Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πάτρα - Αμαλιάδα, κοινά προβλήματα κοινός αγώνας!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι/ησες, η παράνοια ήρθε να εγκατασταθεί και στο χώρο της παιδείας. Η υπουργός πρόσφατα αποφάσισε το κλείσιμο 100 σχολών, που πλέον έχουν θεωρηθεί αναποτελεσματικές βάσει...

«Μεσογειακοί Αγώνες του 2013: Το παραμύθι τελείωσε»

Γράφει η Αθανασία Μπαξεβάνη

 

Σπεύδω να υιοθετήσω τον τίτλο της ανακοίνωσης του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ «Να επιστραφούν οι Μεσογειακοί Αγώνες» και ας μην έχω καμία, μα καμία (δυστυχώς), σχέση με τον αθλητισμό. Μόνο τύψεις έχω, που με την ίδια βιασύνη με όλους τους άλλους, έριξα τον ΣΥΝ στο «πυρ το εξώτερο», όταν πριν από την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων, επιχειρούσε και τότε να μας πείσει γιατί δεν πρέπει να τους αναλάβουμε. Λαχταρούσε και εμένα η ψυχή μου λίγο εθνικό μεγαλείο και μια «στιγμιαία» δικαίωση, όπως αυτή που πήρα με το κέντρο της Αθήνας, κατά τις ημέρες της διοργάνωσης, πιο όμορφο, ανθρώπινο και προσπελάσιμο. από ποτέ! ...

"Παρελθόν" ο Ματσούκας από τον Παναιγιάλειο

Ο Λευτέρης Ματσούκας, αποφάσισε να μην συνεχίσει την καριέρα του στον Παναιγιάλειο, αφού στην συζήτηση που είχε με τον τεχνικό της ομάδας Παναγιώτη Τζαναβάρα, κατάλαβε πως ήταν εκτός πλάνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναιγιαλείου και οι δηλώσεις του Ματσούκα:
«Το ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΓΣ και ο ποδοσφαιριστής Λευτέρης Ματσούκας έλυσαν από κοινού την συνεργασία τους. Το ΤΑΠ Παναγιάλειος ΓΣ εύχεται καλή σταδιοδρομία στη μετέπειτα καριέρα του ποδοσφαιριστή. Ο Λευτέρης Ματσούκας είχε ενεργή συμμετοχή στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας και οι λόγοι της λύσης της συνεργασίας δεν είναι αγωνιστικοί αλλά έχουν να κάνουν με την ανάγκη αλλαγής περιβάλλοντος από την πλευρά του ποδοσφαιριστή».
Ο Λευτέρης Ματσούκας στις τελευταίες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναιγιαλείου δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον κόσμο της ομάδας.
«Η ολιγόμηνη παραμονή μου στο Αίγιο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα συναισθήματα που μου δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Παναιγιαλείου τους οποίους και ευχαριστώ για την στήριξή τους. Μπορεί να έπαιξα λίγο καιρό στο Αίγιο, αλλά τον κόσμο του Παναιγιαλείου θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου. Η συνεργασία που είχα με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τους ανθρώπους της διοίκησης ήταν άψογη κι εύχομαι ο Παναιγιάλειος να συνεχίσει έτσι και να κερδίσει την άνοδο».

Ζωντανή μετάδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου από το "Αποστολοπούλειο" Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης.




Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήται αυτή την ώρα σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίόυ 2011 σ
Σε αυτό το χώρο μπορείτε να παρακολουθείτε σε ζωντανή μετάδοση τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων καθώς και όλες τις δραστηριότητες του συνδυασμού και της Περιφέρειας που θα καλύπτονται τηλεοπτικά.

Κλειστοί οι ΟΤΑ την Πέμπτη λόγω της απεργίας των εργαζομένων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας καθώς την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου πραγματοποιούν 24η Πανελλαδική απεργία.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, με την απόφαση αυτή, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα των συμβασιούχων που διεκδικούν την μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο όπου θα συζητηθεί η υπόθεση μετατροπής των συμβάσεων.

