίσω από το τείχος, μπήκε από δεξιά και πλάσαρε ιδανικά τον Τζόρβα για να ανοίξει το σκορ και να βάλει στο Καραϊσκάκη φωτιά!
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κι αφού άλλαξαν ωραία τη μπάλα βρέθηκαν σε θέση βολής με τον Τζιμπούρ, που δεν τέλειωσε σωστά τη φάση με τους «πράσινους» να «φωνάζουν» γιατί ο Κατσουράνης ήταν πεσμένος στο χορτάρι.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, ήταν εκτός αγώνα με την τριάδα των χαφ, αποτελούμενη από Καραγκούνη, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα ανασταλτικά της καθήκοντα, ενώ και στο δημιουργικό κομμάτι η ομάδα του Φερέιρα χώλαινε. Στο 27’ ο Σισέ πήρε μια κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βύντρα στην πρώτη ουσιαστικά φάση του «τριφυλλιού» στο ματς.
Από πλευράς Παναθηναϊκού, ξεχώρισε ο Νίνης που ήταν απελπιστικά μόνος, ενώ ο Λέτο ήταν πολύ εκνευρισμένος κι εκτός αγώνα. Ο Σισέ από την άλλη πάλευε μόνος του μπροστά και το ματς πήγαινε όπως το ήθελαν οι γηπεδούχοι.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πάντως σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Νίνη και τον Τοροσίδη οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι, καθώς ο μπακ του Ολυμπιακού πέφτοντας πήρε μια κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του και τον Καλόπουλο να δείχνει επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο από τον Νίνη, ωστόσο, ο «Τόρο» φαίνεται να βρίσκει τη μπάλα πριν ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού τον σπρώξει.
Το ημίχρονο τελείωσε με δυο σουτ από Κατσουράνη και Νίνη που πέρασαν εκτός εστίας.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός βγήκε πιο παθιασμένος . Τα χαφ του Παναθηναϊκού ανέβηκαν και οι φιλοξενούμενοι πήραν το κέντρο και γι αυτό το λόγο ο Βαλβέρδε έβγαλε στο ημίωρο τον Φουστέρ κι έβαλε τον Ντουντού για να συμμαζέψει τα πράγματα, όμως τα λάθη γίνονταν εύκολα κι ο Παναθηναϊκός έβγαινε στην Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έψαχνε το γκολ, απέναντι σε έναν νωχελικό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου Ολυμπιακό και τα κατάφερε στο 58'. Ο Νίνης κέρδισε φάουλ δεξιά από τον Ραούλ Μπράβο, ο Λέτο το εκτέλεσε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έσκασε μπροστά από τον Πάρντο και κατέληξε στην δεξιά πλευρά του τέρματος του Πάρντο που φέρει τεράστια ευθύνη για να γίνει το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 1-1.Ο Αργεντινός  σκόραρε για πρώτη φορά φέτος και για πρώτη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του, Το γκολ αυτό, "πάγωσε" τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρούν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά ο Παναθηναϊκός τους είχε κλείσει καλά.
Σε μια απ’ αυτές ο Λέτο σέντραρε κι Πάρντο ρέφαρε το λάθος του, γλιτώνοντας τον Ολυμπιακό από το 1-2 μετά την κεφαλιά του Σισέ στο 72’. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φάσεις εναλλάσσονταν η μία την άλλη με τον Ολυμπιακό να έχει την καλύτερη με τον Τζιμπούρ στο 80’.
Η φάση του αγώνα ήρθε στο 83’ όταν ο Κατσουράνης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας με τον Πάρντο να διώχνει δυο φορές, ο Κατσουράνης σκόραρε, όμως ο β’ βοηθός ακύρωσε το γκολ.
.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, ο Βαλβέρδε στο 90' έβαλε στο γήπεδο τον Πάντελιτς, παίζοντας με δύο επιθετικούς η άμυνα του Παναθηναϊκού κοιμήθηκε κι ο Τζιμπούρ που εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Ντουντού έπειτα από τη σέντρα του Ζαϊρί σκόραρε από κοντά στο 90+2’ και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-1 που τον φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα, καθώς πλέον βρίσκεται στο +10.
Ολυμπιακός: Ράφαελ Ούρκο Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ολοφ Μέλμπεργκ, Φρανσουά Μοντεστό, Βασίλης Τοροσίδης, Αριελ Ιμπαγάσα, Νταβίντ Φουστέρ (61' Σεαρένσε Ντουντού), Αλμπερτ Ριέρα (90' Μάρκο Πάντελιτς), Κέβιν Μιραλάς (78' Ζαουάντ Ζαϊρί), Ραφίκ Τζιμπούρ
Παναθηναϊκός: Αλέξανδρος Τζόρβας, Γιόσου Σαριέγκι, Λουκάς Βύντρα, Σεντρίκ Καντέ, Νίκος Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης (80' Μάτε Σιμάο), Σωτήρης Νίνης (66' Σιντνέ Γκοβού), Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπαστιάν Λέτο

