Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

To "Μη μου λες Αντίο" ....σε διάφορες γλώσσες

Απλά απίθανος

Από της 30 Ιανουαρίου τέλος τα τρένα στην Πελοπόννησο

Στην αναστολή δεκάδων καθημερινών δρομολογίων προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει και κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων.
Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται:
  1. - Όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής του δικτύου της Πελοποννήσου πλην των Τοπικών δρομολογίων Πάτρας – Ρίου – Αγ. Ανδρέα, Κατάκολου – Πύργου – Ολυμπίας, Διακοφτού – Καλαβρύτων και των Λεωφορείων Κιάτου – Πάτρας.

Διπλό ένοπλο "χτύπημα" σε τράπεζες σε Αίγιο και Πάτρα

Σ ε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας στην Αχαΐα σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι ληστές διπλού ενόπλου κτυπήματος που έγινε σήμερα σε τράπεζες της Πάτρας και του Αιγίου.
Συγκεκριμένα:

Τι τρέχει με τον πρώην αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου;

Το φθινόπωρο εκδικάζεται υπόθεση του Π. Ψαράκη για υπεξαίρεση;

Μπερδέματα για τον πρώην αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Π. Ψαράκη. Τι ακούσαμε πάλι τελευταία!
Την 1 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου η υπόθεση του κ. Ψαράκη για υπεξαίρεση τα έτη από 2005 έως 2007!
Η υπόθεση αν δεν κάνουμε λάθος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο μετά τις καταγγελίες του πρόξενου κ. Ε. Τζιαβού! Το έχουμε πει ότι τα …περίεργα στο Ξυλόκαστρο τώρα αρχίζουν! Πως σχολιάζει αυτή την εξέλιξη ο πρώην αντιδήμαρχος; Θα θέλαμε την απάντησή του…

http://korinthiannews.gr/

Κώστας Καραμανλής: Θα μιλήσει με βιβλίο!

Η σιωπή του πρώην πρωθυπουργού έχει προβληματίσει, ακόμα και ενοχλήσει πολλούς στο... κόμμα του. Μήπως όμως είναι πιο μεγάλος πονοκέφαλος το να μιλήσει; Η απάντηση θα δοθεί με ένα βιβλίο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Σύμφωνα με αυτό, ο Γιώργος Τράγκας είχε μια συζήτηση εφ' ολης της ύλης με τον Κ. Καραμανλή, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος στο περιοδικό «Crash». Το άρθρο του Γ. Τράγκα με τίτλο «Πώς είδα τον Καραμανλή σ' ένα δίωρο τετ-α-τετ» αναφέρει πως σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές και βρίσκει τις τελευταίες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά θετικές.

«Εγώ τελείωσα. Θα ασχοληθώ με την οικογένεια



24wro.blogspot.com

Α’ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : Τοπικό ντέρμπι στο Σολομό

Η 16η αγωνιστική βρίσκει τους βασικούς διεκδικητές της ανόδου , την πρωτοπόρο Ελλάδα Βέλου και τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , να δοκιμάζονται , εκτός έδρας. Η Ελλάς Βέλου , στο Ξυλόκαστρο , κόντρα στον γηπεδούχο Αετό Κρυονερίου και ο Ατρόμητος στο Σολομό , κοντράρεται , στο τοπικό ντέρμπι από τον ΠΑΣ Κλένια. Στο Δερβένι ο Αστέρας υποδέχεται τον Ισθμιακό , ενώ ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου , φιλοξενείται στο Σοφικό από τον Πανσολυγειακό. Τέλος ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ -ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ -ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Η Ε΄ ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 4 – 4 (6 – 5 παράταση)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 3 -3 (4 – 3 πέναλτι)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 0 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3 - 1

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Τάσο Αποστολόπουλο, η συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Μέχρι την 1η Ιουλίου Πρόεδρος των Ταμείων ορίζεται ο Γενικός Γραμματέας, ενώ κατόπιν τη θέση του Προέδρου για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας θα αναλάβει ο αιρετός Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου ο αιρετός Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων ο αιρετός Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου.
Για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου

Συζήτηση στη βουλή για το φράγμα στον Ασωπό με επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κατερίνας Φαρμάκη

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κατερίνας Φαρμάκη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών του Φράγματος του Ασωπού.
Τα βασικά ζητήματα που καθυστερούν την υλοποίηση του Έργου και αφορούν στις απαλλοτριώσεις δασικών και αγροτικών εκτάσεων τέθηκαν από την κα. Βουλευτή στον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτική Ανάπτυξη κ. Ι. Κουτσούκο.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στον κοινωνικό τουρισμό.