Χορηγός η AUTO LOYKAS στον ΠΑΣ Κόρινθος

Από σήμερα 17/01/2011 επίσημος χορηγός του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα είναι η εταιρεία AUTO LOYKAS Ο.Ε. ( εισαγωγές - εμπόριο αυτοκινήτων και δομικών μηχανημάτων) των κ. Σταύρος & Μελέτης Λουκάς & ΣΙΑ Ο.Ε.
Η εν λόγω εταιρεία εκτός από χορηγός θα είναι και μέτοχος, θα κατέχει το 30% της υπό σύστασης ΠΑΕ. Ακόμη θα συνδράμει οικονομικά την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου την ομάδα να πάει στο στόχο της. Ο κύριος Μελέτης Λουκάς σχετικά δήλωσε: «θα κάνουμε ότι το δυνατό γίνετε για να βοηθήσουμε την ομάδα να πάει στο στόχο της».
Στο μεταγραφικό κομμάτι έχουν κλεισθεί τρις παίκτες που τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν την Τετάρτη στον αγώνα με τον ΒΥΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ στο γήπεδο του Συνοικισμού. Για τον σκοπό αυτό το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ κάνει έγκληση στον φίλαθλο κόσμο του νομού να παραβρεθεί την Τετάρτη στο γήπεδο για να γνωρίσει και τα νέα αποκτήματα της ομάδας.

Κατηχητικό από την Μητρόπολη Κορίνθου τον καταρτισμὸ των μελών του Σώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας.


Χρέος ιερὸ όλων μας είναι η επαγρύπνηση, η φροντίδα, η αγάπη, και βεβαίως η κατάρτηση. Η Κατήχηση του λαού αποτελεί τούτη την ώρα πρωταρχικὸ σκοπὸ και στόχο του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Διονυσίου. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε, με την έναρξη του νέου έτους 2011 να λειτουργήσει Ειδική Σχολὴ Καταρτήσεως Στελεχών Κατηχήσεως με σκοπὸ τον καταρτισμὸ των μελών του Σώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Κατόπιν αυτών σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτής της Ειδικής Σχολής Καταρτήσεως Στελεχών Κατηχήσεως, τα οποία, θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο απὸ 6 - 8 μ.μ. σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας από την κατεδάφιση γέφυρας στη ΝΕΟ Αθηνών- Πατρών


Από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας αναφέρεται: «Γνωρίζεται ότι στα πλαίσια κατεδάφισης με μηχανικά μέσα της γέφυρας Άνω Διάβασης Α-103 στη Χ/Θ 88,500 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (19-01-2011) και ώρα 15:00 και προκειμένου διασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για την ασφαλή κατεδάφιση αυτής, αλλά και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και πρόληψης τροχαίων και άλλων ατυχημάτων, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας για τον ολιγόωρο αποκλεισμό της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών.


Συγκεκριμένα:

Σεμινάριο Πολιτικής Επικοινωνίας

Image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σεμινάριο Πολιτικής Επικοινωνίας


Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011, στις 6 μμ, στο Δημαρχείο Κορίνθου,
η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας διοργανώνει σεμινάριο πολιτικής επικοινωνίας στελεχών
της Νέας Δημοκρατίας Ν. Κορινθίας με κύριο θέμα συζήτησης την κυβερνητική
πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και τη μετάδοσή της στην ίδια την κοινωνία.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. :


Image

Μενέλαος Δασκαλάκης
Γρ. Πολιτικής Τεκμηρίωσης & Προγραμματισμού


Image

Διονύσιος Καραχάλιος
Γρ. Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος.


Η ατομική ευθύνη του καθενός μας να συμμετέχουμε στην επανάσταση
Ελπίδας που ξεκινά, ταυτίζεται με την υποχρέωσή μας να είμαστε πρωτοπόροι
στις εξελίξεις που έρχονται.