Οι Φαίακες «έριξαν στον γκρεμό» τον Αστέρα Τρίπολης!



Στα γήπεδα της Football league, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης που ηττήθηκε από την Κέρκυρα με 2-0, στην Τρίπολη και βυθίστηκε ακόμα πιο πολύ στην ζώνη του υποβιβασμού.
Οι Αρκάδες διατήρησαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ (από ένα σε κάθε ημίχρονο) που έχασε ο Ουντότζι στο 16’ και ο Μπαστία στο 56’ (με τον πρώτο να πλασάρει στα... περιστέρια και τον δεύτερο να βλέπει τον Κωνσταντόπουλο να του παίρνει την... μπουκιά από το στόμα), δεν... ταιριάζουν σε ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία και, ουσιαστικά, «προοιωνίζουν» την εξέλιξη του αγώνα και τελικά είδαν τους Φαίακες να σκοράρουν μέσα σε έξι λεπτά, σε δύο από τις λίγες καλές φάσεις που δημιούργησαν στην περιοχή του Ντεγκρά.
Ένα αποτέλεσμα που, από τη μια φέρνει την Κέρκυρα αγκαλιά με την παραμονή της στη Superleague και από την άλλη δυσκολεύει αφάνταστα τη συνέχεια για τον Αστέρα που πλέον βρίσκεται σε απελπιστική θέση.
Αρχικά, λοιπόν, ο Επστάιν με πέναλτι στο 69’ που έδωσε ο Κωνσταντινέας για ανατροπή του Ιωάννου από τον Ντεγκρά και στη συνέχεια μετά από καταπληκτική κάθετη του Χαμπλ , ο Καλαντζής με δυνατό σουτ στο 75’ , (φέρει τεράστια ευθύνη ο Ντεγκρά), μετέτρεψαν σε διαδικαστικού χαρακτήρα τη συνέχεια.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης περνάει και η απόφαση του Κωνσταντινέα να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Ηλία Ιωάννου στη φάση του πέναλτι, χωρίς να φαίνεται πουθενά ότι ο επιθετικός της Κέρκυρας έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα.
Η ψυχολογία των γηπεδούχων έπεσε στο ναδίρ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που, έστω και με δέκα παίκτες, δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν τη νίκη.
Οι Αρκάδες, πάντως, δεν ξέχασαν την... τέχνη τους, αφού στο 87’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ και να μετατρέψουν σε «ροντέο» τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ύστερα από φάση διαρκείας, ο Αρσενίεβιτς δεν μπορεί να μειώσει από πολύ κοντά που σουτάρει αλλά οι αμυντικοί της Κέρκυρας, διώχνουν πριν περάσει η μπάλα την γραμμή

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Μαρσέλο (71’ Φρανκού), Καρέρα (46’ Φορτούνης), Ουντότζι (65’ Ροτζέριο), Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόβ (58’ Καλαντζής), Γκουστάβο, Επστάιν (80’ Τσίγκας), Γραμμόζης, Ηλίας Ιωάννου, Μακρής (73’ Χαμπλ).

