Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τα τελευταία νέα πριν από την σέντρα Συνάντηση... κορυφής στην Ριζούπολη

Ντέρμπι κορυφής έχει το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του νοτίου ομίλου της Football League 2, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης που είναι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, υποδέχεται στην Ριζούπολη την πρωτοπόρο Ρόδο και έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά φέτος να πιάσει την πρώτη θέση.

Παράλληλα, δύσκολο ματς έχει ακόμα και ο Παναιγιάλειος, αφού παίζει εκτός έδρας με τον Πανηλειακό που θέλει βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια υπάρχουν σε αυτήν την αγωνιστική σε Πάτρα και Κόρινθο.
 Το πρόγραμμα:

 16η αγωνιστική
Απόλλων Σμ. – Ρόδος
Πανηλειακός – Παναιγιάλειος
Χανιά – Αίας Σαλαμίνας
ΠΑΟ Ρουφ – Πλατανιάς
Κεραυνός Κερ – Ηρακλής Ψαχνών
Παναχαϊκή – Ασπρόπυργος
Κόρινθος – Βύζας Μεγάρων
Όλες οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 15:00:

ΑΔΕΔΥ: Λύση στο έλλειμμα 1 δις των Ταμείων του Δημοσίου που καταληστεύθηκαν...


 


Σχεδόν  1 δις (967 εκατ.) ευρώ αγγίζει το έλλειμμα των Ταμείων του Δημοσίου!  Αυτό ανακοινώνει η ίδια η ΑΔΕΔΥ και σπεύδει να προσθέσει, προκειμένου για μία ακόμη φορά να μη συκοφαντηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι τα Ταμεία «έχουν οδηγηθεί στη σημερινή άσχημη κατάσταση, εξαιτίας της χρόνιας καταλήστευσης των αποθεματικών τους από το Κράτος, την εμπλοκή τους στο χρηματιστήριο, τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών, χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, αλλά και εξαιτίας κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν και οδηγούν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και τη δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων - συνταξιούχων».

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 28 εκατ. για τον «εναλλακτικό τουρισμό» - τι ισχύει



Στα 28 εκατομμύρια αναμένεται να ανέλθουν οι επιδοτούμενες με το 40% (έως και 45% για πολύ μικρά νησιά) δράσεις για τον Εναλλακτικό Τουρισμό, σε επενδύσεις που κυμαίνονται από 15.000- 400.000 ευρώ. Την προδημοσίευση του Οδηγού Εφαρμογής για την Πράξη «Εναλλακτικός Τουρισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΠΑΝ II, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο. Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο Φεβρουάριο, ενώ μέσα στο α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα προκηρυχθεί και ο «Εναλλακτικός Τουρισμός για νέες επιχειρήσεις», με εθνική εμβέλεια, προϋπολογισμού επιπλέον 8.000.000 ευρώ.

Πως το επιτρέπεται αυτό κ. Τατούλη…;;;

Η επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη χαρακτηρίζει τον Δράκο «Χυδαίο»..???

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν τελεσφόρησε κατόπιν δημοκρατικής διαδικασίας δηλαδή ψηφοφορία η ανάδειξη του νέου Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης καθώς χρειαζότανε τα 2/3 του συμβουλίου.

Η Αμαλιάδα γιόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτη Καισαριανής – Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δεν προκλήθηκαν ιδιαίτερες ζημιές από τη φωτιά στο γήπεδο του Συνοικισμού

Λίγο μετά τις 13:00 σήμερα το μεσημέρι φωτιά εκδηλώθηκε στο γήπεδο του Συνοικισμού στην Κόρινθο χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές. Από την πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου αναφέρουν ότι δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο! Ένας πάγκος κάηκε κυρίως από τη φωτιά που τέθηκε γρήγορα υπο έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου. Τα αίτια της φωτιά διερευνώνται από την εν λόγω υπηρεσία

korinthiannews

Γ.Δέδες:"Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε την διάβρωση


Πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γιώργος Δέδες, επισκέφτηκε το παραλιακό κομμάτι της Κορινθίας, από το Δερβένι μέχρι το Λέχαιο, ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η διάβρωση..των ακτών. Μετά την ενημέρωση που του έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και την επίβλεψη των έργων, έκανε τις παρακάτω διαπιστώσεις:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούμε ενδελεχώς από τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες  για  το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της δυτικής Κορινθίας και όλης της παραλιακής ζώνης. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς αφορά όχι μόνο την περιουσία των πολιτών, αλλά και έργα υποδομής που καταστρέφονται. 
Κάποια τεχνικά έργα  βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν δείξει ότι καταρχήν αποδίδουν στην περιοχή που έχουν κατασκευαστεί. Πρέπει να συνεχίσουμε γρήγορα, επαναξιολογώντας τη μελέτη του κ. Μουντζούρη. Πρώτη επιλογή στις παρεμβάσεις μας, οι περιοχές άμεσης επικινδυνότητας. Είναι τραγικό το πρόβλημα ειδικά στην δυτική Κορινθία, και αν χθες ήταν πρόβλημα μόνο της δυτικής Κορινθίας, τώρα πλέον γίνεται πρόβλημα ολόκληρης της παραλιακής ακτο γραμμής, από τα Μαύρα Λιθάρια μέχρι το Δήμο Κορινθίων. Είναι σαφές ότι απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων θεσμικών φορέων και των Δήμων της κάθε περιοχής , αλλά και των τοπικών κοινωνιών. Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες σ΄ αυτή την διαδικασία, ώστε να διεκδικήσουμε τα αναγκαία κονδύλια  και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί άμεσα και ριζικά το πρόβλημα.
Αυτό είναι που μεταφέραμε στον Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου κ. Τατούλη, ο οποίος με ιδιαίτερη ευαισθησία  και προσοχή έσκυψε πάνω στο θέμα και συμφωνήσαμε να πάρουμε  από κοινού την πρωτοβουλία  για άμεσες ενέργειες, για  άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες  διαδικασίες  που θα γίνουν τμηματικά, αλλά θα έχουν άμεση, ουσιαστική,  και μόνιμη αντιμετώπιση του
».

