Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τύφλα να ‘χει ο Μαραντόνα!


                                                       Το γκολ!!!

VIDEO

"Έφυγε" η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου

Τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή η αγαπημενή ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου Καίτη Λαμπροπούλου. "Έσβησε" στον ύπνο της σε ηλικία 85 ετών, τα ξημερώματα, στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της. Ήταν το δεύτερο παιδί από τα συνολικά τρία της οικογένειας.
Ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια το 1942, αρχικά στο Θέατρο Τέχνης. Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην "Αγριόπαπια" του Ίψεν.[1] Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα "Σουάνεβιτ", "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", "Κωνσταντίνου και Ελένης", "Βυσσινόκηπος", "Στέλλα Βιολάντη", "Το πρώτο έργο της Φάννυ", "Δεν μπορείς να ξέρεις", "Χαρούμενα νιάτα", "Βρικόλακες" κ.ά.
Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: "Φοιτηταί", "Ζητείται υπηρέτης", "Συρανό ντε Μπερζεράκ", "Το φιντανάκι", "Λοκαντιέρα", "Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής", "Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ" κ.ά. Στη συνέχεια, ακολούθησε το Ροντήρη στην Ελληνική Σκηνή, αλλά συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους σε πολλές παραστάσεις.
Η ηθοποιός, που αγαπήθηκε ερμηνεύοντας ρόλους πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα , άλλοτε ως γλυκιά, καλή και χαριτωμένη, όπως στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό», κι άλλοτε ως στριμμένη, όπως στην «Σωφερίνα»
Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951 στην ταινία "Το
παιδί μου πρέπει να ζήσει". Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο Θέατρο της Δευτέρας.
Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος συγγραφέας και σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, απονεμήθηκε σε αυτή και τη Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο "Κυβέλη" για τη συνολική τους θεατρική προσφορά. Τα τελευταία χρόνια, είχε αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και ζούσε με την αδερφή της στο Διόνυσο.
Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Συνεδρίασεις και συνελεύσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Περικλής Μενούνος καλεί σε συνεδρίαση τα Μέλη της Επιτροπής αύριο 01-02-11 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010 με θέματα:
• Αίτημα των επιτηδευματιών της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης μη έκδοσης άδειας λειτουργίας σε μεγάλη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στη τοπική κοινότητα Ευρωστίνης.
• Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής κατ/τος του Τρέχα Αντώνη στο Τοπικό Διαμέρισμα Συκιάς.

Επίσης την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου θα γίνουν συνελεύσεις στις τοπικές κοινότητες Μελισσίου και Θαλερου.
Στο Μελίσσι η 1η τοπική συνέλευση θα γίνει, στις 10:30 π. μ. στο καφενείο ''Κ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ'', με θέμα :
Τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας και των κατοίκων της, τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, όπως και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην Τοπική Κοινότητα.
Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Χ. Αδρακτάς και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μελισσίου καλούν τους κατοίκους του Μελισσίου να παραστείτε στην συνελευση
Τέλος την ίδια ημέρα και ώρα 12:30 στο κατάστημα (γραφείο) της Τοπικής Κοινότητας Θαλερού θα πραγματοποιηθεί η 1η τοπική συνέλευση με θέμα :
Πρόταση έργων ανάγκης της τοπικής κοινότητας με προτεραιότητα, για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2011. Ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας καλεί τους κατοίκους του Θαλερού να παραστούν στην συνέλευση

Τζαναβάρας: Άτυχοι με τους τραυματίες


Ο τεχνικός του Παναιγιαλείου, Παναγιώτης Τζαναβάρας μετά το ματς με τον Αίαντα Σαλαμίνας στάθηκε στις απουσίες των "μελανολεύκων" τόσο πριν το ματς όσο και τον τραυματισμό του Ιορδανίδη κατά την διάρκεια.

Ψυχραιμία και χαμηλοί τόνοι στην Κόρινθο. Κουρμπανάς:“Να παραμείνουμε σοβαροί”

Στην πρώτη θέση του Νοτίου ομίλου της Football League2 βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής η Κόρινθος μετά την επική ανατροπή και τη νίκη στον αγώνα με τα Χανιά με τον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Κουρμπανά να να συνιστά ψυχραιμία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο onsports.gr αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Κρητικούς αλλά και στην επόμενη μέρα.
Η μετατροπή του 2-0, σε 2-3 δεν οφείλεται στην τύχη. Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η επόμενη μέρα θέλει ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους. Τον πρωτοπόρο θα τον κυνηγήσουν όλοι και εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και δυνατοί καθώς δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές και πρέπει να είμαστε σοβαροί.
Σχολιάζοντας το πόσο αμφίρροπο είναι το πρωτάθλημα της Football League2 o έμπειρος τεχνικός της Κορίνθου επεσήμανε: «Αυτό συμβαίνει γιατί διεξάγεται ένα πεντακάθαρο πρωτάθλημα. Έρχονται αποτελέσματα τελείως μα τελείως φυσιολογικά, ενώ έχουν μπει σφήνα στους μεγάλους, ομάδες που κανείς δεν τις περίμενε στην αρχή της χρονιάς. Όλες οι έδρες είναι πολύ δυνατές και κάθε αγωνιστική κρύβει παγίδες. Είδατε για παράδειγμα τη Χερσόνησο που όλοι την είχαν για να πέσει, χτες πήρε το βαθμό από τη Ρόδο».
Η νίκη αποκτά διπλή σημασία διότι επετεύχθη και επί ενός αξιόλογου αντιπάλου όπως είναι ο ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ.
Πετυχημένο ντεμπούτο έκανε ο νεοαποκτηθείς φορ Σταύρος Τσουλάκος
που σημείωσε δύο τέρματα.
Εκδόθηκαν τα δελτία του Μαρίνου και του Χουστουλάκη και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιγνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ.
Η Διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ευχαριστεί την Διοίκηση του Α.Ο. ΧΑΝΙΩΝ για την άριστη φιλοξενία και συμπεριφορά στην αποστολή της ομάδας.
Την Δευτέρα 7/01/2011 θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα του συλλόγου στο CASTELLO HALL στο Λουτράκι.


«Φωνή λαού» στην Πάτρα! «PERSONA NON GRATA” ο Αλέξης Κούγιας

Οργισμένη ανακοίνωση κατά του Αλέξη Κούγια, έστω κι αν δεν τον κατονομάζουν, εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Παναχαϊκής.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: αυτόματος >automatic> auto… (από τις πιο διαδεδομένες παγκοσμίως)

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Παρουσίαση με λίγα λόγια: H λέξη αυτόματος [< αυτός + μάω (: σκέπτομαι)] δηλώνει το «σκέπτομαι από μόνος μου», «αφ΄εαυτού». Αρχικά, προσδιόριζε οτιδήποτε κινείται δίχως την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση, τον αυτοματισμό, το ρομποτ1. Θα εκπλαγείτε, όμως, όταν θα διαβάσετε ότι ο όρος με τη σημασία του ρομπότ αναφέρεται για πρώτη2 φορά στην Ιλιάδα (Σ, 376): « Ο Ήφαιστος …έφτιαχνε τρίποδες…και έβαζε κάτω από του καθενός τον πάτο μαλαματένιες ρόδες για να τρέχουν μόνοι τους (στο πρωτότυπο: αυτόματοι) στη συγκέντρωση των θεών και ύστερα πάλι να γυρίζουν σπίτι»3, 24γράμματα

Νίκη του Αστέρα 2 – 0 τον Ισθμιακό

Άνετη νίκη με σκορ 2 – 0 πέτυχε ο Αστέρας στο Δερβένι επί του φιλότιμου Ισθμιακού. Τα γρήγορα χρονικά τέρματα (από ένα στις αρχές κάθε ημιχρόνου) βοήθησαν τον Αστέρα να διαχειριστεί τον αγώνα από θέση ισχύος και έτσι απέδωσε για μεγάλα χρονικά διαστήματα αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

55 Πρέσβεις στην Πελοπόννησο, αδελφοποίηση με Κινέζικη Περιφέρεια, Think Tank, νοτιοανατολικός άξονας Πελοποννήσου, συνέχεια διαβούλευσης

Πολλές ειδήσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου περιείχε η δευτερολογία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην πρώτη Διαβούλευση για τον Τουρισμό που έλαβε χώρα στο κτήριο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. Διαβάστε το σύνολο της δευτερολογίας του Περιφερειάρχη
Δευτερολογία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στην πρώτη Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοποννησο

Βήμα Πληροφόρησης & Διαλόγου - Συγκεντρώσεις κατά της Κάρτας Πολίτη



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

“ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΛΟΓΟΥ”

ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 IANOYAΡΙΟΥ 2011, ώρα 6 μ.μ.
"ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ"
Εισηγητής: π. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗΣ, μοναχός στην ιερά μονή Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής, διδάκτωρ Θεολογίας και συνεκδότης του περιοδικού ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ http://orthodoxnet.gr
"ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ:ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"
Εισηγητής: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, οικονομολόγος, εκπρόσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ (Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης)

ΤΡΙΤΗ, 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, ώρα 7 μ.μ.
"ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ: ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "
Εισηγητής: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ, καθηγητής πληροφορικής και πρόεδρος Επιστημονικών Ερευνών στην ΑΣΟΕΕ, επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ....
στην αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών
στην οδό Τοσίτσα 11, Εξάρχεια http://greekdirectorsguild.gr
Πρωτοβουλία ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ & ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - “ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ”
Τηλέφωνα Eπικοινωνίας: 2106457744, 6982257916, 2105778180, 6977048014
http://seisaxthia.blogspot.com & http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.html