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ



ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ
ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 35 ΛΕΠΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ. 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ iasos@otenet.gr



Parakato.gr

Μεγάλη έκτός έδρας νίκη του Αστέρα Δερβενίου με 2 -1 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου

Με νίκες συνέχισαν την διεκδίκηση της ανόδου , στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής στην Α΄κατηγορία Κορινθίας Ελλάδα Βέλου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου , που επικράτησαν με 2 - 0 επί του Ισθμιακού , η πρώτη και με 1 - 0 επί των Αγίων Θεοδώρων ο δεύτερος. Μεγάλες νίκες με σκορ 2 - 1 πέτυχαν εκτός έδρας ο Αστέρας Δερβενίου επί του Σαρωνικού Γαλατακίου και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επι του ΠΑΣ Κλένια. Επίσης νίκη με το ίδιο σκορ , εντός έδρας , σημείωσε και ο Ηρακλής Λεχαίου επί του Αετού Κρυονερίου. Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής επικράτησε 1 - 0 της Δάφνης Εξαμιλίων , ενώ ο Πανευρωστινιακός , υπέστη βαριά ήττα με σκορ 1 -3 από το Σπαθοβούνι. Τέλος ισόπαλος ανευ τερμάτών έληξε και η αναμέτρηση του Πανσολυγειακού με την Προοδευτική Περιγιαλίου.

Η 19η αγωνιστικήΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ................................................ 2 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ..................................0 - 0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ ....................1 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ...........1 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ ...................1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ .........1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ .......................2 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ .....................1 - 2.


Η Βαθμολογία
( Σε 19 αγώνες)

50 - 11
54
48 - 8
53
44 - 24
38
34 - 24
34
34 - 24
30
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
31 - 28
27
22 - 25
23
24 - 28
22
21 - 32
22
26 - 35
22
27 - 36
21
28 - 40
20
21 - 37
19
23 - 40
15
21 - 45
14
18 - 35
12

Σπουδαίες αναμετρήσεις στον 6ο όμιλο.

Σημαντική νίκη παραμονής πήρε ο Αστέρας Μαχαιράδου επί του Πάμισου με 2-1, σήμερα , στον άγώνα που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο, αν και η ομάδα της Μεσσήνης άνοιξε το σκορ με τον μόνιμο σκόρερ της Μπεγέτη στο 28'. Επτά λεπτά αργότερα οι επτανήσιοι ισοφάρισαν με τον Βάλβη και στο 88' ο Ματαράγκας διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στο 50' το σουτ του Νικολόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η αγωνιστική σηνεχίζεται αύριο με τους αγώνες:
Σπάρτη-Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς
Εράνη Φιλιατρών-Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας
Καλαμάτα-Κροκεές
Ζαβλάνι-Κυπαρισσία
Εθνικός Σαγέικων-Αχαϊκή
Αστέρας Αμαλιάδας-Διαγόρας Βραχνέικων
Τριταιικός-Ατρόμητος Λάππα
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι αγώνες Ζαβλάνι-Κυπαρισσία, Εθνικός Σαγέικων-Αχαϊκή και Τριταιϊκός-Ατρόμητος Λάππα.

