Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντική νίκη η Εθνική Ελλάδος στο Τέλ Αβίβ με 1 - 0 επί του Ισραήλ



Ισραήλ vs. Ελλάδα 0-1 / Γκολ Σωτήρη Νίνη by geokleo

Η Εθνική Ελλάδας σημείωσε πολύ σημαντική νίκη επί του Ισραήλ με 1-0, στο στάδιο «Μπλούμφιλντ» του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2012. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης, που διατήρησε την εθνική μόνη στην πρώτη θέση του ομίλου της και αήττητη από την ημέρα που την ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος, σημείωσε ο Νίνης στο 60ο λεπτό. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λετονία την προσεχή Τρίτη και με νέα επιτυχία θα βρεθεί πολύ κοντά στην απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος είχε επισημάνει ότι "κλειδί" στην προσπάθεια της εθνικής να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα θα ήταν η αυτοσυγκέντρωση, στοιχείο που διακρίνει εδώ και χρόνια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πραγματικά, λοιπόν, οι διεθνείς εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και πολύ ψύχραιμοι στο "καμίνι" του σταδίου "Μπλούμφιλντ", αφού, εκτός της υψηλής θερμοκρασίας, είχαν να ξεπεράσουν και το ιδιαίτερα θερμό ισραηλινό φίλαθλο κοινό, που είχε γεμίσει το γήπεδο του Τελ Αβίβ. Η αμυντική λειτουργία της εθνικής ήταν εξαιρετική και στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία.

Αντίθετα, με τη σιγουριά που πρόσφερε στους Έλληνες διεθνείς η ελαχιστοποίηση της αντίπαλης απειλής οι παίκτες του Σάντος φάνηκαν επικίνδυνοι για την εστία του Αουάτ σε τρεις περιπτώσεις: στο 24΄ ο Τοροσίδης σέντραρε στον Σαλπιγγίδη, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο τερματοφύλακας του Ισραήλ απέκρουσε. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νίνης πάσαρε στον Μάκο, που έπιασε το δυνατό, αλλά ο Αουάτ μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καραγκούνης σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ημίχρονο έκλεισε με μια απώλεια για την εθνική, καθώς ο Καφές αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Μάκο.

Η εθνική δεν διαφοροποίησε τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς είχε "κλειδώσει" πλήρως την ανάπτυξη του Ισραήλ, καθιστώντας αγωνιστικά ανενεργό τον πιο επικίνδυνο παίκτη των αντιπάλων, τον Γιόσι Μπεναγιούν. Η μορφή της πολύ κλειστής και ενίοτε σκληρής αναμέτρησης προϊδέαζε ότι νικήτρια θα αναδεικνυόταν η ομάδα που θα σημείωνε πρώτη το γκολ. Αυτό το πέτυχε η Ελλάδα και ήταν εξαιρετικής εκτέλεσης, με τον Σωτήρη Νίνη να ελίσσεται υπέροχα, να ντριμπλάρει σχεδόν ολόκληρη την άμυνα του Ισραήλ και να "εκτελεί" τον Αουάτ με διαγώνιο δεξί συρτό σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής (0-1).

Αυτό το τέρμα έφτανε και περίσσευε για την εθνική, που μπορεί να μην σκοράρει συχνά, αλλά εξίσου δύσκολα δέχεται και γκολ. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πραγματική μοναδική καλή ευκαιρία τους σε ολόκληρο το παιχνίδι μόλις στο 83ο λεπτό, όταν ο Ραφαέλοφ σούταρε από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Το μοναδικό αρνητικό γεγονός σε μια άψογη από τακτικής πλευράς εμφάνιση ήταν οι κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσαν Κατσουράνης και Τοροσίδης, οι οποίοι θα απουσιάσουν από τον αγώνα με τη Λετονία.

Διαιτητής: Κρεγκ Αλεξάντερ Τόμσον (Σκωτία)

Κίτρινες: Α. Κοέν, Ζαχάβι, Καγιάλ, Μπεν Χαρούς, Νάτσο - Καραγκούνης, Καφές, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Μανιάτης

Οι συνθέσεις:

ΙΣΡΑΗΛ (Λουΐ Φερναντέζ): Αουάτ, Σπούνκιν, Μπεν Χαΐμ, Α. Κοέν (61΄ Νάτσο), Μπεναγιούν, Ραφαέλοφ, Ζάχαβι (55΄ Χέμεντ), Καγιάλ, Σέχτερ (55΄ Ντάμαρ), Γκέρσον, Μπεν Χαρούς.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές (42΄ λ. τρ. Μάκος), Νίνης (77΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (84΄ Μανιάτης).

Ε- Τypos.com








6ος όμιλος
Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΕΛΛΑΔΑ 5-2-0 9-3 17
2. Κροατία 4-1-1 10-3 13
3. Ισραήλ 4-1-3 10-8 13
4. Γεωργία 2-3-2 5-5 9
5. Λετονία 1-1-4 5-9 4
6. Μάλτα 0-0-6 2-13 0


Την έντονη αντίδρασή του για την μη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Ισραήλ-Ελλάδα από την ΕΡΤ εξέφρασε ο βουλευτής Β' Πειραιώς του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ανατολάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
α) Πως είναι δυνατόν η Ελληνική δημόσια τηλεόραση να αγνοεί μία τόσο σημαντική αναμέτρηση για τα Εθνικά χρώματα, και να μην την προσφέρει ως οφείλει στους Έλληνες φιλάθλους;
β) Ποιος είναι τελικά ο σκοπός που υπηρετεί η Δημόσια Τηλεόραση όσον αφορά τις κρίσιμες αθλητικές αναμετρήσεις όπου αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα;
γ)Υπήρξε κάποια κίνηση από τη πλευρά της ΕΡΤ από τη στιγμή μάλιστα που το MEGA έδινε αυτό το δικαίωμα και διαφαινόταν η έλλειψη ενδιαφέροντος από άλλο τηλεοπτικό κανάλι για την μετάδοση του αγώνα;
δ) Για ποιο λόγο κρίθηκε εντέλει ότι δεν συμφέρει η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Ισραήλ-Έλλαδα, αναμέτρηση που απασχολεί εκατομμύρια Ελληνες φιλάθλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;