Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Handelsblatt: To τολμηρό πλάνο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

Griechenland ungeschminkt

Στην Πελοπόννησο και τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη τις οποίες χαρακτηρίζει τολμηρές, αναφέρθηκε η μεγάλης κυκλοφορίας Γερμανική Εφημερίδα Handelsblatt στο αφιέρωμα της για την Ελλάδα.
 
Το αφιέρωμα αποτελείται από πολλά ρεπορτάζ που έκαναν 20 συντάκτες της εφημερίδας, οι οποίοι επισκέφτηκαν επί τούτου τη χώρα μας και παρουσιάζουν διάφορες πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας από την Ελλάδα της κρίσης.  H μόνη Περιφέρεια που κίνησε το ενδιαφέρον τους και περιλαμβάνεται στο αφιέρωμα ήταν της Πελοποννήσου.
Ο δημοσιογράφος της Handelsblatt, Christoph Kepalschinski, επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη στο γραφείο του  όπου και πραγματοποιήθηκε συνέντευξη μιάς ώρας. Ο Πέτρος Τατούλης απάντησε στις ερωτήσεις του Γερμανού δημοσιογράφου περιγράφοντας το στρατηγικό σχεδιασμό της πρώτης αιρετής Διοίκησης.
Με γνώμονα την εξωστρέφεια και προσανατολισμό η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει μια Ευρωπαϊκων προδιαγραφών Περιφέρεια, με δική της τοπική οικονομία που θα προσελκύσει υγιείς επενδύσεις από ξένους χρηματοδότες, ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε το σχέδιο του για την δημιουργία εγγυοδοτικού μηχανισμού με την συνεργασία Ελληνικών και ξένων Τραπεζών για την εξασφάλιση των επενδύσεων στην Πελοπόννησο.

Griechenland ungeschminkt

Der Gouverneur der Region Peloponnese im Süden präsentiert uns einen verwegenen Plan: Griechische Banken sollen ausländischen Investoren das Risiko abnehmen. Ein Fonds von Banken, Region und Investoren soll das ermöglichen. Vorbild sind ähnliche Pläne in Polen. Für Investoren wäre das attraktiv – die Umsetzung ist allerdings schwer. Was es schon gibt: Blind Dates für Investoren und Unternehmer vor Ort.+++
μέσω Vor Ort: Griechenland ungeschminkt – International – Politik – Handelsblatt