Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αφαίρεση πινακίδων και πρόστιμο 200 ευρώ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, η άρνηση πληρωμής διοδίων. Πλημμέλημα η μη ακύρωση εισιτηρίου στα ΜΜΜ. Πρόστιμο 200 ευρώ και πιθανότητα αφαίρεσης άδειας, διπλώματος και πινακίδων. Πώς θα εφαρμοστούν οι ποινές. Συλλογική αγωγή ΙΝΚΑ για το καθεστώς των διοδίων
Ποινές φωτιά προβλέπονται πλέον για όσους δεν πληρώνουν διόδια και δεν ακυρώνουν τα εισιτήριά τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Η 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, με 13 θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων οι αυξήσεις των διοδίων στους α/κ της Πελοποννήσου, το μέλλον της Επαγγελματικής Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ναυπλίου, επιλογή Συμπαραστάτη του πολίτη & της Επιχείρησης κλπ.

13 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δεκατρείς υποψηφιότητες κατατέθηκαν για τη θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης . Συγκεκριμένα τα 13 άτομα που κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι με αλφαβητική σειρά τα εξής :

1.Βλάχου Σοφία του Ιωάννη
2.Γκέκα Χρυσούλα του Θωμά
3.Γκουρβέλος Σταύρος του Παναγιώτη
4.Καΐτσα Αναστασία του Παναγιώτη
5.Κλωνής Μιχαήλ του Βασιλείου
6.Λάσκος Νικόλαος του Ιωάννη
7.Μιχόπουλος Κωνσταντίνος του Σωτηρίου
8.Μπάκος Παναγιώτης του Βασιλείου
9.Νούλα Φωτεινή του Αθανασίου
10.Ντόκου Δήμητρα του Χρήστου
11.Παναγιώταρου Ελένη του Ιωάννη
12.Σιγάλα Ειρήνη του Νικολάου
13.Χαραλάμπης Ιωάννης του Παναγιώτη

Τρόπος εκλογής και αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη

Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κα­τοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέ­γεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ι­στοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχεί­ρησης.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ως συμπαρα­στάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να ε­πιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 .
Η θητεία του συμπαραστάτη α­κολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών. Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρ­χών.
Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.
Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγό­μενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεω­μένος να απαντά εντός τριά­ντα (30) ημερών.
Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζε­ται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνε­δρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προ­έδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Οι ιερείς είναι θρησκευτικοί λειτουργοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι

Την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αναλογία μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις και στις χειροτονίες των νέων κληρικών που ισχύει εν γένει για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα εξέφρασε μέσα από τις δηλώσεις του ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου εξέφρασε το παράπονό του πως παρά τις διαβεβαιώσεις της τότε Κυβέρνησης κατά την ψήφιση του νόμου για το ΑΣΕΠ πως οι κληρικοί είναι θρησκευτικοί λειτουργοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι, οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης αναιρούν τη δέσμευση αυτή.
Ο Σεβασμιότατος τόνισε ωστόσο στις δηλώσεις του ότι οι ιερείς δεν πρόκειται να αντιδράσουν συνδικαλιστικά καθώς ο ρόλος τους δεν είναι αυτός. «Προτιμούμε να είμαστε οι αδικημένοι και να βρισκόμαστε κοντά στο ποίμνιο μας, που μας χρειάζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κορίνθου…

Διχάζει η άσκηση "Καλλίμαχος" στο Κιλκίς

Ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Πάνος Μπεγλίτης, μετά από διερεύνηση του θέματος που ετέθη στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, δήλωσε τα εξής:

Στις 4 Φεβρουαρίου 2011 διεξήχθη στο Κιλκίς άσκηση παρουσία παρατηρητών από 13 χώρες για την επιχειρησιακή προετοιμασία των δυνάμεων που μετέχουν στην ομάδα HELBROC η οποία έχει συγκροτηθεί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν το 2004, 2007 και το 2008. Η άσκηση ήταν ανοικτή στα τοπικά ΜΜΕ που κατέγραψαν και μετέδωσαν σχετικά στιγμιότυπα.Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ζήτησε να ενημερωθεί για το σενάριο της άσκησης και έδωσε οδηγίες για την καλύτερη επιχειρησιακή και επικοινωνιακή διαχείριση παρομοίων θεμάτων στο μέλλον.Είναι όμως προφανές και αυτονόητο για το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ότι η αποστολή τους είναι η φύλαξη των συνόρων και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και εν γένει της εξωτερικής ασφάλειας της χώρας.
Οι κάθε είδους κοινοβουλευτικές ή δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν ασκήσεις «εσωτερικής καταστολής» είναι εντελώς ανεύθυνες και ατυχείς και προσβάλλουν το δημοκρατικό ήθος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η εξάσκηση της ικανότητας των μονάδων μας που μετέχουν σε μεγάλο αριθμό διεθνών αποστολών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις κρίσης κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, είναι ζήτημα εξωτερικής αμυντικής πολιτικής και όχι ζήτημα ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Είναι υποχρέωση όλων μας, όταν αναφερόμαστε στο συνταγματικό πλαίσιο της λειτουργίας των Ε.Δ. να είμαστε προσεκτικοί και ακριβείς στις εκφράσεις μας και να μην επιχειρούμε να εμπλέξουμε τις Ε.Δ. στην πολιτική συγκυρία για να εξυπηρετηθούν τρέχουσες ανάγκες του κομματικού λόγου
.”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη για τη Νατοϊκή άσκηση στο Κιλκίς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι πρωτόγνωρο και είναι επικίνδυνο υπουργός Αναπληρωτής Άμυνας να μην ξέρει ποιες στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται στη χώρα και τι κάνουν οι στρατιωτικές μονάδες. Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη, με τις οποίες ομολόγησε πρωτοφανή για τη θέση του άγνοια σχετικά με την στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς καταδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, την ανυπαρξία της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στα ευαίσθητα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.Ταυτόχρονα, είναι περίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση από τη μια απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και το “συναθροίζεσθαι” στους κατοίκους των Σερρών και από την άλλη κάνει ασκήσεις για την καταστολή εξεγέρσεων.Με όλα αυτά η κυβέρνηση προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες που δικαίως διερωτώνται πως κυβερνάται αυτός ο τόπος».

2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου - Σεμινάρια Μαγειρικής

Το Σάββατο 12/02/2011, ώρα 5.30 μ.μ. σας περιμένουμε να εγκαινιάσουμε τα μαθήματα μαγειρικής της νέας χρονιάς , με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι και μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα.
Στο φιλόξενο χώρο του σχολείου μας , η κ. Γεωργία Τριάντου, παρασκευάστρια γλυκών κουταλιού «Γεύσεις Σοφών» θα μας αποκαλύψει μικρά και μεγάλα μυστικά για επιτυχημένα γλυκά του κουταλιού ,και όχι μόνο.
 Σας περιμένουμε!!!

Η πρόεδροςΗ γραμματέας
Ρένα ΣιγάλαΓεωργία Κουρούμαλη

Πέτρος Δημητριάδης : "Από την αρχή της σεζόν παλεύουμε για την άνοδο, ο κόσμος της Κορινθίας τώρα πρέπει να μας στηρίξει!!

Παρακολουθώ απο κοντά την Κόρινθο στην φετινή της πορεία στα εντός έδρας μεταδίδοντας για τον novasport fm 94.6 αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου οι περιστάσεις μου το επιτρέπουν. Ακόμη και χωρίς την δημοσιογραφική ιδιότητα όμως θα προσπαθούσα να μην χάσω ματς της ιστορικής μας ομάδας. Είναι παλιά "πληγή" βλέπετε η "μπάρτσα" και άν και ήμουν μικρός στις μεγάλες τις δόξες, παρόλα αυτά ακόμη ακούω τον παππού μου τον Ηλία (φανατικός Ατρόμητος Χιλομοδίου και "μπαρτσακός) να φωνάζει και να νοσταλγεί.

N.Δ.:Tο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τους αγρότες στον Προμαχώνα σαν βαρυποινίτες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φλώρινας, κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα με τους αγρότες στον Προμαχώνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ξεφούσκωνε τα λάστιχα των τρακτέρ στις αγροτικές κινητοποιήσεις.Στην αντιπολίτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόταν τους αγρότες της Κρήτης στον Πειραιά, διαμαρτυρόμενος, για να μπορούν να διαδηλώσουν ελεύθερα, όπου επιθυμούν, ακόμα και να οργώσουν με τα άροτρα την πλατεία Συντάγματος. Συντάσσονταν και με τις πιο ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Σήμερα, στην κυβέρνηση πια, το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τους αγρότες στον Προμαχώνα σαν βαρυποινίτες. Τελικά, τα μόνα στοιχεία που διαχρονικά παραμένουν αταλάντευτα στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους Έλληνες αγρότες είναι η υποκρισία, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία».


Για το ίδιο θέμα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ξεπερνώντας κάθε όριο δημοκρατικότητας και συνταγματικότητας, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, δια μέσου του αστυνομικού διευθυντή Σερρών, υπέγραψε απόφαση κατά τα πρότυπα αποφάσεων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες αντιλήψεις. Το χειρότερο είναι ότι η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα συνεχίζει να παρέχει πολιτική κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και αντί να αποδοκιμάσει εμπράκτως αυτές τις πρακτικές, τουναντίον αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις. Στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής εναντίον κοινωνικών ομάδων και δη των αγροτών που υφίστανται τα δεινά της κυβέρνησης του Μνημονίου, καταστρατηγούνται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, παραβιάζεται το άρθρο 11 του Συντάγματος και εισάγονται νέα ήθη ως προς την ερμηνεία του. Ο σεβασμός του Συντάγματος και των νόμων δεν διασφαλίζονται με τέτοιες αποφάσεις. Φαίνεται, πλέον, απροκάλυπτα ότι είναι συνειδητή πολιτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου, στο πλαίσιο της μνημονιακής της στρατηγικής, να οδηγήσει τη χώρα σε μια περίοδο συνταγματικώς περιορισμένης δημοκρατίας, σε ένα είδος αυταρχικής και αντιλαϊκής διακυβέρνησης, με πρότυπο ξεπερασμένα βοναπαρτικά καθεστώτα που οι λαοί τα έχουν καταδικάσει και οι κοινωνίες δεν τα ανέχονται πλέον.
Σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες, το πολίτευμα πρέπει να λειτουργεί και οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας ως προς την άσκηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών τους
».

Ξεσηκώθηκαν οι Καλαβρυτινοί για το ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΪ»

Στο πόδι βρίσκονται οι Καλαβρυτινοί όλου του κόσμου, μετά τη χθεσινοβραδινή προβολή του ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΪ», για τα γεγονότα της επανάστασης του 1821. Στο επεισόδιο αμφισβητήθηκε το γεγονός ότι η Επανάσταση ξεκίνησε την 25η Μαρτίου από τα Καλάβρυτα.