Γραφείο Τύπου ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Συκέας σάς προσκαλούν στην τοπική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 23/1/2011 στο κατάστημα ΦΟΙΝΙΚΕΣ στις 10:30πμ, με θέμα:

"Ανάγκες της τοπικής κοινότητας και των κατοίκων της - Προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη και έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΑΛΕΞ. ΣΟΥΡΛΟΣ

Ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε 3 - 1 την Προοδευτική Περιγιαλίου

Με νίκη με σκορ 3 – 1 ξεκίνησε ο Αστέρας Δερβενίου τους αγώνες του στο ανακαινισμένο γήπεδο Δερβενίου. Η επιστροφή του Αστέρα στο "σπίτι" του μετά από ενάμισι χρόνο και η εξαιρετική εμφάνισή του (κυρίως στο α’ μέρος) χαροποίησε τους πολλούς φίλους του, που ξαναείδαν την ομάδα τους στην φυσική της έδρα της να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Τα έργα ανακαίνισης (τεχνητός χλοοτάπητας, νέα αποδυτήρια, σκεπαστή κερκίδα, προβολείς, περίφραξη), η νέα ολοκαίνουργια στολή και η θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων του, φαίνεται ότι συνεπήραν τους παίκτες του Αστέρα που έπιασαν καταπληκτική απόδοση μέχρι το 35ο λεπτό και “κατάπιαν” την άτυχη Περιγιαλίου, πετυχαίνοντας τα τρία τους τέρματα. Η Προοδευτική συνήλθε από την αρχική της σαστιμάρα και έτσι στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ρυθμούς και ο αγώνας απέκτησε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τελικά η πρώτη νίκη του Αστέρα, μετά από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες, ικανοποίησε δεόντως παράγοντες, παίκτες και φιλάθλους.

Ο Γερμάνοφ στο 6’ έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς της Προοδευτικής και με εξαιρετική προσπάθεια, αφού ελευθερώθηκε από δύο αντιπάλους, πέτυχε με δυνατό σουτ το πρώτο τέρμα του Αστέρα. Ο Αστέρας συνέχιζε να πιέζει, κερδίζοντας κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή της Προοδευτικής, περιορίζοντάς τη σε παθητικό ρόλο. Στο 22’ ο Βορινιώτης δεχόμενος πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή της Προοδευτικής εξαιρετική μπαλιά του Κουτρούλη πίσω από την άμυνα, με συρτό σουτ στην απέναντι γωνία - δοκάρι και μέσα – πέτυχε το 2 – 0. Στο 33’ ο Πιλιαφάς ελίχθηκε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου ο Τσιπάς πέτυχε το 3 – 0. Ο Αστέρας κατέβασε ρυθμό μετά το τρίτο του τέρμα και στο 41’ ο Τσάκωνας πέτυχε με ωραίο απευθείας χτύπημα φάουλ από πλάγια αριστερά το 3 – 1, ένα τέρμα για το οποίο ο Ζώης φέρει ευθύνη γιατί το δέχτηκε στη γωνία του.

Στο β’ μέρος η Προοδευτική ξεκίνησε τον αγώνα με περισσότερο ενθουσιασμό και ανάγκασε τον Αστέρα να προσέξει ιδιαίτερα την άμυνά του. Οι αμυντικοί παίκτες του Αστέρα (Δάνης σε ρόλο ελεύθερου, Ρούτσης, Βορινιώτης και Λαφαζάνος) καθώς και ο σταθερότατος Ζώης (που σε όλες τις φάσεις που χρειάστηκε ήταν πολύ καλός) έπιασαν εξαιρετικό παιχνίδι και δεν άφησαν την Προοδευτική να ελπίζει. Αντίθετα ο Τσιπάς τρεις φορές δεν μπόρεσε να σκοράρει ύστερα από ενέργειες του Γερμάνοφ – τη μια φορά απέτυχε να πλασάρει μιας και η μπάλα κόλλησε ανάμεσα στα πόδια του, τη δεύτερη είχε κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι και την τρίτη σούταρε απελπιστικά άουτ από καλή θέση. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος, δηλαδή η μεν Προοδευτική να επιτίθεται για να πετύχει το τέρμα που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι και ο Αστέρας να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να πετύχει το τέρμα που καθόριζε οριστικά τη νίκη του.

