Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Άλλο ένα δελφίνι βρέθηκε πεθαμένο σε παραλία της Κορινθίας

Σύμφωνα με τον αναγνώστη που μας έστειλε και τις φωτογραφίες, το άτυχο δελφίνι βρέθηκε στη παραλια Λυγια Κορινθιας Ευρωστινης 100 μετρα πριν τη διασταυρωση για Πυργο στην κατεύθυνση προς Δερβένι.



ΠΗΓΗ: tromaktiko

Κατηγορούμενο όλο το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου;

Τι είναι αυτό που ακούγεται στο Ξυλόκαστρο. Στα τέλη του άλλου μήνα το προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου θα είναι κατηγορούμενο για παραβάσεις καθήκοντος μετά τις καταγγελίες του κ. Τζιαβού!

Όχι σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολείων στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) που ξεκινούν σειρά κινητοποιήσεων για το θέμα . Μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα κλείσουν, ενώ συγχωνεύσεις αναμένονται και σε λυκειακές τάξεις... αλλά και σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν στην ίδιο χώρο.
Στη Δυτική Κορινθία προτείνεται η συγχώνευση του Γυμνασίου Παναριτίου με 13 μαθητές με το 2ον Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου που απέχουν 20 χιλιόμετρα μεταξύ τους καθώς και η υγχώνευση του Επαγγελματικού Λυκείου Ξυλοκάστρου με 40 μαθητές με το Επαγγελματικό Λύκειο Κιάτου που απέχουν μεταξύ τους 15 χιλιόμετρα.
Οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών  αντιδρούν στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας . Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π. E. ΣΙΚΥΩΝΑΣ- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ , για το θέμα αυτό σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξείς:
  
"Καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
Κιάτο,
19/01/2011
 Πληρ. : Κάσσιος Δημήτριος, Τηλ. 69..
Προς: κ. Διευθυντή Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας
Κοιν: Μέλη του Συλλόγου
Το τελευταίο διάστημα προωθείται διαδικασία για συγχωνεύσεις και καταργήσεις διαφόρων σχολικών μονάδων. κ. Διευθυντά, Ευελπιστούμε ότι εσείς ,πριν συζητήσετε το σοβαρότατο αυτό θέμα με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Πρωτοβάθμι ας Εκπαίδευσης, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση , με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και γενικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν θα πάρετε την ευθύνη αποκλειστικά επάνω σας. Η Παιδεία και η Εκπαίδευση , όπως πολύ καλά λέγατε κι ως συνδικαλιστής, δεν είναι υπόθεση του ενός. Χρειάζεται οι όποιες αποφάσεις – προτάσεις σας να έχουν τύχει ευρύτατης αποδοχής αν όχι ομοφωνίας. Το Δ.Σ του Συλλόγου μας ομόφωνα εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για τις επιχειρούμενες αλλαγές, γιατί αυτές όπως προτείνονται θα οδηγήσουν: • Στην κατάργηση και συγχώνευση σχολείων μόνο και μόνο για εξοικονόμηση πόρων • Στη μείωση των θέσεων εργασίας, στην παύση των διορισμών • Στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη σύνδεση του μισθού των εκπαιδευτικών με τις επιδόσεις των μαθητών • Στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών • Στην κατάργηση κάθε θεσμού στήριξης της μαθησιακής προσπάθειας • Στην δραστική μείωση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. κ. Διευθυντά, Είναι ανάγκη να επισημάνουμε ότι δεν πρόκειται για καταργήσεις κάποιων ολιγοθεσίων σχολείων (μονοθέσια, διθέσια) αλλά για πρόθεση δημιουργίας σχολικών συγκροτημάτων εκατοντάδων μαθητών, που είναι αμφίβολο αν θα πληρούν τα στοιχειώδη, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας. Κ. Διευθυντά, Άλλες είναι σήμερα οι προτεραιότητες. Προτεραιότητες είναι: • η αύξηση των δαπανών για την παιδεία, • η ελλιπής υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή , • η πολύπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών, • η ενίσχυση των μαθητών κ. λ. π. Το Δ.Σ του Συλλόγου μας δηλώνει ότι με όσες δυνάμεις έχει θα αγωνιστεί για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις προτάσεις που θα συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΑΚΛΩΡΗ ΜΠΕΤΤΥ"

Ευχαριστήρια επιστολή Κλαδούχου προς τον κ. Τυπάλδο

Προς: κ. Λεωνίδα Τυπάλδο - Ξενοδοχείο PALMERS, Συκιά
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική προσφορά των καθισμάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των πολιτιστικών του εκδηλώσεων.
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
Αντώνης Κλαδούχος

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Ροζενών

 Τρίτη 1/02/2011 : Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας 
 Ώρα 6:00 μ.μ
Τετάρτη 2/02/2011: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Ώρα 7:30: Έναρξη Ακολουθίας Όρθρου
Ώρα 09:45: Προσέλευση Αρχών
 Καλείσθε όπως συμμετάσχετε στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΖΕΝΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΒΕΣΚΟΥΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

"ΣΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ!"