Κορινθιακό ντέρμπι στον 7ο όμιλο. Ο Α.Ο.Λουτρακίου κόντρα στον Πέλοπα Κιάτου


Α.Ο. Λουτρακίου και Πέλοπας Κιάτου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Θώδειο Στάδιο στο Λουτράκι. Ένα Κορινθιακό ντέρμπι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πολύ σημαντική αυριανή αγωνιστική
Ό ΑΟΛ ενδιαφέρεται περισσότερο για τη νίκη μιας και κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό και με τους 3 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποκτά ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Απο την άλλη μεριά ο Πέλοπας είναι καταδικασμένος με τον υποβιβασμό καθώς φέτος δεν κατάφερε να κερδίσει πόντους παραμονής.
Από την 21η αγωνιστική δεν υπάρχει το Κορινθιακό ντέρμπι , αλλα τοπικα ντέρμπι έχουμε στην Αργολίδα και στην Αρκαδία.
Στην Αργολίδα η Ένωση Μιδέας θα αναμετρηθεί με τον Αστέρα Δρεπάνου στο γειτονικό ντέρμπι,ενώ στο Άργος ο Παναργειακός με νέο τεχνικό τον Αντώνη Τζιέρη έρχετε σε κόντρα με το Κρανίδι την πρώην ομάδα του.Στο Άστρος της Αρκαδίας και στο Αρκαδικό ντέρμπι οι Βρασιές αντιμετωπίζουν τον Παναρκαδικό. Δύσκολο εκτός έδρας ματς περιμένει και τον πρωτοπόρο Αστέρα Μαγούλας , μέσα στον Πόρο. Την ίδια ώρα, η Θήβα υποδέχεται την πάντα υπολογίσιμη Δάφνη Ερυθρών . Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Αίας Παραλίας Ασπροπύργου-Χαλκίδα και Λουκίσια - Δήλεσι.Ρεπό έχει ο Παναυπλιακός.

Η 21η ΑγωνιστικήΘήβα-Δάφνη Ερυθρών
Λουκισίων Α.Ο.-Δήλεσι
Παναργειακός-ΑΕΚ Ερμιονίδας
Ενωση Μιδέας-Αστέρας Δρεπάνου
Πόρος-Αστέρας Μαγούλας
Βρασιές-Παναρκαδικός
Αίας Παραλίας Ασπροπύργου-Χαλκίδα
Α.Ο. Λουτρακίου-Πέλοπας Κιάτου

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

     Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας αποφάσισε τη ματαίωση όλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων του παιδικου πρωταθλήματος,που είχαν ορισθεί να γίνουν το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Νομό μας και των χαμηλών θερμοκρασιών.
  Οι παραπάνω αγώνες μετατίθενται για την ίδια ώρα στα ίδια γήπεδα που αρχικά είχαν ορισθεί για το Σάββατο  26 Φεβρουαρίου 2011.

Γιάννης Μιχελάκης: «Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας». Μια λέξη που δυστυχώς δεν υπάρχει στο λεξικό του ΠΑΣΟΚ!»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε για την αγανάκτηση που προκάλεσε η ομιλία Σαμαρά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα ότι τους τάραξε κυρίως, το «Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας» που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς. Αξιοπρέπεια προς τους Έλληνες. Μια λέξη που δυστυχώς δεν υπάρχει στο λεξικό του ΠΑΣΟΚ!»

Βαρέσαμε κανόνι σαν Έθνος και χρεωκοπήσα​με σαν τον Άσωτο υιό πού αύριο γιορτάζουμ​ε! Υπάρχει ελπίδα σωτηρίας;

Πάντοτε, στις μέρες αυτές πού « ανοίγει» το λεγόμενο Τριώδιο, βρίσκεται ανάμεσά τους και μια Κυριακή, η αυριανή, πού λέγεται Κυριακή του Ασώτου!
Δεν σας κρύβω λοιπόν, ότι πάντοτε συμπαθούσα την μέρα αυτή, και τότε πού ήμουνα μακριά από τον Θεό και τώρα πού κάπως πλησίασα, γιατί από μόνη της, καί μέσα στα λόγια του αυριανού Ευαγγελίου, περιέχεται και μία ελπίδα…
Είναι η ελπίδα της αναμονής από τον Θεό - Πατέρα, πού πάντοτε μας περιμένει να επιστρέψουμε, με ότι αυτό επιγείως και  μεταθανατίως συνεπάγεται…

Μας περιμένει, στεκόμενος  "μέσα στήν μέση τού δρόμου" από τον οποίον φύγαμε, πάντοτε προσδοκώντας ν΄ αλλάξουμε  ζωή, έστω και στο 12 παρά πέντε της διαδρομής μας, ώστε να σωθούμε... 

( Μετάφραση από τα Ρωσικά: Ευγενία Τελιζένκο ).
Αρκεί, αυτή η τελευταία του φωτογραφία της ειλικρινούς αλλαγής της ζωής μας να διατηρηθεί μέχρι και την έξοδό μας και το φευγιό μας απ΄ αυτό τον κόσμο, και να μη την μουτζουρώσουμε πάλι, με διάφορα παλαιά και νέα παραστρατήματα…

Διαβάστε περισσότερα » ΕΔΩ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: «Aπόφασή μας να ανατρέψουμε καθιερωμένες πρακτικές, κατεστημένες νοοτροπίες»

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΤΗΝ 3η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

«Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, οργανωτικής και λειτουργικής ανασύνταξης του κόμματος, με τον ορισμό των υπευθύνων τομέων πολιτικής ευθύνης και των επικεφαλής των Γραμματειών. Οι αποφάσεις αυτές σηματοδοτούν το αποφασιστικό βήμα της Νέας Δημοκρατίας στο μέλλον, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσδίδουν δυναμική στην οργάνωση, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα στην πολιτική μας δραστηριότητα. 

Και τώρα οι δυό τους - Μάχη κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού . Με νίκη ο "Θρύλος" κατακτά , από απόψε, τον 38ο τίτλο του Πρωταθλητή από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το μεγάλο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κλέβει την παράσταση στην 23η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους με έπαθλο το τρίποντο. Για τους μεν Πειραιώτες θα σημαίνει τίτλος, ο 38ος από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου, για δε τους Αθηναίους θα αποτελεί το ξεκίνημα της προσπάθειας για υπέρβαση. Η κόντρα των «αιωνίων» αντιπάλων, εκτός από τους προφανείς λόγους γοήτρου για τις δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει τεράστια βαθμολογική σημασία, καθώς μπορεί να κρίνει την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.
Αν ο Ολυμπιακός πάρει τους βαθμούς της νίκης, τότε θα αυξήσει σε δέκα τους βαθμούς της διαφοράς από τους «πράσινους» και μόνο αν... αυτοκτονήσει θα χάσει το φετινό τίτλο. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίζει να ελπίζει...
Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χαρακτήρισε το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο ως ματς της χρονιάς.Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.
Στο μεταξύ, η ΑΕΚ θα παίξει με τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ η Λάρισα θα αναμετριθεί με την Ξάνθη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας:
ΣΑΒΒΑΤΟ
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα NS2
19:30 Καβάλα-Πανσερραϊκός NS2
19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ
ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 Ολυμπιακός Β.-Ηρακλής NS2
17:15 Ατρόμητος-Αρης NS2
19:30 Ξάνθη-Λάρισα ΝΕΤ
19:30 ΑΕΚ-Πανιώνιος NS1
*Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Κώστας Κόλλιας: «Στον αέρα οι αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών της Κορινθίας από το χαλάζι του 2010»

Με αφορμή την πρόσφατη επιλεκτική πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές στη φυτική παραγωγή το 2010 από διάφορα ζημιογόνα αίτια (χαλάζι, παγετός, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση, πλημμύρα), μόνο σε 11 Νόμους στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η Κορινθία, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Με αφορμή την πρόσφατη επιλεκτική πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, στους αγρότες που υπέστησαν ζημιές στη φυτική παραγωγή το 2010 από διάφορα ζημιογόνα αίτια (χαλάζι, παγετός, ανεμοθύελλα, βροχόπτωση, πλημμύρα), μόνο σε 11 Νόμους στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η Κορινθία, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Πάλι χωρίς Πρόεδρο η Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου...

 
Τελικά, ανακλήθηκε (από τον ίδιο) η απόφαση του Υπερπεριφερειάρχη κ. Αποστολόπουλου, που όριζε ως πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ξυλοκάστρου την κ. Σαμιώτη.


Είχα επισημάνει τότε ότι πρόκειται για εφεύρεση (http://armoniki.blogspot.com/2011/02/blog-post_08.html) και με τη νέα απόφαση ανακαλείται η παλιά και πρέπει να γίνει ψηφοφορία.

