Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τιμούμε αυτούς που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο αποτρόπαιο εκείνο έγκλημα. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για τα δέκα χρόνια που πέρασαν από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ολόκληρη η ανθρωπότητα συγκλονιζόταν από το θράσος και τη βαρβαρότητα της διεθνούς τρομοκρατίας. Εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες έχαναν τη ζωή τους από την επίθεση αδίσταχτων εγκληματιών, που είχαν μετατρέψει το θρησκευτικό φανατισμό σε δύναμη καταστροφής.
Τιμούμε αυτούς που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο αποτρόπαιο εκείνο έγκλημα. Και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατία, όποια προσχήματα κι αν επικαλείται».

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, γα το ίδιο θέμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 έφερε στο προσκήνιο με απάνθρωπο και αιματηρό τρόπο το τέλος των βεβαιοτήτων. Τα χιλιάδες αθώα θύματα της παράφρονος βίας έσπειραν τον πόνο σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο και έφεραν τον τρόμο στην ίδια την καρδιά των ΗΠΑ.
Τη δεκαετία της δυτικής υπεροψίας από την πτώση του κομμουνισμού και το μονοπολισμό των ΗΠΑ, διαδέχθηκαν πόλεμοι, θρησκευτικοί φανατισμοί, ανασφάλεια και η γέννηση ενός πολυπολικού-και βαθύτατα αλληλοεξαρτώμενου-κόσμου.
Η οικονομική κρίση ήρθε να συμπληρώσει το νέο παγκόσμιο σκηνικό της ρευστότητας, των περιφερειακών συγκρούσεων, της ανάδειξης νέων παγκόσμιων παικτών, και της γενικευμένης ανησυχίας όλων μας για το μέλλον.
Τίποτε δεν θυμίζει σήμερα την ημέρα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Έκτοτε, τιμούμε τους άδικα χαμένους νεκρούς, αλλά μέσα σ´ έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχει πια η παλιά αισιοδοξία και ηρεμία των ζωντανών....».