Νέα συνάντηση Σπίθας Παπάγου-Χολαργού-Αγίας Παρασκευής

 

Σήμερα η Σπίθα Παπάγου-Χολαργού-Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε τη δεύτερη συνάντηση των μελών της. Η επόμενη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/2/2011 σε τόπο που θα κοινοποιηθεί κατόπιν συννενοήσεως. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6949010046 και 6972403410. Email:spithapaphol@gmail.com

Πόσο κοστίζουν τα "πλασματικά ένσημα" σε ΙΚΑ και Δημόσιο

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ
Ακριβά και με εισφορές δύο ταχυτήτων θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης.
Οσοι ασφαλίζονται σε ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, κ.ά.) θα πληρώσουν πολύ ακριβότερα τα χρόνια που θέλουν να αναγνωρίσουν για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, εν αντιθέσει με τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα δώσουν πολύ λιγότερα.
Ο λόγος για τη διάκριση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι μεν ιδιωτικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρώσουν για κάθε μήνα αναγνώρισης, την εισφορά εργαζόμενου και εργοδότη, δηλαδή 6,67%+13,3%=20% για κύρια ασφάλιση και 3%+3%=6% για την επικουρική. Σύνολο 26% επί των αποδοχών τους θα κοστίσει η εξαγορά πλασματικών ενσήμων. Για τους δημοσίους υπαλλήλους, όμως, όπου εργοδότης είναι το κράτος, η εισφορά αναγνώρισης περιορίζεται μόνο στη δική τους συμμετοχή (6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών κύριας ασφάλισης).
Οσο για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, εκεί το κόστος αναγνώρισης πλασματικών ετών είναι απλησίαστο, αφού για κάθε μήνα που εξαγοράζουν θα πρέπει να τον πληρώνουν με βάση την τρέχουσα μηνιαία τους εισφορά, που φτάνει μέχρι και τα 1.200 ευρώ.

Ας δούμε μερικές περιπτώσεις και συγκρίσεις:
1. Υπάλληλος σε εταιρεία τροφίμων, (ΙΚΑ) με μισθό 2.000 ευρώ, που θέλει να αναγνωρίσει 2 χρόνια σπουδών (24 μήνες). Με βάση το ν.3863/10, θα πρέπει να πληρώσει το 26% (κύρια και επικουρική ασφάλιση) επί του 25πλάσιου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή 214,5 ευρώ το μήνα, ή 5.150 ευρώ για τους 24 μήνες! Με την αναγνώριση θα έχει μια προσαύξηση σύνταξης κατά 80 ευρώ. Που σημαίνει ότι για να κάνει απόσβεση των 5.150 ευρώ, θα πρέπει να περάσουν 5 χρόνια και 3 μήνες, μετά τη συνταξιοδότησή του!

2. Υπάλληλος υπουργείου Οικονομικών, με συντάξιμο μισθό 2.000 ευρώ (σ.σ. σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου, συντάξιμος είναι ο μισθός επί του οποίου γίνεται η κράτηση για κύρια σύνταξη), που θα αναγνωρίσει επίσης 24 μήνες πτυχίου, θα πληρώσει 133,4 ευρώ το μήνα, δηλαδή 3.201 ευρώ. Θεωρώντας ότι θα έχει την ίδια ωφέλεια (80 ευρώ επιπλέον στη σύνταξη) θα κάνει απόσβεση σε 3 χρόνια και 3 μήνες.
Οσοι αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους (ταμεία μισθωτών) έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν και με την παρακράτηση ποσοστού 25% από τη σύνταξή τους.
Οσοι πληρώσουν μια κι έξω θα έχουν έκπτωση 15%.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πρόωρες εκλογές, ζητά, ο Απ. Κακλαμάνης

Υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών τάσσεται, με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εφόσον, όπως σημειώνει, συνεχιστεί το απαράδεκτο φαινόμενο «οι διάφορες ελίτ και κυρίως οι παράγοντες της μηντιακής ολιγαρχίας συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους, και να καλοπερνούν, όταν ο λαός υποφέρει και η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικό πόλεμο».
Αν και δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση στην πρόταση Σαμαρά για έλεγχο των πόθεν έσχες από το 1974 όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί, τονίζει πως « φαντάζεται κανείς ότι όποιος πλούτισε από το 1974 έως σήμερα από τον κόπο και το ιδρώτα του ελληνικού λαού θα δηλώσει στο «πόθεν έσχες» ό,τι απέκτησε χρηματιζόμενος ή άλλως πως, παρανόμως;». Επαναφέρει την πρόταση του για δήλωση των βουλευτών με την οποία θα παραιτούνται υπέρ του δημοσίου από όποιο περιουσιακό τους στοιχείο δεν έχουν δηλώσει στο πόθεν έσχες. Επίσης προτείνει να δοθούν οικονομικά κίνητρα σε όποιον δώσει πληροφορίες για τέτοια θέματα ή και απαλλαγή από νομικές επιπτώσεις αν είναι απλός συνεργός σε εγκληματική πράξη.
Σε ότι αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο διαφωνεί με την κατάργησή του αλλά, όπως δηλώνει, «η μόνη λύση είναι η συγκρότηση από κάθε ίδρυμα εσωτερικής φρουράς που θα τα προστατεύει από οποιαδήποτε έξωθεν διατάραξη της λειτουργίας τους».-