Δείτε τη νέα απόφαση εδώ
http://et.diavgeia.gov.gr/f/apdik_delponisou_delladas_ioniou/ada/4ΑΛΔΟΡ1Φ-ΒΒ 

Το σήριαλ λοιπόν συνεχίζεται με νέα επεισόδια και το Ξυλόκαστρο παραμένει δίχως πρόεδρο (δίχως συμβούλιο ουσιαστικά), λίγες μέρες πριν την κατάθεση τεχνικού προγράμματος και τη σύνταξη του προϋπολογισμού. Τι φταίει και "τις πταίει" γι' αυτό;

Α.Α.Ζ.

Αντώνης Σαμαράς: «Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσης»

Η Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος:
«Κυρίες και κύριοι,


Σήμερα θέλω να σταθούμε σε δύο πράγματα, σε δύο κρίσιμες διαπιστώσεις. Από τις οποίες προκύπτει κι ένα σημαντικό πολιτικό συμπέρασμα:
* Η πρώτη διαπίστωση: Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημί-διάλυσης και ημί-παράλυσης.
Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες κυβερνητικού έργου. Πρόκειται για πολλαπλά, μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει ύφεση της κακοκαιριάς σε δυτικά και βόρεια, ωστόσο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στα ανατολικά και νότια ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.
Σήμερα περιμένουμε νέες βροχοπτώσεις στην Αττική, όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στα βόρεια προάστια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα εξασθενήσουν από το απογευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια ως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι μέχρι και τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρά. Θα έχουμε επίσης ισχυρούς ανέμους 7 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην Ανατολική Στέρεα και την Εύβοια θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Την Κυριακή θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Επίσης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά

H 15η στην Γ' κατηγορία Κορινθίας

Α΄ όμιλος

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αίας Αγινορίου - Ελάφι Εξαμιλίων
ΑΠΣ Αγιάννης - ΑΟ Μαψού
Ποσειδών Κυρά Βρύσης - Σοφικό 05'
Άγιος Γεώργιος - Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών
ΠΑΟ Κουταλάς - Νέα Αστέρια Λουτρακίου


Β΄ όμιλος

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παμφενεατικός - Ατρόμητος Μποζικών
ΑΟ Λεχαίου - ΑΟ Λαύκας
Ορφέας - Αστέρας Κορίνθου
Κεραυνός Μεγάλου Βάλτου - Άρης Βοχαϊκού
Θύελλα Λεοντίου - Δάφνη Πουλίτσας

Β Κορινθίας :Ντέρμπι κορυφής ο Άλμπατρος Κόρφου κόντρα στο Σολομό. Δοκιμασία στη Στιμάγκα για τον Πανεμεατικό

Α΄όμιλος
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΠΑΣ Κύψελος - ΑΟ Περαχώρας
Ολυμπιακός Κορίνθου - Αετός Αγγελοκάστρου
ΑΣ Λουτρακίου - Τεννεάτης Αθικίων
Άλμπατρος Κόρφου - ΑΟ Σολομού
Αστέρας Στεφανίου - Εθνικός Ξυλοκέριζας
Γαλάζιοι Νέοι - Πρόοδος Αγίου Βασιλείου
ΑΟΦ ΠΑΟΚ - Άρης Αρχαίας Κορίνθου

Β’ όμιλος

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νέοι Στιμάγκας - Παννεμεατικός
Θύελλα Κάτω Διμηνιού - ΑΟ Ασπροκάμπου
Θύελλα Πετρίου - Ολυμπιακός Άσσου
ΑΟ Λυκοποριάς - Αναγέννηση
Πανκαμαριακός - Κόρινθος 06'
Άρατος Βασιλικού - Απέσσας Χαλκίου
Αρης Αρχαίας Κορίνθου - Π.Γ.Σ. Κόρινθος

Εγκύκλιος: 30 - 1.000 € θα εισπράττει ο κάθε δήμος από τις άδειες χαρτοπαιξίας!