Παρέμβαση Τατούλη για τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στα Διόδια Πελοποννήσου


Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που οδηγούν στην συνεχή αύξηση των διοδίων στην Πελοπόννησο ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης με επιστολή παρέμβαση στους Υπουργούς: Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, κΙ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοίδη. Η επιστολή εστάλη την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2010.

Αναλυτικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει στην επιστολή του προς τους τρεις Υπουργούς:

Ισλαμοκρατία ή δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο;



Ο Κλεισθένης γράφει.

Με αφορμή τα γεγονότα στην Τυνησία και την Αλγερία έρχεται στο προσκήνιο το τι συμβαίνει στις Αραβικές χώρες.
Οι διαπιστώσεις δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες. Οι «κοσμικές» κυβερνήσεις των περισσότερων Αραβικών κρατών είναι δικτατορικά καθεστώτα με δημοκρατικό μανδύα. Η δύση δυστυχώς στηρίζει αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα και οι λαοί υποφέρουν χάρη στην εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων.

Νοσοκομείο μελετάει τη μετά θάνατον ζωή

Το Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο Croydon του Λονδίνου αποτελεί ένα από τα 25 ιατρικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο που συμμετέχει στις έρευνες για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο των ανθρώπων και στη μελέτη της μετά θάνατο ζωής.

« Πρώτη Γραμμή» και "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ"

Στην « Πρώτη Γραμμή» τη νέα εκπομπή του Αργύρη Nτινοπούλου απόψε το βράδυ στο KONTRA channel 21:00-22:00 μ.μ θα παρακολουθήσεται μέσα από το blog "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" όπως και στις 22:00 το "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" με τον Γιάννη Παπαγιάννη σε σύνδεση με το EXTRA3 TV.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική ακτή ΗΠΑ , ενώ οι θερμοκρασίες φτάνουν και στους -45C

Δυο αδέλφια  πέθαναν  μετά από πτώση σε παγωμένη λίμνη ενώ νεκρή είναι και μια γυναίκα που βρέθηκε σε δρόμο μετά από γλίστρημα στον πάγο .
Ρεκόρ για την χαμηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών στην περιοχή  Μέιν, καθώς ο υδράργυρος έπεσε κατακόρυφα στους -45C
Ο δωδεκάχρονος Joseph Cody,  και η αδελφή του Harry Cody, εννέα ετών, σκοτώθηκαν όταν ο πάγος στην λίμνη που έκαναν  έλκηθρο στο Μισσούρι έσπασε .

Στην πόλη  North Haven, του Connecticut, η πενηντάχρονη Denise O'Hara φέρεται να γλίστρησε και να χτύπησε αργά το βράδυ ενώ οι γείτονες την βρήκαν πεσμένη  στο δρόμο του σπιτιού της παγωμένη το επόμενο πρωί.
Νεκρή βρέθηκε στο  Lansford κοντά στην Philadelphia ο σαρανταεννιάχρονο Alan Kurtz, .
Ο Kurtz πέθανε στον ύπνο του μέσα στο αυτοκίνητό του με θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

ΑΛΟΓΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ    - 7news.gr

Απίθανα videakia για τρελό γέλιο

Ψάξαμε και βρήκαμε . Σας παρουσιάζουμε μερικά αστεία videakia από διάφορα αθλητικά γεγονότα και όχι μόνο. Απίθανα καλάθια , απίστευτες τούμπες με ποδήλατα και skateboard και πολλά ακόμα.
Απολαύστε τα.
http://www.7news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43281:-videakia---&catid=87:2010-03-26-17-28-29&Itemid=328