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΡΟΔΙΑ»
 Παιδιά , μαγειρέψτε το αγαπημένο σας φαγητό , γλυκό και πίττα και πάρτε μέρος στον 2ο Διαγωνισμό Παιδικής Μαγειρικής που συνδιοργανώνει η «Ροδιά» με την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε τη δική σας συνταγή. Ο διαγωνισμός μας φέτος έχει ως θέμα το ελαιόλαδο και οι συνταγές που θα φτιάξετε πρέπει να έχουν αυτό το υλικό μέσα. Θα ξεχωρίσουν οι συνταγές εκείνες που θα προσφέρουν υγιεινή διατροφή και διασκέδαση!!
 Περιμένουμε τις συμμετοχές σας έως τις19/01/2011
 Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού 22/01/2011 ημέρα Σάββατο, ώρα 19.00-21.00
 Τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού: Άγγελος Σικελιανός

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μιλά στην Τζένη Σουκαρά


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SUPER TV μιλά στην Τζένη Σουκαρά για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης και κατάργησης τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.


Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά

Jenny's World

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στην τελετή για τα Αποκαλυπτήριατου ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Image


Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011


Μακεδόνισσες και Μακεδόνες,
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε ως νεωτεριστής πολιτικός. Στη συνέχεια
έγινε Εθνάρχης. Και σήμερα είναι σύμβολο.

Ποια η σχέση ανάμεσα στο χάος, το γκάζι, και την γκαζόζα;


Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Παρουσίαση με λίγα λόγια:Η λέξη γκάζι παράγεται από την αρχαία ελληνική λέξη Χάος. Παράξενο; Όχι και τόσο, αρκεί να ακολουθήσετε τα απλά μαθήματα μυθολογίας:
Κατά τον Ησίοδο1, το χάος ορίζεται η πρωτογενής αρχή, όχι όμως ως αφηρημένη έννοια αλλά ως σκοτεινός χώρος γεμάτος νέφη. Αντίθετα, η ορφική κοσμογονία παραδέχεται το χάος ως δεύτερη αρχή του κόσμου μετά το Χρόνο. Ο Πλάτων2 αναφέρει ότι από το Χάος γεννήθηκε ο Έρωτας (φτυστός ο πατέρας του, αυτός ο Έρωτας).24γράμματα

Δεν εξελέγη ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και των Επιχειρήσεων

Άκαρπη απέβη η εκλογική διαδικασία στο Περιφερειακό συμβούλιο για την ανάδειξη αφού κανείς από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων και να αναλάβει τον σηνατικότατο ρόλο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων. Υποψήφιοι. Ήσαν οι:

Ο χορός των αιμοδοτών Ξυλοκάστρου..!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, η καθιερωμένη χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας, για την υποδοχή του νέου έτους 2011, στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» στα Καρυώτικα Ξυλοκάστρου.

Την εκδήλωση μας τίμησαν με τη παρουσία τους o ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Χριστίνα Καζάνη, η Αντιδήμαρχος κα. Αλεξάνδρα Κόρκα-Αδαλάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λάμπρος Μπούκλης και η κα. Ευαγγελία Σπανογιάννη-Αδάμ, ο Διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας κ. Νικόλαος Ψεύτης, οι Ευεργέτες του Συλλόγου μας κ. Βλάσιος Παπαδόπουλος και η κα. Ελένη Σταθούλη –Κωλλέτη, η Δωρήτρια του Συλλόγου μας κα. Άννα Αλογογιάννη, ο Πολιτευτής κ. Στέλιος Μάρκελλος και πλήθος φίλων και Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν οι εξής τιμητικές διακρίσεις στους νεώτερους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου μας για το 2010:
• Στον Βασίλειο Β. Σύρο, ετών δέκα εννέα.
• Στον Αποστόλη Σ. Σωτηρίου, ετών είκοσι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΩΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΑ ΖΩΑ TΗΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΠΡΙΝ 100 και 50 ΧΡΟΝΙΑ

Το 2011 είναι έτος γενικής απογραφής. Με την ευκαιρία αυτή , σας παρουσιάζουμε τον αριθμό ζώων που κατεγράφησαν, στα χωριά στη περιοχή της Ευρωστίνης , πριν 100 χρόνια και 50 , στις γεωργικές απογραφές του 1911 και του 1961( Πηγές : Δορμπαράκης-Πανουτσοπούλου 1992: Παν. Χ. Δορμπαράκης – Κασ. Πανουτσοπούλου, Η περιοχή της Ευρωστίνης Κορινθίας, ιστορία-λαογραφία-γλώσσα, έκδοση Συλλόγου Ευρωστινίων – Gutenberg, Αθήνα 1992).

Στους παρακάτω πίνακες παραθέτουμε στον 1ο τα άλογα, τα μουλάρια, τα γαϊδούρια και  στο 2ο τα βοοειδή, τα πρόβατα, τα γουρούνια και τα κατσίκια που υπήρχαν πριν 100 και 50 χρόνια στα χωριά της Ευρωστίνης:

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