Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

"Έφυγε" ξαφνικά ο ήρωας πυροσβέστης του σεισμού του Αιγίου - Είχε σώσει τον 12χρονο Αντρέα Μπόγδανο

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 53 ετών, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αν. Αττικής, Αρχιπύραρχος , Παναγιώτης Νίκας. Επρόκειτο για έναν από τους πιο μάχιμους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο ανδραγαθίας για το έργο του κατά τον φονικό σεισμό του Αιγίου το 1995, ενώ ήταν αυτός που έσωσε από τα συντρίμμια τον 12χρονο τότε Αντρέα Μπόγδανο. O Παναγιώτης Nίκας, ένας σύγχρονος ήρωας, όπως τον θυμούνται όλοι οι Eλληνες απ' τον απεγκλωβισμό του μικρού Aνδρέα Mπογδάνου το 1995 στο Aίγιο, έχει μείνει στη μνήμη όλων να κρατά ψηλά το παιδί και τα μάτια του να λάμπουν από χαρά, συγκίνηση μα και πόνο για όσους χάθηκαν.Tον είδαμε όλοι να δίνει μάχες ζωής μέσα σε χαλάσματα, να τα καταφέρνει και να δακρύζει από χαρά. Aλλες φορές τον είδαμε να κλαίει με τον πόνο όσων υπέφεραν, με μια ζωή που χάθηκε. Ήταν μαζί με τον Παναγιώτη Φουρλα ένας απο τους ήρωες διασώστες-πυροσβέστες στο σεισμό της Αθήνας. Υπηρέτησε για λίγα χρόνια στη Ρόδο, στην Π.Υ. Εύβοιας και άφησε άριστες εντυπώσεις, καθώς και ως περιφερειακός Διοικητής Στερεάς .
Ο θάνατός του οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ το άψυχο σώμα του βρέθηκε  σήμερα το πρωί στο σπίτι του, στην Ηλιούπολη, όταν ο οδηγός του πήγε να τον παραλάβει απο το σπίτι του και να τον μεταφέρει στο γραφείο του.
Όμως Δυστυχώς όσες φορές και αν χτύπησε το κουδούνι της εισόδου δεν πήρε καμία απάντηση. Ειδοποίησε τη υπηρεσία του και την Αστυνομια και όταν άνοιξαν την πόρτα βρέθηκαν μπροστά σε ένα αναπάντεχο θέαμα. Ο Παναγιώτης Νίκας κείτονταν νεκρός στο κρεβάτι του.
Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου οι γιατροι διαπίστωσαν πως ο ήρωας αυτός πυροσβέστης ήταν νεκρός.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο από τον ιερό ναό Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη.