Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Βούλιαξε" η Αττική- Πολλές περιοχές βυθίστικαν στο σκοτάδι - Χαλάζι στο Λουτράκι. Καταιγίδες στη Νεμέα ,πλημμύρισε το Ναύπλιο

Άστραψε και βρόντηξε το βράδυ της Παρασκευής στην Αττική, με τον... κατακλυσμό να προκαλεί πτώσεις δέντρων και κυκλοφοριακό χάος και διακοπές ρεύματος!
Από τη νεροποντή η κίνηση των οχημάτων γινόταν μετ’ εμποδίων. Χαρακτηριστική η εικόνα στην Αττική Οδό όπου αρκετά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, καθώς ο δρόμος πλημμύρισε, ενώ αν κάποιος ήθελε περίπου στις 20:30 να διανύσει την απόσταση Μαρούσι-κέντρο χρειαζόταν κάτι περισσότερο από 40 λεπτά!
Φιλαδέλφεια, Μενίδι, Κόκκινος Μύλος και Χαλκηδόνα βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς από τη νεροποντή προκλήθηκαν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Πάντως, στην Πυροσβεστική δεν έχει γίνει καμία κλήση για απάντληση υδάτων.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε τουλάχιστον 10 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Παλαιό Φάληρο, Βούλα, Γλυφάδα, Άγιο Δημήτριο, Κορυδαλλό και στη συμβολών της Αχαρνών με την οδό Πιπίνπου.
Την ίδια ώρα μεγάλη καταιγίδα και χαλάζι έπληξε τον Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων. Καταιγίδα έπληξε και τη Νεμέα. Καταιγίδες ''παρέλυσαν'' και το Ναύπλιο ,όπου αα φρεάτια βούλωσαν, οι δρόμοι πλημμύρισαν, τα περισσότερα καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν καθώς τα ορμητικά νερά μπήκαν σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών. Στους περισσότερους δρόμους δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Το ύψος του νερού διαρκώς ανέβαινε με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να είναι αναγκασμένα να κινούνται... σημειωτόν!
Οι έντονες βροχοπτώσεις ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Πέμπτη. Ήδη, μάλιστα, έχει απαγορευτεί ο απόλους των πλοίων από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο.

Αντώνης Σαμαράς: "Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο σε κάθε σπίτι Έλληνα εργαζόμενου".

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε σήμερα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ύστερα από πρόσκληση των εργαζομένων.  Μετά το τέλος της επίσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρίσκομαι, και πάλι, σήμερα, κοντά στον απλό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Σε μία βαριά βιομηχανία, σε μια σκληρή δουλειά, με ανθρώπους που αγωνίζονται για το μεροκάματο. Και δίνω, σήμερα, το δικαίωμα στον καθένα από εδώ να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Αλλά, ταυτόχρονα, λέω στην κυβέρνηση: Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο σε κάθε σπίτι Έλληνα εργαζόμενου.
Και προειδοποιώ την κυβέρνηση: Αν δεν βγει γρήγορα απ’ αυτή την οδό, απ’ αυτόν το δρόμο το μονότονο και το λαθεμένο της ασφυξίας και των λουκέτων, δεν θα μπορέσει ο Έλληνας εργαζόμενος να δώσει και πάλι στην οικογένειά του το δικαίωμα της προκοπής. Πρέπει να μπούμε στο δρόμο, στην τροχιά της ανάπτυξης. Και αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε και από εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους. Γιατί, πραγματικά, η Ελλάδα μπορεί, με το προσωπικό, τους τεχνίτες της, τους εργάτες της, να προοδεύσει. Αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία. Και αυτό είναι –επαναλαμβάνω- το μήνυμα που θέλω να περάσω στον κόσμο. Ένα μήνυμα Ελπίδας μέσα από εδώ, από μία βαριά βιομηχανία, η οποία ξέρει να παράγει, να αποδίδει και να μας βγάζει ασπροπρόσωπους».

Delenda esse

Γράφει ο Σαράντος Καργάκος
 
Επί 50 έτη και πλέον υπήρξα άνθρωπος της παιδείας αλλ’ ουδέποτε του υπουργείου «παιδείας». Πάντοτε υπήρξα πολέμιός του, διότι άλλοτε υπήρξε υπέρμετρα συντηρητικό και εν συνεχεία εξελίχθηκε σε υπέρμετρα «προοδευτικό» και τα πάντα εγένοντο «μπάχαλο»! Σήμερα, σαν τον Κάτωνα, έχω παγίως πεισθεί ότι το αμαρτωλό αυτό υπουργείο πρέπει να εξαφανισθεί (delenda esse). Διότι εξ αυτού «ερρύη τα φαύλα», αυτό είναι η πηγή παντός κακού, όπως γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα σε ολόκληρη τη χώρα ανακοινώνει με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία μέχρι το βράδυ θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερα ενισχυμένους νοτιάδες που στα πελάγη θα φθάνουν τα 9 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , εξέδωσε οδηγίες, καλώντας τους πολίτες να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα:
• Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
• Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
• Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
• Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

Σάββατο η Α' Κορινθίας στη σέντρα



19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Ντέρμπι σε Πάτρα και Ρόδο

Για την 21η αγωνιστική η πρωτοπόρος Κόρινθος αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στον Αίαντα Σαλαμίνης, ενώ ο Πλατανιάς, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει δοκιμάζεται στην έδρα του σκληροτράχηλου Ασπρόπυργου.
Οι δυνατές μονομαχίες συνεχίζονται και αυτή την Κυριακή. Η Παναχαϊκή φιλοξενεί τον γείτονα Παναιγιάλειο με τις δυο ομάδες να μην έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες, αφού ήδη έχουν χάσει σημαντικό έδαφος από την κορυφή.
Τέλος, ο Βύζας Μεγάρων παίζει με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου και ο ΠΑΟ Ρουφ φιλοξενεί τον Πανηλειακό σε ένα ματς με φόντο την σωτηρία. Τρίποντο χωρίς να ιδρώσουν θα πάρουν αυτή τη βδομάδα τα Χανιά και ο Απόλλωνας Σμύρνης.

Το πρόγραμμα
Κυριακή 20/02/2011 (15.00)

21η αγωνιστικήΡόδος – Ηρακλής Ψαχνών
Ασπρόπυργος – Πλατανιάς
Κόρινθος – Αίας Σαλαμίνας
Βύζας Μεγάρων – Χερσόνησος
Παναχαϊκή – Παναιγιάλειος
ΠΑΟ Ρουφ- Πανηλειακός

Δεν αρκούν τα «συγγνώμη»


Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ που παρουσιάζει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου προβληματίζει σοβαρά σε μια περίοδο κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου. Είναι φανερό από μια σειρά κυβερνητικών πράξεων ή υπαναχωρήσεων ότι δεν υπάρχει στοιχειώδης συντονισμός των υπουργών, με αποτέλεσμα ο καθένας να αυτοσχεδιάζει και τελικά να αναγκάζεται να πάρει πίσω πολλά απ’ αυτά που έχει νομοθετήσει, είτε λόγω εσωκομματικών αντιδράσεων είτε λόγω πιέσεων της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχίσει έτσι. Εχοντας μόνο ενάμιση χρόνο στην πλάτη της και με μια αξιωματική αντιπολίτευση που εξαντλεί τις δυνατότητες της συναίνεσης, υπερψηφίζοντας κάποια από τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή και κρατώντας αποστάσεις από συντεχνιακές αντιδράσεις, είναι απορίας άξιον πώς αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κοινή λογική και να κάνει τη δουλειά της. Η έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη και τους υπουργούς λαμβάνει διαστάσεις παθογένειας. Η αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού υπονομεύει κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης. Και η κρίση στρατηγικής, που οφείλεται στο γεγονός ότι ο λογαριασμός του Μνημονίου δεν βγαίνει με τίποτα, φέρνει κρίσεις πανικού που κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να απαντήσει στην κρίση όχι με αφορισμούς και ατεκμηρίωτες επιθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά με ανάληψη των ευθυνών του. Μια «συγγνώμη» την ημέρα, πότε γιατί πρόλαβε και μίλησε η τρόικα πριν από τον υπουργό Οικονομικών και πότε γιατί ο υφυπουργός Εσωτερικών έκανε λάθος ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, δεν αρκεί. Εκτός κι αν ο μόνος στόχος είναι το ροκάνισμα του χρόνου και η παραμονή στην εξουσία!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τώρα είναι πασόκ ;


Είδαμε
ότι ο δήμαρχος Κλαδούχος
έβγαλε πύρινο λόγο
στην εκδήλωση
στο Ξυλόκαστρο.

Τώρα είναι πασόκ ;
Γιατί σε κάτι εκλογές
θυμόμαστε
ότι ζήταγε
δημοσίως
να τον βγάλουν
από την επιτροπή
προεκλογικού αγώνα
του πασόκ ...
Τώρα τι έγινε ;

http://korinthix.blogspot.com

Γιάννης Μιχελάκης :Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν…

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή η κυβέρνηση μιλά για “αναλφαβητισμό”, της θυμίζουμε τι υπέγραψε με το Μνημόνιο:

Σήμερα η εκδήλωση του thebest.gr για τον Γούναρη και τη "δίκη των έξι". Στις 7:30 το απόγευμα στη Διακίδειο, στην Πάτρα


Ένα από τα πιο δραματικά επεισόδια της νεότερης Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει το ενημερωτικό portal της Πάτρας thebest.gr σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, στις 7:30 το βράδυ, στη Διακίδειο Σχολή Λαού (Κανάρη 58, Πάτρα). Η εκδήλωση - συζήτηση έχει θέμα: «Η δίκη των έξι-Η αθώωση του Δημητρίου Γούναρη και των συνεργατών του».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
• Γεώργιος Ζορμπάς ε.τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
• Μιχαήλ Πρωτοπαπαδάκης, πρώην Υπουργός
• Βασίλης Μπεκίρης, πρώην Υπουργός
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης.
Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την εκ των υστέρων αθώωση των:
Δημήτριου Γούναρη (πρώην Πρωθυπουργού), Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη (πρώην Πρωθυπουργού), Νικόλαου Στράτου (πρώην Πρωθυπουργού), Νικόλαου Θεοτόκη (Υπουργού Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεωργίου Μπαλτατζή (Υπουργού Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη)
Ξενοφώντα Στρατηγού, υποστράτηγου ε.α. (Υπουργού Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γούναρη), Μιχαήλ Γούδα, υποναύαρχου ε.α. (Υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γούναρη), Γεωργίου Χατζανέστη, αντιστράτηγου (Αρχιστράτηγου Μικράς Ασίας και Θράκης) από το 7ο Τμήμα του Αρείου Πάγου, μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο εγγονός του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, Μιχαήλ Πρωτοπαπαδάκης.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους είχαν κριθεί ένοχοι εσχάτης προδοσίας για την Μικρασιατική Καταστροφή και είχαν εκτελεστεί λίγες ώρες μετά την απόφαση του Εκτάκτου Στρατοδικείου, στις 15 Νοεμβρίου 1922.
* Στην εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων από τους ομιλητές θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

thebest

Είχε «κότσια» ο Π. Μπεγλίτης. Δήλωση με νόημα από τον Κορίνθιο υπουργό

Στη δίνη του «κυκλώνα» βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης με την επίθεση που δέχθηκε από συνδικαλιστές . Παρ ολα αυτά ο ίδιος δεν διστάζει να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις και να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται ποτέ να φυγομαχήσει. Συ­γκεκριμένα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αναπληρωτής υπουργός ανέφερε σε κάποιο σημείο: «Θέλω να πω ότι δεν ανήκω σε εκείνη την ομάδα των «ατσαλάκωτων» πολιτικών που φοβούνται να τσαλακώσουν το πολιτικό τους, προσωπικό προφίλ.
Γνώριζα ότι ενδεχομένως θα υπήρχαν αντιδράσεις από μερίδα εργαζομένων και από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις και είχα ενημερωθεί γι’ αυτό και από τη Διοί­κηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και βεβαίως από τους συνεργάτες μου. Όμως αποφάσισα τελικά να πάω…».
Ωραία η τοποθέτηση του Π. Μπεγλίτη. Είναι δύσκολο για ένα πολιτικό πρόσωπο να γνωρίζει από πριν τι θα αντιμετωπίσει και παρόλα αυτά να έχει το θάρρος να πηγαίνει. Λίγοι το κάνουν…
Φ.Ν

KORINTHIAN NEWS

Ανοίγουν όλα τα διόδια στις 20 Φεβρουαρίου- Σηκώνουν τις μπάρες και στη Γέφυρα


Το Κίνημα "Δεν Πληρώνω" στην αντεπίθεση

 Με ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, εξήγγειλε νέες κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα τον αποκλεισμό των διοδίων πανελλαδικά, στις 20 Φεβρουαρίου. Με αυτό τον τρόπο στέλνουν «ένα μήνυμα αγώνα ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του κινήματός μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια, υπερασπιζόμενο το Σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης. Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας», συνεχίζουν τα μέλη των επιτροπών.

Κατά τις κινητοποιήσεις, οι διαδηλωτές αναμένεται να σηκώσουν τις μπάρες και στη Γέφυρα Ρίου - Αντίρριου και στην Αττική Οδό, από τις 14:00 ως τις 18:00.

thebest

Ιδού οι ένοχοι...



Για το κατάντημα της δημόσιας υγείας κρίθηκαν ένοχοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ (κοντά 400 ευρώ τι τα κάνουν;;;) και οι "μεγαλοσυνταξιούχοι" του ΙΚΑ και πρέπει να πληρώνουν 5€ για να εξετάζονται ή να συνταγογραφούν...

