Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Κόμματος στη Λεωφ. Συγγρού

"Καλώς ήλθατε στο νέο σπίτι του κόμματός μας. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. Τα γραφεία ενός κόμματος είναι κάτι παραπάνω από εργασιακός χώρος. Είναι κέντρο συσπείρωσης, κέντρο συζητήσεων, είναι ζωντανός χώρος όπου άνθρωποι με κοινές αγωνίες και κοινά ιδανικά μαζεύονται καθημερινά, για να πληροφορηθούν και να πληροφορήσουν. Να πάρουν κουράγιο και να δώσουν".
Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στα νέα γραφεία του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού που εγκαινιάστηκαν απόψε.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Α' ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Κορινθίας στο ποδόσφαιρο πήραν Ελλάς Βέλου και Πέλοπας Κιάτου, στους 1ους ημιτελικούς που διεξήχθησαν σήμερα στα γειτονικά γήπεδα Βέλου και Κιάτου.

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 3 - 0
Στο Βέλο η Ελλάδα επικράτησε χωρίς να πιάσει καλή απόδοση εύκολα του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με 3 - 0, και με μέτρια παρουσία στο πρώτο μέρος βρίσκεται ένα βήμα πιό κοντά στην πρόκριση.
Μόλις στο 2΄ ο Ν.Παπαδημητρίου με αυτογκόλ άνοιξε το σκόρ γιά την ομάδα του Βέλου , η οποία με σκόρερ τους Αράπι και Αθανασόπουλο έως το τέλος του ημιχρόνου ανέβασαν το σκορ στο 3 - 0. Οι "πράσινοι" του Ξυλοκάστρου προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη χωρίς ωστόσο να υπάρχει καθαρό μυαλό και πλήν απο 2 φάσεων που έφτιαξε ο Βλάσσης Παπαδημητρίου η μία μάλιστα στην εκπνοή παραλίγο να γίνει και γκολ, δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο απο την ήττα με 3 γκολ διαφορά. Ο επαναληπτικός την επόμενη Τετάρτη στο γήπεδο του Ξυλοκάστρου στις 15.00 μ.μ. φαντάζει ως τυπική διαδικασία άν και στο ποδόσφαιρο όλοι γνωρίζουμε πως όλα μπορούν να συμβούν.

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 1 - 0
Απο την άλλη η Κόρινθος 06', τα κατάφερε περίφημα στο Κιάτο απέναντι στον Πέλοπα. Παρότι έχασεμε 1 - 0 απο τους "ερυθρόλευκους" με γκολ του Δ. Στασινόπουλου στο 78΄ εξακολουθεί να διατηρεί της ελπίδες πρόκρισης στον τελικό και θα τα δώσει όλα στον επαναληπτικό την επόμενη Τετάρτη στο γήπεδο του Συνοικισμού για να τα καταφέρει.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα του Πολιτιστικού Βήματος Μεσινού

TO Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου στις 9:30 μ.μ.
 στο κέντρο «ΧΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ»
(Αχαρνών 434 & Κωνσταντά 6 – Αθήνα, τηλ. 210-2525504),


Θα διασκεδάσουμε με το δημοφιλές μουσικό σχήμα της νυχτερινής Αθήνας που αποτελείται από τους: στο τραγούδι, Γιώργος Βελισσάρης, Γιάννης Σιέττος, Γιώτα Γρίβα, Χριστόδουλος Κωσταρέλος, Σοφία Αντωνοπούλου, Αγγελική Νικολάου και στο κλαρίνο ο Παναγιώτης Πλαστήρας και..
ο Χρήστος Κατσαμάκης.

TΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 35,00€ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ!!

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την χοροεσπερίδα που διοργανώνει το Πολιτιστικό Βήμα και να περάσετε μια όμορφη βραδιά γεμάτη κέφι και καλό ελληνικό τραγούδι.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!
ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6976 343084

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Ν. Κουίνης

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 χρονών ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Ν. Κουίνης.Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Η κηδεία του έγινεσήμερα στις 4 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Απάντηση του Πρόξενου στον πρώην Αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου. Ε. Τζιαβός: «Με απογοήτευσε ο Π. Ψαράκης»

ΠΗΓΗ : KORINTHIANS NEWS

Συνεπής ως προς τη δέσμευσή του στην εφημερίδα μας ο πρόξενος της Σλοβενίας κ. Ε. Τζιαβός απαντάει παρακάτω στις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Π.Ψαράκης.
Ο κ. Τζιαβός αναφέρει: « Με ιδιαίτερη έκπληξη και ανησυχία μελέτησα τις δηλώσεις του αξιοτίμου πρώην Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Ψαράκη.