Εκατοντάδες Καλαβρυτινοί, από όλο τον κόσμο, που έβλεπαν το ντοκιμαντέρ, τηλεφωνούσαν διαρκώς χθες στο σταθμό διαμαρτυρόμενοι για τα όσα έβλεπαν και άκουγαν.
«Είμαστε αηδιασμένοι από τα όσα προβλήθηκαν χθες βράδυ», δηλώνει χαρακτηριστικά στο thebest.gr o πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας Αθ. Φραντζής, ο οποίος από το βράδυ δέχεται τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από Καλαβρυτινούς από όλο τον κόσμο.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου το θέμα δεν θα μείνει έτσι και ήδη υπάρχει συντονισμός τόσο με του Καλαβρυτινούς της Αμερικής, όσο και της Αυστραλίας, ώστε να υπάρξει παγκόσμια κινητοποίηση.
Από το στόχαστρο των Καλαβρυτινών δεν ξεφεύγει και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία είναι χορηγός της ιστορικής σειράς.
«Δεν μπορεί η Εθνική με τα λεφτά τα δικά μας, να χρηματοδοτεί τέτοια απαράδεκτα πράγματα», λέει στο thebest.gr, o κ. Φραντζής. Όσο για τον τρόπο αντίδρασης δεν αποκλείει ακόμη και να γίνει μαζική ανάληψη των καταθέσεων από τους Καλαβρυτινούς όλου του κόσμου!
Όσο για τα αίτια αυτής της «δεύτερης ανάγνωσης» των ιστορικών γεγονότων, ο κ. Φραντζής εκτιμά ότι πίσω από αυτό κρύβεται η προσπάθεια σκοτεινών κύκλων που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία στο βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Παράλληλα, μια ομάδα Καλαβρυτινών ιστορικών – ερευνητών ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα, η οποία θα σταλεί την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.

thebest.gr


”Η ΜΠΑΤΡΣΑ ΣΤΗΝ Β’ ΕΘΝΙΚΗ”

1) Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε την Δευτέρα 07/02/2011 η κοπή της πίτας του συλλόγου στο κέντρο εκδηλώσεων Castello Hall στο Λουτράκι. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κορίνθου, το Δημοτικό Συμβούλιο, η βουλευτής κυρία Φαρμάκη Γκέκη Αικατερίνη, η ΕΠΣ Κορίνθου, όλα τα σωματεία του νομού, πλήθος κόσμου και φιλάθλων. Το σύνθημα που επικρατούσε ήταν : «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ».
2) Ξεκίνησε η προετοιμασία για το εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ. Στο εν λόγω παιγνίδι έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι παίκτες.
3) Ο σύνδεσμος φιλάθλων ΘΥΡΑ 3 ετοιμάζει εκδρομή για το γειτονικό Αίγιο.
4) Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα γίνει η μεγάλη χοροεσπερίδα του συλλόγου με τον μεγάλο τραγουδιστή Αντώνη Ρέμμο στο KORINTHIAN PALACE.

Από το γραφείο τύπου
του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Το Σάββατο η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ

Η κηδεία του  πρώην προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Εβερτ, που πέθανε χθες σε ηλικία 72 ετών, θα γίνει το Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο στη μία το μεσημέρι. Από την οικογένειά του απευθύνεται παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ασθενοφόρο παρέσυρε και σκότωσε πεζή στην Συκιά

Στη Συκιά Κορινθίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέσυρε, χθες το βράδυ, μια 72χρονη αλλοδαπή γυναίκα, την στιγμή που διέσχιζε το δρόμο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.
Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με το ίδιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Ο οδηγός του ασθενοφόρου, ηλικίας 66 ετών, αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Πηγή :newsbomb.gr

ΛαΪκές συννελεύσεις στο Πιτσά , Ζεμενό και Καμάρι

Ο Πρόεδρος ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ και το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πιτσών σας προσκαλούν στην 1η τοπική συνέλευση που θα γίνει, σύμφωνα με το άρθρο 85 Ν.3852/10 Πρόγραμμα Καλλικράτης, την Κυριακή 13-2-11 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο καφενείο κ. Δημόπουλου.

Επίσης Λαικές συνελεύσεις θα γίνουν στην Τοπική Κοινότητα Ζεμενού , την Κυριακή 13-2-11 και ώρα 11:00 το πρωϊ στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών ΄΄Η ΑΡΕΤΗ΄΄ (δίπλα από το κοινοτικό γραφείο),καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Καμαρίου την Κυριακή 13-2-11 και ώρα 10:30 το πρωϊ στο καφενείο κ. Κ. Τσιπά (πρώην Δασκαλόπουλου).