Ο διαιτητής κ. Χονδρόπουλος έκανε εκατέρωθεν τα λαθάκια του, όπως και οι βοηθοί του κ. Κριτσιώνης και Πυργάκης. Η διαιτητική τριάδα ανάγκασε αρκετές φορές τους πάγκους και των δύο ομάδων να διαμαρτυρηθούν με τις αποφάσεις της.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Λαφαζάνος, Μετεβελής, Βορινιώτης (88’ Ψυχογιός), Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Πιλιαφάς (90’ Μερκούρης), Γερμάνοφ, Τσιπάς, Κουτρούλης (89’ Γώγος).

Νίκησε μέσα στο Δρέπανο ο Πέλοπας

Εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Πέλοπας Κιάτου με 2 -1 επί του Αστέρα Δρεπάνου . Τα τέρματα του Πέλοπα ,που τερμάτισε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής (2η κίτρ.) του Μπούκη στο 80', σημείωσε και τα δύο , ο Μπαλτζής στο 20'και στο 35'. Η ομάδα της Αργολίδας η οποία είχε δοκάρι με τον Γκίόλα στο 50΄μείωσε την διαφορά σε 2 - 1 με τον Σταυρόπουλο στο 70΄.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ: Παπαγιάννης, Παπακωσταντίνου (37' Μανδούλης Π.), Μανδούλης Σπ., Καχριμάνης, Τράκας, Καζάς (57' Παπασαράντος), Ισούφη (73' Μπέλεσης), Αντωνιάδης, Γκιόλας, Σταυρόπουλος, Μπαρουτσάκης.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Χασαμπέλι, Βράκας, Μπούκης, Στασινόπουλος Δ., Τόλιας (67' Αντωνόπουλος), Παπαδημητρίου, Λίλιος, Μπουρτζάκης, Πετρόπουλος (57' Μιχαλόπουλος), Μπαλτζής (85' Σέγγας), Στασινόπουλος Ελ.

Ο Α. Ο. Λουτρακι νίκησε Παναργειακό

Νίκη-ανάσα για το Λουτράκι που επικράτησε με 2-1 ( 60' Χρυσαφίδης, 65' Τσάτσος) του Παναργειακού που είχε προηγηθεί στο 30' με τον Νικολέτο και έκανε ακόμη ένα βήμα προς τη σωτηρία του.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Πλούμης, Τσούμπας, Μούτσος (82' Τενέσης), Βουτσινάς, Μαυρέλης, Τσάτσος, Αντωνίου, Νάστος, Χρυσαφίδης (90' Παπαμετζελόπουλος), Αποστολάκης, Τσουμάνης (80' Χατζηνικολής).
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Μιχαλόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαΐντ, Παππαπέσιος, Ταράτσας, Λιάρος, Ανέστης, Χοντζάι, Παπαευθυμίου (55' Κολλιάκος), Ζώρας, Νικολέτος

«Αλωσε» τη Μιδέα η Θήβα

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της το 2011 η Θήβα πανηγυρίζοντας την εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Ενωσης Μιδέας.
Επιστρέφοντας φρέσκια από το ρεπό της την προηγούμενη αγωνιστική έκανε επίδειξη δύναμης και έδωσε ένα τέλος στο σερί των επτά συνεχόμενων νικών της Ενωσης. Μόλις στο όγδοο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μπινιάκο και δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση στο 30' από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δερμιτζάκη.
Οι Καραμπετσιάν στο 53' και Γκαράνης στο 65' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, χαρίζοντας στη Θήβα ένα πολύ σημαντικό διπλό.
Και οι δύο ομάδες τελειώσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς ο Διαιτητής Λαγός (Αχαΐας) απέβαλε : -στο 66' (2η κίτρ.) τον Ζυγογιάννη της Θήβας και στο 90' (απευθείας) τον Καραμάνο της Ένωσης.
ΜΙΔΕΑ: Καραχανάκης, Νότης (25' Κοροβίνης), Βούρας, Γκόγκος (25' Δρούλιας), Φίλης, Καραμάνος, Αγγελόπουλος, Μαρίνης (62' Τριμπόνιας), Σταυριανόπουλος, Δερμιτζάκης, Καραγκούνης.
ΘΗΒΑ: Γενιτσαρίδης, Ζυγογιάννης, Πέρρος, Καρίδης, Ευθυμίου, Τσέλος (75' Παπαδόπουλος), Καραμπετιάν, Γκαράνης, Κατσογιάννης (70' Περιάλης), Μπούνας, Μπινιάκος (81' Μανταδάκης).