e-typos.com

Η Μεσόγειος φλέγεται

Από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και μετά, ζούμε σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο. Τις αλλαγές αυτές, δυστυχώς μέχρι σήμερα, η ελληνική πολιτική πραγματικότητα τις αντιμετωπίζει εκ των υστέρων. Η ελληνική διπλωματία δεν είναι ανίκανη, αλλά οι μεταπολιτευτικές πρακτικές δεν την άφησαν να ανθήσει και να αποδώσει. Σήμερα έχουμε και πάλι συνταρακτικές αλλαγές πολύ κοντά στα σύνορά μας, στη Μεσόγειο.
Αλλαγές που μας αφορούν άμεσα και για τις οποίες θα πρέπει ως χώρα να έχουμε θέσεις ξεκάθαρες. Ο αραβικός κόσμος αλλάζει. Πολλοί συγκρίνουν τα όσα συμβαίνουν στο Μαγκρέμπ, αλλά και στην Υεμένη, στην Αλβανία και τον Λίβανο με όσα διαδραματίστηκαν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού το 1989. Κάποιες αραβικές χώρες προσπαθούν να επανακαθορίσουν την πολιτική τους πραγματικότητα. Και το ζητούμενο είναι ποιες ακριβώς θα είναι οι διάδοχες καταστάσεις.
Η Δύση υποστήριξε ολιγαρχικά καθεστώτα τύπου Μπεν Αλι για να μην ανέβουν στην εξουσία οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι κατά τόπους υποστηρικτές τους, όπως π.χ. η Χαμάς στα παλαιστινιακά εδάφη. Σήμερα παρακολουθεί με αγωνία ό,τι συμβαίνει, ελπίζοντας ότι στις χώρες-κλειδιά, όπως η Αίγυπτος, η εξουσία στη χειρότερη των περιπτώσεων θα αλλάξει επίθετο... Ελ Μπαραντέι αντί Μουμπάρακ και κατά τα άλλα οι Ενοπλες δυνάμεις να παραμείνουν ισχυρές και οι Ισλαμιστές εκτός νόμου. Η Δύση δεν θα δει με καλό μάτι εκδημοκρατισμό χέρι χέρι με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα είναι άμεσα ενδιαφερόμενη και λόγω του τεράστιου προβλήματος της λαθραίας μετανάστευσης. Η χώρα μας θα πρέπει να μην προσπαθεί να υπεκφεύγει των δύσκολων καταστάσεων, αλλά να παίρνει σαφείς θέσεις υπέρ των συμφερόντων της.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

15 χρόνια από τα Ίμια ...

Image
<> 
15 χρόνια από το θλιβερό θάνατο των Ελλήνων Αξιωματικών στα Ίμια

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2011

Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου συμπληρώνονται 15 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ελικοπτέρου και την τραγική απώλεια των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν σε αυτό, του Αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Αντίπλοιαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.
Η ηρωική θυσία των τριών Αξιωματικών αποτελεί σύμβολο προσήλωσης στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, η οποία σήμερα δοκιμάζεται σκληρά. Χρέος μας, είναι να μην επιτρέψουμε να λησμονηθεί η αυταπάρνηση, την οποία επέδειξαν σε μία κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία οι πεσόντες Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Το υψηλό φρόνημά τους αποτελεί αναμφίβολα σημείο αναφοράς για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, για κάθε νέο και κάθε νέα.
Το διπλωματικό επεισόδιο των Ιμίων αποτέλεσε την πρώτη επίσημη έκφραση του δόγματος περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, μέσω του οποίου η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Καμία υποχώρηση ωστόσο σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
Ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα διανύει ομολογουμένως μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, δεν μπορεί με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης να γίνουν εκπτώσεις στα εθνικά μας θέματα.
Η παρακαταθήκη από τη θυσία των Ελλήνων Αξιωματικών είναι παραπάνω από σαφής.
Η προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας απαιτεί τόλμη και όχι λιγοψυχία.
Το χρωστάμε άλλωστε στους τρεις αυτούς ήρωες.

Από το Γραφείο Τύπου

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