Με εκτίμηση

Αλογάκος Σωτήρης

7news.gr

Πλαγκτόν: η ιστορία της λέξης

.
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Δαιμόνιος τηλεοπτικός ρεπόρτερ απεφάνθη: “το πλαγκτόν είναι μία ξένη λέξη, που καθιερώθηκε στη χώρα μας, επειδή έτσι ονομάζεται ένας ήρωας από τη σειρά του Μπομπ Σφουγγαράκη”. Με την ελπίδα ότι θα περιοριστούν τέτοια “μαργαριτάρια”, ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα 24γράμματα :
Η ελληνική λέξη το πλαγκτόν (γεν: του πλαγκτού, δίχως πληθυντικό) είναι το ουδέτερο του επιθέτου της αρχαίας ελληνικής λέξης πλαγκτός (< πλάζομαι < πλανώμαι) και σημαίνει “ο περιπλανώμενος”, “ο φερόμενος εδώ και εκεί”. Μάλιστα, στα Αρχαία Ελληνικά απαντάται και η λέξη η πλαγκτοσύνη (: περιπλάνηση), ομόρριζα: πλήττω, πλήγμα, πληγή και πιθ. Συμπληγάδες. Μόνο και μόνο από τη σημασία της λέξης καταλαβαίνουμε ότι ως πλαγκτόν, ή ως plankton, δηλώνεται το σύνολο των εμβίων οργανισμών, φυτικών και ζωικών, οι οποίοι πλέουν παθητικά εντός των υδάτων και παρασύρονται από τα ρεύματα. Το πλαγκτόν είναι η βασική τροφή των ψαριών και τροφοδοτεί ασταμάτητα όλους τους υδρόβιους οργανισμούς. Για την Ιστορία της λέξης αναφέρουμε ότι πρώτος που καταγράφει την ύπαρξη του αόρατου, δια γυμνού οφθαλμού, πλαγκτού είναι ο Ολλανδός Anton van Leewenhoek, το 1676, όταν έκανε την πρώτη μικροσκοπική ανάλυση ύδατος. Παρατήρησε κάτι «περίεργα κινούμενα σχήματα» αλλά ούτε και ο ίδιος μπορούσε να υποπτευτεί τη σημασία τους στην τροφική αλυσίδα. Διακόσια χρόνια, αργότερα, ο Γερμανός Victor Hensen (1835-1924), ο ίδιος θα πλάσει και τη λέξη οικολογία, θα δανειστεί μία ελληνική λέξη για να αποκαλέσει αυτά τα «περίεργα σχήματα» ως plankton. Στην Ελληνική Γλώσσα θα φτάσει ως αντιδάνειο (Γιώργος Δαμιανός). Περισσότερα, καθώς και η μετάφραση του άρθρου σε 4 γλώσσες, στα 24γράμματα

Αποκάλυψη βόμβα γιά τις φωτιές του 2007 στην Πελοπόννησο


Αποκάλυψη βόμβα γιά τις φωτιές του 2007 που έκαψαν την Ηλεία , την Κορινθία , την Μεσσηνία , την Αρκαδία ,αλλά και την Εύβοια φέρνει στη δημοσιότητα το site  olympia.gr και αναδημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία» με  επίμαχη αναφορά στα περιβόητα Intelligence Reports τα οποία βρέθηκαν στο αρχείο Χριστοφοράκου (Siemens)..

Αυτή είναι η επίμαχη αναφορά .

Όπως βλέπετε το κείμενο, αναφέρεται ως “επιστολή που έλαβαν δεξιά υψηλόβαθμα στελέχη”, αν την έλαβαν μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών…
Πέραν από οποιεσδήποτε φτηνές δικαιολογίες, το κατάπτυστο αυτό κείμενο είναι όπως αναφέρει το olympia.gr
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Είναι η αναγγελία δολοφονίας ολόκληρων οικογενειών που κάηκαν στις πυρκαγιές. Είναι η αναγγελία της δολοφονίας της Ελληνικής Φύσης. Η προαναγγελία της ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΜΑΧΩΝ που έγινε στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
  • Είναι δυνατόν να υπήρχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ “στέλεχος” που να έλαβε αυτή την επιστολή και να μην πήγε απ’ ευθείας στον εισαγγελέα; Ιδιαίτερα μετά τον εφιάλτη εκείνου του καλοκαιριού;
  • Ποιός νοσηρός εγκέφαλος συνέταξε αυτό το ανοσιούργημα και ποιός ανέλαβε την αποστολή του (εάν ισχύει η “δικαιολογία” των ναζιστικών καθαρμάτων).
  • Μα το κυριότερο: Εδώ φαίνεται ότι δεν ήταν ούτε ο “στρατηγός άνεμος” ούτε η υπερθέρμανση του Κατακόλου. Αυτό δεν είναι δελτίο πρόγνωσης καιρικών συνθηκών αλλά προκήρυξη ενός φρικτού εγκλήματος. Εδώ οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να πάρει θέση και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Εδώ με κάθε τρόπο, πρέπει να βρεθεί ο συγγραφέας αυτού του κειμένου έστω και αν χρειαστεί να γίνει με λαϊκή πρωτοβουλία. Να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να ομολογήσει. Με κάθε τρόπο, να αποκαλύψει κάθε ένα βρωμερό υποκείμενο που ζει προστατευμένο μέσα στην χλιδή του ναζιστικού χρήματος, στις φτερούγες του κάθε Χριστοφοράκου, του κάθε καθάρματος που διαλύει και δολοφονεί ως πειθήνιο όργανο των ελίτ του πλούτου και του εξουσιασμού.
Δεν είναι θέμα “τιμωρίας των μιζαδόρων”. Πλέον γίνεται θέμα της ίδιας μας της ύπαρξης. Της ευθύνης απέναντι στους νεκρούς, στους αγέννητους, στο αίμα που χύθηκε διαχρονικά για την λευτεριά σε αυτόν τον τόπο.
Το οφείλουμε στη μάνα που έλιωσε μέσα στις φλόγες αγκαλιά με τα παιδιά της. ΠΟΥ; Στην Ελλάδα του 2007.
Το οφείλουμε στους Ήρωες του Μιστρου Ευβοίας. Οφείλει κάθε Έλληνας ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ.
ΠΗΓΗ: olympia.gr – εφημερίδα «δημοκρατία»