Ας τους "καταδικάσουμε" όλοι μαζί σήμερα, στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου 10-12 το πρωί, στην κινητοποίηση, που διοργανώνει η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Να είμαστε όλοι εκεί...

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία στις 27 Φεβρουαρίου στην Ακράτα


Ο  σύλλογος  Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής  Αιγιάλειας « Ο ΔΕΣΜΟΣ » θέλοντας να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες σε αίμα, που παρατηρούνται την περίοδο αυτή (αναβάλλονται ακόμη και προγραμματισμένα χειρουργεία ) αλλά και αναγκών που  τυχόν θα προκύψουν από πιθανά τροχαία (ευχόμαστε  να μην υπάρξει ούτε ένα τροχαίο αιματηρό ατύχημα ) λόγω της  μεγάλης κίνησης του τριημέρου της  Τυρινής  - Καθαρά Δευτέρα-  προς την περιοχή μας ), σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών « Ο Αγ. Ανδρέας»  διοργανώνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου  έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Ακράτας από τις 08,30 μέχρι 13,00 .
Η ζωή είναι δώρο του θεού στον άνθρωπο. Η προσφορά αίματος είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης είναι η συνέχεια της ζωής μέσα στο χρόνο. Αυτό που για σένα μπορεί να είναι απλά χάσιμο χρόνου για κάποιον συνάνθρωπο μας είναι η Ζωή. Ας  μη ξεχνάμε ότι από λίγα γραμμάρια  Αίμα εξαρτάται πολλές φορές η ΖΩΗ ενός συνανθρώπου μας, ενός φίλου μας, ενός αγαπητού μας προσώπου  η ακόμη  και  του  ιδίου  του  εαυτού μας.
 Το  Δ.Σ. Πληροφορίες: Τόλιος Παναγιώτης, Τηλ   6976007229, FAX   2696022831, e-mail: patolios@otenet.gr  ggaakrat@otenet.gr

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ


ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Απάντηση στον Θάνο Βερέμη (Ιερεμία) και Σε όσους τον έβαλαν επικεφαλή της Ελληνικής Παιδείας για να παραχαράξει την ιστορική αλήθεια
Ήταν γενναίοι και παράτολμοι, θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, έχυσαν ποτάμια αίμα για να έχουμε πατρίδα κυρίαρχη και κράτος Ελληνικό.
Απέναντι τους οι παγκόσμιοι βαβυλωνοποιητές έχουν ένα σκοπό, να σβήσουν τις μνήμες και να κατασκευάσουν μια ψεύτικη δουλοπρεπή νέα τάξη πραγμάτων.
Η παραχάραξη της ιστορίας είναι η απαρχή εφαρμογής του σχεδίου «πνευματικής, πολιτισμικής εθνοκάθαρσης».

Δελφίνια Κορινθιακού: Ένας μοναδικός θησαυρός που κινδυνεύει;Η μαύρη λίστα των νεκρών εκβρασμένων δελφινιών στον Κορινθιακό κόλπο


Δελφίνια Κορινθιακού: Ένας μοναδικός θησαυρός που κινδυνεύει;

Η επικίνδυνη αύξηση εκβρασμού νεκρών δελφινιών που παρατηρείται τελευταία σε πολλές περιοχές του Κορινθιακού κόλπου, έχει θέσει σε συναγερμό το δίκτυο της Ομοσπονδίας «ΑΛΚΥΩΝ» που συνεργάζεται στενά με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος καθώς και τους εκπαιδευμένους εθελοντές που βρίσκονται σε πολλά μέρη του Κορινθιακού.

Και ο Άρειος Πάγος κατά του δημάρχου Ζαχάρως

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε με απόφασή του την αργία στην οποία έχει τεθεί για αξιόποινες πράξεις, ο δήμαρχος Ζαχάρως Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος. Ο επανεκελεγείς δήμαρχος ο οποίος είχε τεθεί προσωρινά σε αργία μετά τις καταδίκες του από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, συνέχισε τον δικαστικό αγώνα θεωρώντας ότι θα δικαιωθεί. Ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Πατρών με την οποία είχε καταδικαστεί για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ της Ζαχάρως.
Το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει δύο φορές για ισάριθμες υποθέσεις σε φυλάκιση 8 και 10 μηνών κηρύσσοντας τον ένοχο για παράβαση καθήκοντος.
Την τελική απόφαση για τον αν ο κ. Χρονόπουλος που επανεκλέχτηκε με υψηλά ποσοστά στις πρόσφατες εκλογές, θα ασκήσει ή όχι τα καθήκοντά του την έχει το υπουργείο Εσωτερικών .

eklogika.gr