Νέα Υπηρεσία - Εφημερίες Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας να αναβαθμίζουμε συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους Δημότες και τους επισκέπτες του διευρυμένου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σας ανακοινώνουμε ότι πλέον εκτός από τις εφημερίες των Φαρμακείων, μπορείτε να ενημερώνεστε από τις σελίδες μας για τις εφημερίες των Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων της περιοχής μας.
Παράλληλα, συνεχίζεται η ενημέρωση των ιστοσελίδων μας με την προσθήκη πληροφοριών από την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης.
Τέλος προχωρά και η επικαιροποίηση των περιεχομένων όλου του δικτυακού τόπου.
Περιμένουμε σχόλια και παρατηρήσεις σας για την βελτίωση των υπηρεσιών μας στο email kmarkel@xylokastro.gov.gr

Έναρξη λειτουργίας 2 τμημάτων της Σχολής Γονέων στο 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου


Σας ενημερώνουμε ότι το ΓΡΑΣΕΠ του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία στο χώρο του Γυμνασίου δύο(2) τμήματα Σχολής Γονέων που θα λειτουργούν ως εξής :

•1ο τμήμα : Δευτέρα 17.00-19.00μ.μ.
•2ο τμήμα : Τετάρτη 17.00-19.00μ.μ.
Η λειτουργία των τμημάτων ξεκινά τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011.

Για οποιαδήποτε επί πλέον πληροφορία στο τηλέφωνο 2743024666 ή 6946710410.

E-mail grasep@2gym-xylok.kor.sch.gr
Η υπεύθυνη του ΓΡΑΣΕΠ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡH ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ για τα προβλήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς και για το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωτές Τομεάρχες κύριοι Σπύρος Ταλιαδούρος και Φίλιππος Τσαλίδης, συναντήθηκαν με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και συζήτησαν για τα προβλήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς και για το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι κοινή η διαπίστωση ότι το προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά το περιεχόμενο του δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια σοβαρή κρίση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε με την Ομοσπονδία Συλλόγων του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, συμφωνήσαμε σήμερα σε μια κοινή συνεργασία και προσπάθεια για την ανάδειξη των ζητημάτων και προβλημάτων, προκειμένου να μην ανακοπεί η ποιοτική αναβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Άλλωστε, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί κάθε περαιτέρω προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμισή τους
».

Πέτρος Τατούλης : Μεγάλη πληγή για την πελοποννησιακή γεωργία και για τους αγρότες οι παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΑ» σχετικά με την κατακύρωση προστίμου σε γνωστή πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αργολίδα για παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου επικοινώνησε άμεσα και εγγράφως με την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης ζήτησε να ενημερωθεί τάχιστα για αυτήν την σημαντική εκκρεμότητα, δεδομένης μάλιστα της εκπνοής της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας, μέσα στα πλαίσια της οποία θα όφειλε να έχει εκδοθεί σχετική απόφαση για την επιβολή του εν λόγω προστίμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε ζητήματα που αφορούν παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, τις οποίες θεωρεί . Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργεί με ταχύτητα, αμεσότητα και αυστηρότητα για τον δραστικό περιορισμό του φαινομένου, προκειμένου να ενισχυθούν οι θεσμοί προστασίας των προϊόντων μας και των παραγωγών μας.

«Βουλή συντεχνιών» και θέατρο σκιών

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Μοιάζει με σύγκρουση νοοτροπιών, αλλά μην ξεγελαστείτε. Για σύγκρουση ρόλων πρόκειται. Ο λόγος για το θέατρο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, με τους υπουργούς να υπερασπίζονται τις «μεταρρυθμίσεις» και τους βουλευτές της συμπολίτευσης (για την αντιπολίτευση ο ρόλος είναι εύκολος, πρίμα βίστα, που λέμε) να εξεγείρονται κατά συγκεκριμένων ρυθμίσεων.

