Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

BBC: "Λυπηθείτε τους Έλληνες"

Αρθρο του Γκάβιν Χιούιτ που καλύπτει ευρωπαϊκά θέματα για το βρετανικό δίκτυο περιγράφει με ψυχρό τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα

BBC: "Λυπηθείτε τους Έλληνες" Αρθρο του Γκάβιν Χιούιτ που καλύπτει ευρωπαϊκά θέματα για το βρετανικό δίκτυο περιγράφει με ψυχρό τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα
 
Αρθρο του Γκάβιν Χιούιτ που καλύπτει ευρωπαϊκά θέματα για το βρετανικό δίκτυο περιγράφει με ψυχρό τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα, τα διλήμματα του αντιμετωπίζουν οι πολίτες της και το ουσιαστικό αδιέξοδο των επόμενων ετών, ανεξαρτήτως των εξελίξεων. Η Ευρώπη εξάντλησε τα αποθέματα συμπάθειας προς την Ελλάδα, καθώς είναι η χώρα που απειλεί την περαιτέρω ενοποίηση της ΕΕ, αλλά και το ίδιο το κοινό νόμισμα, γράφει ο Χιούιτ, στο άρθρο του με τίτλο "Λυπηθείτε τους Ελληνες".
Οι ηγέτες της ΕΕ έχασαν την υπομονή τους και άρχισαν τις απειλές με καθαρό μήνυμα: είτε υλοποιείτε τις δεσμεύσεις για περιορισμό του ελλείμματος, είτε μπλοκάρεται η επόμενη (6η) δόση.
Κάπως έτσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προέκυψε το νέο έκτακτο τέλος στα ακίνητα. Αρχικά, αυτό έγινε θετικά δεκτό στις Βρυξέλλες. Μετά, ήρθαν οι αμφιβολίες.
Ο συντάκτης αναφέρει δύο Ελληνες γνωστούς του, μία τηλεοπτική παραγωγό με σπίτι 100 τ.μ., αλλά και έναν τεχνικό διαδικτύου με σύζυγο νοσοκόμο και τρία παιδιά. Και στις δύο περιπτώσεις το τέλος που θα πληρώσουν πλησιάζει τα 700 ευρώ, αλλά ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αυτό φαίνεται δυσβάσταχτο. Ο τεχνικός εργάζεται στο δημόσιο, όπως και η σύζυγός του, κατά συνέπεια ήδη έχουν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 20% και περιμένουν νέα μείωση, που μπορεί να φτάσει το 30%. Σε όλα αυτά προσθέτει κανείς και 1.000 ευρώ για το φόρο αλληλεγγύης στους ανέργους και γίνεται σαφές ότι ελάχιστες οικογένειες, σε οποιαδήποτε χώρα, μπορούν να αντέξουν τόσο μεγάλη μείωση εισοδήματος, τονίζει ο Χιούιτ.

thebest.gr