Τον έμαθε "Καλαματιανό"

Μπροστά σε 3.000 οπαδούς της στο στάδιο της Παραλίας η Καλαμάτα μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο το ντέρμπι κορυφής με τον Αστέρα Αμαλιάδας, τον οποίο συνέτριψε με τυπικές διαδικασίες με 4-0.
Πλέον η «μαύρη θύελλα» απέκτησε προβάδισμα οκτώ βαθμών από την ομάδα της Αμαλιάδας και διοίκηση, παίκτες, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι αρχίζουν να σκέφτονται την επόμενη χρονιά, καθώς για να χαθεί η άνοδος θα πρέπει να γίνουν πολλά.
Η Καλαμάτα συνεχίζει την εκπληκτική αμυντική παρουσία της με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό έπειτα από 16 παιχνίδια, όπου έχει 15 νίκες και μόλις μία ήττα στην Κάτω Αχαγιά από την Αχαϊκή.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Νικητόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μπαστακός, Μπλέτσας, Κωνσταντόπουλος, Σισμανίδης, Αγγελόπουλος (84' Μητσέας), Τσόπελας, Γρηγορακάκης (76' Γαζάουι), Αθανασόπουλος (86' Χελάς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜ.: Τρυφωνόπουλος, Παναγιωτόπουλος Δ., Μαργαρούνης, Ρούνης, Γουβαλάρης, Δαβουρλής, Παναγιωτόπουλος Αρ. (74' Νούλας), Γκρίλλας, Παρασκευόπουλος (56' Θεοδωρόπουλος), Φερεκίδης, Παπαθεοδώρου.

Η πρώτη απογραφή στην Κορινθία


Στα 1829 και 1830 έγινε απογραφή από την επιστημονική αποστολή, που συνόδευε τον στρατηγό Μαιζών. Η Επαρχία Κορινθίας, γράφει στην έκθεσή της , η αποστολή, εκτείνεται μέχρι τα σύνορα της Αχαΐας δυτικά , έως το ποτάμι της Ζάχολης, συνορεύει ως τις Μυκήνες, με την Επαρχία του Άργους, συμπεριλαμβάνει το οροπέδιο του Φονιά και Ζαρακά, και επεκτείνεται νοτιοανατολικά πέρα από τα Μέθανα. Βρίσκουμε 5.338 οικογένειες σ’ αυτόν τον κατάλογο. Προσθέτουμε 100 οικογένειες από τον οικισμό των Αμερικανών και για τέσσερα χωριά που ο πληθυσμός τους δεν έχει συμπεριληφθεί. Αυτές οι 5.438 οικογένειες, δίνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν παραδεκτά, 25.880 κατοίκους, στους οποίους πρέπει να ενώσουμε και τα δεκατέσσερα μοναστήρια, έναν αριθμό ακόμη 280 κατοίκων.
Ο πίνακας που δημοσιεύεται στην συνέχεια αφορά τους οικισμούς της Κορινθίας και έναν αριθμό οικισμών της Αργολίδας. Η απογραφή αφορά μόνο οικογένειας - όπου δηλαδή αναφέρονται αριθμοί σημαίνουν πόσες οικογένειες έχει ο αντίστοιχος οικισμός.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ* :