Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αρμαγεδδών νέων μέτρων: Μέχρι το 2014 το τέλος ακινήτων - Μειώσεις στις συντάξεις και στις 5.000 το αφορολόγητο


- Για φέτος μόνο θα μπουν σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι στο δημόσιο
- Για τους συνταξιούχους κάτω των 55, «ψαλίδι» 40% στα ποσά άνω των 1000 ευρώ
- Κουτρουμάνης: Από 1ης Νοεμβρίου η νέα μείωση στις συντάξεις
- Ήδη αποφάσισαν να επιβάλλουν εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα των πολυτέκνων
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Ε. Βενιζέλος δεν ήθελε να ανακοινωθούν σήμερα τα μέτρα - Αντίθετος ο Λοβέρδος
Σε μία πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία νέα λίστα οδυνηρών και σκληρότατων μέτρων, τα οποία θα "στραγγαλίσουν" κυριολεκτικά τους έλληνες πολίτες και τα οποία όπως λένε για πολλοστή φορά θα "σώσουν" τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε την τοποθέτηση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία φέτος και την μείωση των συντάξεων κατά 20% για τις συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ.

Αναλυτικότερα η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε τα παρακάτω μέτρα:

- Μείωση αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, ποσό που όπως αναφέρεται είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι προ διμήνου το αφορολόγητο είχε περιοριστεί στα 8.000 ευρώ από τις 12.000 ευρώ.

- παράταση της επιβολής τέλους ακινήτων μέχρι και το 2014.

- μείωση κατά 20% των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ

- 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε εφεδρεία.

- Για όσους λαμβάνουν σύνταξη και είναι κάτω από 55 ετών τότε θα δουν την σύνταξη τους να μειώνεται κατά 40% έως ότου συμπληρώσουν το 55ο έτος. Για τις συντάξεις η νέα μείωση θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης μέσω του Mega.

Τα νέα μέτρα αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ φέτος και το 2012.

Σφοδρότατο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η νέα φοροκαταιγίδα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση.
«Ψαλίδι» έως 40% στις συντάξεις, «μαχαίρι» στους μισθούς 10 ευρώ τον μήνα μέσω της μείωσης του αφορολογήτου και της αυξημένης παρακράτησης, επιβάρυνση σχεδόν 0,38 ευρώ/λίτρο για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, φόρος που φτάνει ακόμη και τα 20 ευρώ/τετραγωνικό για 4 ολόκληρα χρόνια σε όσους «τόλμησαν» να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, είναι μερικά μόνον από τα μέτρα-«φωτιά» που ανακοινώνει η Κυβέρνηση.

Και όλα αυτά ουσιαστικά για να «συντηρήσει» η Κυβέρνηση τον κομματικό της στρατό, αφού ναι μεν διευρύνει τον θεσμό της εφεδρείας, επαναλαμβάνει όμως ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Επιπλέον, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έγινε καμία κουβέντα για περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και οι πληροφορίες ανέφεραν

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Για όλα αυτά τα μέτρα ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει. Το Σαββατοκύριακο ο κ.Βενιζέλος θα είναι στην Ουάσινγκτον όπου πιθανότατα θα πάρει το τελικό ΟΚ από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ανεπισήμως, κάποιοι λένε οτι τα μέτρα μάλλον θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

newsit.gr