   Μοραΐτες – Μοραΐτισσες

Δεν θα επιτρέψουμε στο νησί μας να μείνει πίσω.
Όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στον κοινωνικό τουρισμό. ..

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να στείλουμε 1.000 λαθρομετανάστες στην Ιατρική Σχολή Αθηνών !!!
Μπορεί οι Κρήτες να μας πρόλαβαν και να έστειλαν 300 στην Νομική (ούτε αυτό το ιστορικά συμβολικό νούμερο για μας, δεν σεβάστηκαν), αλλά εμείς με την βοήθεια του νέου μας Περιφερειάρχη θα τους ξεπεράσουμε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πελοποννήσου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης στην 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο..
Σημ. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας Πακιστανούς, Αφγανούς,  Νιγηριανούς, Αλγερινούς, Τυνήσιους και  άλλους φουκαράδες που θα βρείτε στους δρόμους να πεινάνε, να κρυώνουν, να είναι μακριά από τις οικογένειες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
Έτσι εμείς θα κάνουμε μεγαλύτερη εντύπωση.!!!
"meta dimotis"

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας στην Π. Ε.Κορινθίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας την Παρασκευή 28/1/2011 έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Άγγελος Μανωλάκης, ο πρώην Νομάρχης Κορινθίας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Α. Παπαφωτίου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Α Παπαγγελόπουλος, Ε. Αδάμ-Σπανογιάννη, Ν. Πετρόπουλος, Κ.Λέγγας, Μ. Σούκουλη, Θ. Πισιμίσης, Ν.Βραχνός, Α. Καραχοντζίτης, Σ. Παπαθεοφάνους. Μηνύματα με ευχές για το νέο έτος προς τους εργαζόμενους έστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, η βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Φαρμάκη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ : Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 2/2/2011

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου την του μηνός Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.

  1.  Συζήτηση επί των προτάσεων της Α/θμιας και Β/θμιας Διεύθυνσης Κορινθίας σχετικά με τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων.
  2. Απευθείας ανάθεση προμήθειας καυσίμων – λιπαντικών του Δήμου για το έτος 2011.
  3. Δέσμευση Κ.Α. προϋπολογισμού Δήμου για προμήθεια γραφικής ύλης κλπ για το έτος 2011.
  4. Δέσμευση Κ.Α. προϋπολογισμού Δήμου για προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας εργαζομένων-Προμήθεια γάλακτος για το έτος 2011.
  5. Αίτημα Πολιτιστικού Συλλόγου Θαλερού για παραχώρηση δωρεάν χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Θαλερού.
  6. Αίτημα κ. Αμπάλοβ Γεωργίου για τοποθέτηση φωτεινού σταυρού επί της Π.Ε.Ο Κορίνθου- Πατρών στην Τοπική Κοινότητας Λυκοποριάς.
  7. Ορισμός αντιπροσώπων του Δήμου στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) « ΑΡΙΩΝ»
  8. Περί διαγραφής οφειλής από λανθασμένη χρέωση.
  9. Αίτημα επιτηδευματιών Τοπικής Κοινότητας Ευρωστίνης.
  10. Αίτημα της Κοινοπραξίας ΟΛΥΜΠΙΑ για παραχώρηση χρήσης του παλαιού γηπέδου ποδοσφαίρου Ξυλοκάστρου επί της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών για εγκατάσταση εργοταξίου.
  11. Αίτημα κ. Καραμάνου Βλασίου για τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων.
  12. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου « ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»
  13. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Τ.Δ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ»
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Με τα κινητά τι θα κάνεις κ.Κλαδούχε;

Πολύ καλή η κίνηση του κ.Κλαδούχου βα κόψει τα 1000 ευρώ του γεύματος του Αγίου Βλασίου αλλά με εκείνα τα κινητά του δήμου δεν το βλέπει να περικόψει...τα χιλιάδες ευρώ που κάθε χρόνο κοστίζουν;

Εκεί είναι τα λεφτά δήμαρχε..
Είναι χιλιάδες τα ευρώ...
Πολλές χιλιάδες..
Αν κόψεις και αυτά τα νούμερα που ακούγονται τότε μάλιστα...!