Οδηγίες για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εποχικής γρίπης

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, κατά την 3 η εβδομάδα του 2011, 15 Ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν ευρεία εξάπλωση της γρίπης. Σε χώρες όπως η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρατηρήθηκε έξαρση της γρίπης κατά το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τώρα καταγράφεται μειωμένη δραστηριότητα.

Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων - οικιακή κομποστοποίηση

Σας καλούμε στην παρουσίαση με θέμα «Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων - οικιακή κομποστοποίηση» που θα γίνει την Κυριακή 20-02-2011 στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός και ώρα 11:00 π.μ.
Θα μιλήσει ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.
Να είστε όλοι εκεί
Ο Δήμαρχος
Αντώνιος Κλαδούχος

Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου - Αποκριάτικος Χορός

Το Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΕΡΩΧΟΣ» στα Καρυώτικα με ζωντανή μουσική.

Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με φαγητό και αναψυκτικό ή κρασί κατ’ άτομο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΖΑΝΗ

Αιτήσεις υποψηφίων για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

KΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ

•ΒΛΑΧΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
•ΓΚΕΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΘΩΜΑ
•ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
•KΑΙΤΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
•ΚΛΩΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
•ΛΑΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
•ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
•ΜΠΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
•ΝΤΟΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ
•ΝΟΥΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
•ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ
•ΣΙΓΑΛΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
•ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣ​Η ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

"Κάποιος να με φωνάξει" της Αναστασίας Βούλγαρη. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Ανοιχτή πρόβα μόνον για Bloggers!

Το Θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ-σύνολο τέχνης, σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης Κάλχη, παρουσιάζει τον μονόλογο της Αναστασίας Βούλγαρη "Κάποιος να με φωνάξει", σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Εμείς, ως Ομάδα Τέχνης Κάλχη, πιστεύουμε στην ελεύθερη επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί στο internet μέσω των blogs.
Θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια των bloggers για την ελεύθερη και πολύπλευρη ενημέρωση του κόσμου.

Επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε το έργο μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες του διαδικτύου.
Γι αυτό:
Προγραμματίζουμε μία ανοιχτή πρόβα μόνον για bloggers !

O ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ

Χρονιά Γενικής απογραφής πληθυσμού , κατοικιών κλπ , η φετινή. Με την ευκαιρία αυτή οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» σας μεταφέρουν 104 περίπου χρόνια πριν, παραθέτοντας τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής του πληθυσμού κατά την 27η Οκτωβρίου 1907 στους τότε Δήμους της Επαρχίας Κορινθίας:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
[οι οικισμοί κατά Δήμο]

Η πίτα της ΕΑΒ... βγήκε ξινή στον Πάνο Μπεγλίτη!

Δέχθηκε επίθεση με μπουκάλια νερού



Επίθεση με μπουκάλια νερού και  έντονες αποδοκιμασίες , φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι κινήθηκαν μάλιστα απειλητικά εναντίον του, ενώ ένα μπουκάλι που εκτόξευσαν πέτυχε άνδρα της ασφάλειας του αναπληρωτή υπουργού.

Έκλεισε για 15 ημέρες η Διώρυγα της Κορίνθου για τα πλοία


Κατάπτωση πρανών σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, στη Διώρυγα Κορίνθου. Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από τεχνικά συνεργεία της διαχειρίστριας εταιρείας της Διώρυγας, από ξηρά και θάλασσα, αυτή παραμένει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα μέχρι αποκατάστασης. Ο αρχικός εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι δεκαπέντε (15) ημέρες.

Σύλληψη 37χρονου οδηγού φορτηγού και τριών παράνομων μεταναστών απόψε στο λιμάνι της Κορίνθου


Συνελήφθη, χθες στις 19:30, στο λιμάνι της Κορίνθου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 37χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (ελκυστήρας - επικαθήμενο), πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι μετέφερε εντός του φορτίου του (σακιά ελαφρόπετρας), σε διαμορφωμένη κρύπτη, τρεις αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το αναφερόμενο όχημα.