Η χαρτοπαιξία ωφελεί σοβαρά τους δήμους! Από 30 έως και 1.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνουν για κάθε νόμιμη άδεια που χορηγούν στα καταστήματα στα οποία επιτρέπεται η χαρτοπαιξία. Τα κριτήρια είναι πληθυσμιακά, με βάση την τελευταία νόμιμη απογραφή και με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο και τι προβλέπεται σε όλη την Ελλάδα. Με διευκρινιστική της εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, διευκρινίζει πόσο ακριβώς θα πληρώνουν στον δήμο για κάθε άδεια χαρτοπαιξίας, τα καταστήματα. Να σημειωθεί ότι το «τέλος» για την άδεια διενέργειας τεχνικών παιχνιδιών  πηγαίνει κατά 90% στο κράτος και κατά 10% στον δήμο.
Η εγκύκλιος:

Προγράμματα για αλιείς και ιδιωτικές επενδύσεις σε νησιά & παράκτιες περιοχές

 
Δύο σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν στους αλιείς και στους απασχολούμενους στο τουριστικό, αλιευτικό και θαλάσσιο περιβάλλον σε νησιά με 10.000 κατοίκους ή απομακρυσμένα, έκανε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης. Η μία αφορά στη διάθεση 29 εκατ. ευρώ από το «LEADER Αλιείας» για 6 αλιευτικές περιοχές της Ελλάδας (δείτε ποιες είναι και πόσα παίρνουν) και η άλλη, αφορά στην ανακοίνωση των όρων και των προϋποθέσεων του Αξονα 4 του ΕΠΑΛ, για την εφαρμογή τοπικών προγραμμάτων νησιωτικών και παράκτιων περιοχών για ιδιωτικές επενδύσεις με δημόσια δαπάνη σε κάθε τοπικό πρόγραμμα μεταξύ €4.000.000 και €5.000.000.  Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις... http://www.eklogika.gr/news/4054

Ανακοίνωση της Σπίθας Αγίας Παρασκευής-Παπάγου-Χολαργού

Την Κυριακή 13/2/2011 πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Ιερού Ναού της Π. Φανερωμένης στο Χολαργό, η τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση των μελών της Σπίθας Αγίας Παρασκευής-Παπάγου-Χολαργού. 

Κατά τη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε εισαγωγική τοποθέτηση των παρισταμένων μελών, πενήντα τον αριθμό και διεξοδική συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες και τα οράματά τους από την... Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών. Ακολούθησε δεύτερος κύκλος ομιλητών κατά τον οποίο κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης, τις λειτουργίες και τις δράσεις της Σπίθας στο πλαίσιο που καθορίστηκε από την ιδρυτική διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη η οποία έγινε και ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη. 

Στιγμές τρόμου για τον Νίκο Κουσκουνά!

Διαρρήκτες εισέβαλλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο πατρικό σπίτι του Νίκου Κουσκουνά στην Κλένια Κορινθίας! Γύρω στις 4:00 το πρωί τέσσερις κουκουλοφόροι παραβίασαν την πόρτα και με την απειλή μαχαιριών ψέκασαν με αναισθητικό σπρέι τον επιθετικό του Αίαντα Σαλαμίνας και τον θείο του Βαγγέλη, κλέβοντας το ποσό των 1.200 ευρώ μαζί με χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα!

Μάλιστα, οι ληστές δεν αρκέστηκαν σ' αυτά αλλά κατά την αποχώρηση τους πήραν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους και τα πέταξαν σε παρακείμενο χωράφι. Λίγο αργότερα, όταν ο Κουσκουνάς και η οικογένεια του ανέκτησαν τις αισθήσεις τους πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο συμβάν επηρέασε ψυχολογικά τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος δεν έχει δώσει το παρών στις τελευταίες προπονήσεις του Αίαντα Σαλαμίνας και πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Κόρινθο.

Στα αγωνιστικά, ο προπονητής Σάκης Βερούτης θα στερηθεί ακόμα τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μουσταφίδη ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Πονηρού και Τερλελή που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.


ΠΗΓΗ: mikriliga.com
Αναρτήθηκε από ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