Συνέβη με το νομοσχέδιο της κ. Μπιρμπίλη, όταν (προχθές) η διάταξη για αύξηση του ορίου οικοδόμησης σε περιοχές χαρακτηρισμένες NATURA από πέντε σε δέκα στρέμματα, απεσύρθη άρον-άρον υπό τα πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι (Νατούρα ξε-νατούρα) μπορούν τώρα να πάνε το σαββατοκύριακο στις περιφέρειές τους, ήσυχοι ότι έπραξαν το καθήκον τους. Απέναντι στους ψηφοφόρους τους, βέβαια, και όχι απέναντι στη φύση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΣΤ. ΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Μ. ΕΒΕΡΤ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση, για το θάνατο του πρώην προέδρου της Ν. Δ. Μιλτιάδη Έβερτ:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός μεγάλου Έλληνα, ενός από τους σημαντικότερους πολιτικούς ηγέτες της Μεταπολίτευσης. Ενός πολιτικού ηγέτη με ήθος και συνέπεια, αλλά και μοναδική ανθρωπιά. Ενός πολιτικού που είχε αξίες και αρχές και αγωνιζόταν με εντιμότητα γι’ αυτές.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ, με τις ιδέες και τις πράξεις του, με την πολιτική του δράση, συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και την εθνική συμφιλίωση και προσέφερε θετικά στη χώρα μας, σε κρίσιμες εποχές. Θα τον κρατήσουμε στη μνήμη μας, με αγάπη και απέραντο σεβασμό.
Στη σύζυγο και την οικογένειά του εκφράζω τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια
».

Δημοσκόπηση: «Στροφή» των ΑΕΙ –ΤΕΙ σε προθάλαμο της αγοράς εργασίας, ζητούν φοιτητές- γονείς


Υπέρ των καθολικών αλλαγών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ακόμη και εάν χρειαστεί λόγω των αντιδράσεων να κλείσουν τα ΑΕΙ, τάσσεται 80% των γονέων και 75,8% των φοιτητών! Η έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε το υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΝΕΑ» είναι σαφές ότι στόχο έχει να αμβλύνει τις αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στα ΑΕΙ, παράλληλα όμως πρέπει να προβληματίσει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς τα ποσοστά που καταγράφονται είναι συντριπτικά και καταδεικνύουν σαφή συντηρητική στροφή φοιτητών και γονέων σε ένα πανεπιστήμιο με στροφή στην  αγορά εργασίας, χωρίς καταλήψεις εάν δεν είναι έσχατη μορφή αγώνα και με αρνητική γνώμη για τις φοιτητικές παρατάξεις...
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι:

Υγεία: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Επιχαίρει η κυβέρνηση, αντίθετα όλα τα κόμματα




