Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στο εισαγγελέα ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και άλλοι 12 συνδικαλιστές για τα επεισόδια έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό

Στο κτίριο 7 της Ευελπίδων  όπου εκδικάζονται τα αυτόφωρα μεταφέρθηκε στις 3.00 το μεσημέρι  ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και οι υπόλοιποι συληφθέντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit oι συνδικαλιστές δεν σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση γεγονος που σημαίνει πως θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Δύο ώρες νωρίτερα, στη 1.00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα τόσο ο κύριος Φωτόπουλος και οι συνάδελφοί του συνδικαλιστές αλλά και πολίτες - 13 συνολικά - οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί γιατί αρνούνταν παρά την εισαγγελική εντολή να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στον Χολαργό.


Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 10 υπάλληλοι της ΔΕΗ, 3 δημόσιοι υπάλληλοι (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παρακώλυση λειτουργίας δημοσιων υπηρεσιών. Τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ επισκέφθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Μπαρκονίκος. Βρέθηκε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό αφού είχε πάει να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Όμως, για ακόμα μια φορά, οι συνδικαλιστές ενώ αγωνίζονται όπως λένε για το κοινό καλό και για να σταματήσει η αδικία χρησιμοποιούν μια υπηρεσία του Δημοσίου υψίστης σημασίας όπως είναι το ΕΚΑΒ σα να είναι δικό τους μαγαζί.
Ετσι για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του κ. Μπαρκονίκου, αποφάσισαν να μην έχει ασθενοφόρα από τις 12 έως τις 15.00! Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν;
  Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 15 συνάδελφοί τους και πολίτες που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μάλιστα εξήγγειλαν 48ωρη απεργία, ενώ από τις 11 γίνεται στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Αττική.
'Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον Χολαργό, Γιάννης Γκίζας "σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ".

newsit.gr