ΠΗΓΗ : diogenis -press.blogspot.com

Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από την Ελλάδα

Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από την Ελλάδα
Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι.
Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκή καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών.
Συγκεκριμένα, αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Η εξέλιξη, πάντως, αυτή σίγουρα αποτελεί άλλο ένα προφίλ για το πλήγμα της χώρα στο διεθνές στερέωμα. Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί επανειλημμένως μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, αν επέμενε να διοργανώσει του αγώνες, όμως η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί για τη διεξαγωγή τους….

politis-gr.com

Out of the blue - F1 101,1 - Εκπομπή 27/1/2011

Image
Out of the Blue

Η ραδιοφωνική εκπομπή της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
στον F1 101,1 κάθε Πέμπτη 5 - 7 το απόγευμα !

Κάθε Πέμπτη από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα,
ο Τάσος, η Ντιάνα, η Κατερίνα και ο Στέλιος,
παρουσιάζουν μια πολύ φρέσκια εκπομπή,
με καλή μουσική, έξυπνους διαλόγους
και καλή διάθεση !

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή
της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2011 :

http://www.onned-korinthias.gr/mambo/

Image


To πανηγύρι της Υπαπαντής στα Ροζενά

 Στο κέντρο Γεωργίου Κουλαμά
Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου στις 11:00 μ.μ. - 02 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ

Δύο νέες εγκύκλιοι του ΥΠΕΣ για την «διαύγεια» των ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις


Δύο νέες εγκύκλιοι του ΥΠ.ΕΣ. από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και τον υφυπουργό Γ. Ντόλιο για την υποχρεωτική συμμετοχή ΟΤΑ και Αποκεντρωμένων διοικήσεων στη «Διάυγεια». Από τις 15 Μαρτίου όλοι οι ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα - επιχειρήσεις που ελέγχουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτούν στο Διαδίκτυο τους νόμους και τις πράξεις των κυβερνητικών και των διοικητικών οργάνων, διότι αλλιώς διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα. Με άλλη εγκύκλιο μέχρι 31 Ιανουαρίου, πρέπει να συσταθούν οι Ειδικές Επιτροπές Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας των Περιφερειών οι οποίες περνούν στις «Αποκεντρωμένες Διοικήσεις» και αναλαμβάνουν όλες τις αρμοδιότητες των προηγούμενων κρατικών περιφερειών.
Αναλυτικότερα:

ΚΕΔΚΕ: Ναι στη "Natura» και στα 10 στρμ. όμως μετά τις διαχειριστικές μελέτες

Διαφαίνεται «ενδιάμεση λύση» στο θέμα της αρτιότητας  των 10 στρεμμάτων που αποτελεί το «κόκκινο πανί» στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα. Θα φανεί στη συζήτηση επί των άρθρων στην ολομέλεια της Βουλής. Ήδη υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε επίσης επί της αρχής με το νομοσχέδιο, αλλά υπό όρους που αλλάζουν πολλά δεδομένα. Και οι όροι αυτοί συζητούνται εκτενώς στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Περιβάλλοντος...

Όλο το νομοσχέδιο για το Λιμενικό Σώμα: Γίνεται Στρατιωτικό Σώμα επιχειρήσεων


Σε ένοπλο Σώμα ασφαλείας, με στρατιωτικό συντεταγμένο σχηματισμό, ιεραρχία και αρμοδιότητες που επιχειρεί όχι μόνον εντός χωρικών υδάτων αλλά και σε διεθνείς αποστολές, μετατρέπεται το «Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή» σύμφωνα με το νομοσχέδιο (δείτε το ολόκληρο) για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 24 άρθρα και το συνυπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομικών Λ. Κατσέλη, Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης, Εθνικής Άμυνας Ευγ. Βενιζέλος, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Α. Λοβέρδος.