Μεταμεσονύχτιο θρίλερ για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας» επί της αρχής και επί των άρθρων. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά. Λόγω του προχωρημένου της ώρας (μετά τις 2 το πρωί)  η ψήφισή του επί του συνόλου, αναβλήθηκε για νέα συνεδρίαση.
Οι εντυπωσιακές σε όγκο κινητοποιήσεις των υγειονομικών δεν στάθηκαν ικανές να ανατρέψουν το πολυνομοσχέδιο (πατήστε εδώ για να δείτε όλο το νομοσχέδιο).
Η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση δια στόματος του υφυπουργού Υγείας (και νοσοκομειακού γιατρού) κ. Τιμοσίδη, υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο «ως την μεγαλύτερη παρέμβαση για την Υγεία με την δημιουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ενιαίου οργανισμού μετά από 28 χρόνια χαμένων ευκαιριών». Ο υπουργός κ. Λοβέρδος δήλωσε υπερήφανος διότι  «παύει πια το απαράδεκτο καθεστώς, να ξέρει η Πολιτεία τι πρέπει να κάνει και να την εμποδίζουν οι συντεχνίες. Το Σύνταγμα αποκαθίσταται όσον αφορά τον πυρήνα του. Τέλος, πια, να θέλουμε και να μην μπορούμε με το φόβο του πολιτικού κόστος», τόνισε.
Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι τιμές σε 23 υλικά προμηθειών στα νοσοκομεία, τα οποία αγοράζονταν τα προηγούμενα χρόνια κατά 70% ακριβότερα από ό,τι τα δύο προηγούμενα χρόνια και το τρέχον έτος και μίλησε «για «πάρτι» διαφθοράς. Ο κ. Τιμοσίδης έκανε λόγο για ένα διαβρωμένο σύστημα που επέτρεψε να παρεισφρύσουν η παραοικονομία, η σπάταλη και η διαφθορά. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θα ήθελε να ήταν καλύτερες οι συνθήκες μέσα στις οποίες γίνονται οι αλλαγές αυτές, παρόλα αυτά, είπε, σήμερα θέτει τις βάσεις και από αύριο θα ελεγχθεί η εφαρμογή του νόμου, ενώ στην πρώτη οικονομική ανάσα για τη χώρα θα επενδύσουμε στην Πρωτοβάθμια Υγεία όπως πρέπει.
Για την υλοποίηση των αλλαγών στην υγεία, ο υπουργός κ. Λοβέρδος έδωσε τρεις ημερομηνίες: Τη σημερινή, της ψήφισης του νομοσχεδίου, η οποία θα επικυρωθεί με την αξιολόγηση από την ΕΕ, την 1η Μαρτίου όταν πια το σύστημα Υγείας θα δουλεύει ηλεκτρονικά - και έτσι «θα δοθεί απάντηση στην αναλγησία δέκα ετών» και την 30ή Ιουνίου οπότε θα συνενωθούν τα νοσοκομεία και θα καθιερωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής.
Ωστόσο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το νομοθέτημα δέχθηκε κριτική.  Ο πρώην υφυπουργός Υγείας Έκτορας Νασιώκας υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, αλλά «χρειάζεται μια γενναία παρέμβαση και πρότεινε σειρά μέτρων». Κάλεσε, δε, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρει τόπο επαφής με τους γιατρούς, εκτιμώντας ότι διαφορετικά δεν θα πετύχει το σύστημα.
Η κριτική της αντιπολίτευσης
Ως προς την αντιπολίτευση: Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση του υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο, αναποτελεσματικό και υπό την καθοδήγηση της τρόικας νομοσχέδιο.
Η ΝΔ
Από τη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «μία θεωρητική καρικατούρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης» .Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής και ζητεί την απόσυρσή του, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου, εκχωρεί την αρμοδιότητα του δημοσίου για τις προμήθειες υγείας σε ιδιώτες, κόβει στο μισό τη χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αφήνει πολλά ζητήματα που πρέπει να οριστούν από υπουργικές αποφάσεις και κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα από 45 ως 145 ευρώ το μήνα. Υπογράμμισε ότι «δεν είναι η συντεχνία των γιατρών που μάχεται τις απόψεις του υπουργού Υγείας αλλά η συντεχνία των υπουργών που βάζει τη μια κοινωνική ομάδα να μαλώνει απέναντι στην άλλη».
«Οι γιατροί δεν είναι καταληψίες, είναι δημόσιοι λειτουργοί που βρίσκονται κοντά στους αρρώστους» είπε από την πλευρά του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος.

«Κλείνουν το ΙΚΑ Ακράτας μετά από 22 χρόνια, ενώ εξυπηρετεί 15.000 κατοίκους....με έξοδα 1.000 μηνιαίως»!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ...«ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ» ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σφοδρότατη κριτική στην ηγεσία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης εξαπολύει με νέα του δημόσια παρέμβαση ο Ά Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αυτή τη φορά για ένα ακόμα επερχόμενο «λουκέτο» δημόσιας υπηρεσίας στην περιοχή και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ Ακράτας, κάτι που μόνο φημολογία δεν είναι, αφού αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο της κεντρικής Διοίκησης του ασφαλιστικού φορέα «περί αναστολής λειτουργίας του τοπικού παραρτήματος».
Ο Αχαιός Πολιτευτής, που είχε επαφές και πολλαπλές συζητήσεις επί του θέματος, κατηγορεί ευθέως την Διοίκηση του ΙΚΑ πως «εκτελώντας πιστά και εντελώς τυφλά τις κυβερνητικές εντολές για συρρίκνωση των πάντων, στο πλαίσιο ενός δήθεν νοικοκυρέματος μεταμνημονικού», έρχεται τώρα, έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του και απόλυτης χρησιμότητάς του, να κλείσει ένα παράρτημα, παρότι το εν λόγω, καλύπτει την μεγάλη γεωγραφική περιοχή των πρώην Δήμων Ακράτας και Αιγείρας,συμπεριλαμβανομένων και των ημιορεινών και ορεινών περιοχών Ζαρούχλας, Εξοχής, Πλατάνου, Ποταμίτικο Γιαλό, Περιθώρι, Μεσορούγγι, Αγία Βαρβάρα,Περιστέρα κ.λπ, απόστασης ακόμα και 40 χιλιομέτρων από το ΙΚΑ Ακράτας, παραπέμποντας κατοίκους στο ΙΚΑ Αιγίου, για την επίσκεψη στο οποίο απαιτείται να ταξιδεύει κενείς ασφαλισμένος για πάνω από ώρα!Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού θέτει και ζήτημα ελλιπούς συγοινωνίας ως προς τα νέα δεδομένα των πολιτών αλλά και περιπτώσεις αδυναμίας μετακινήσεων τους χειμερινούς μήνες λόγω των καιρικών συνθηκών, εκφράζει την απορία του για το «πως είναι δυνατόν άσχετοι με τα χαρακτηριστικά της περιοχής, να υπογράφουν τέτοια έγγραφα, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν ούτε καν τα έσοδα του ΙΚΑ». Επ' αυτού ο Επιλαχών Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρει πως «οι εμπνευστές του λουκέτου δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους, την μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη της Ανατολικής Αιγιάλειας τις πολυάριθμες επιχειρήσει, τον τουριστικό και παραθεριστικό χαρακτήρα της, την επέκταση του Προαστιακού σιδηρόδρομου και την πολυσυζητημένη αποκέντρωση».
Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που δίνει στο δημοσιότητα ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σχετικά με την λειτουργικότητα του ΙΚΑ Ακράτας, βάσει των οποίων αυτό εξυπηρετεί 15.000 κατοίκους, μονίμους και απασχολούμενους σε μεγάλα έργα της περιοχής, ελέγχει 400 περίπου επιχειρήσεις και συνολικά 4000 ενεργές οικοδομές (ιδιωτικά και δημόσια έργα ). «Κι όμως» τονίζει ο Πολιτευτής, «σε μία τέτοια υπηρεσία ,με τρεις
Μονίμους υπαλλήλους κι ένα συμβασιούχο, αλλά το σημαντικότερο με μηνιαίο κόστος λειτουργίας(ενοίκιο,λογαριασμούς κοινής ωφελείας),που δεν υπερβαίνει τα 1000 ευρώ, το επίσημο Κράτος έρχεται να βάλει σε παράλογα έξοδα τους μετακινούμενους στο Αίγιο ασφαλισμένους πολίτες,αλλά να ζημιώσει με μαθηματική ακρίβεια τα έσοδα του ΙΚΑ».
Ο Υπ. Βουλευτής της ΝΔ, καταλήγει με την πιο κάτω δήλωση:
«Δυστυχώς η κυβέρνηση του μνημονίου τα 'χει χαμένα σε όλα τα επίπεδα! Με μοναδικό κριτήριο το δήθεν νοικοκύρεμα της χώρας, βάζει τώρα στο στόχαστρο υπηρεσίες με προσφορά και άνευ ιδιαίτερου κόστους.Η κατρακύλα είναι μεγάλη και στο χώρο των Ασφαλιστικών Ταμείων. Αντι να κυνηγήσει μεγαλοσχήμονες αλλά και δημόσιες υπηρεσίες που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ, παίζουν με παραρτήματα, περιοχές, πολίτες. Γενικότερα η κυβέρνηση Παπανδρέου ...παίζει το θέατρο της σοβαρής και καλά μελετημένης κυβέρνησης. Κρίμα!»