Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανεξάρτητοι βουλευτές οι Π. Κουρουμπλής & Ε. Παπαδημητρίου

Τι λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τι απαντούν οι ίδιοι



Διαγράφηκαν και ανεξαρτητοποιούνται, χωρίς να δώσουν την έδρα στα κόμματα με τα οποία είχαν εκλεγεί, οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής από το ΠΑΣΟΚ και Έλσα Παπαδημητρίου από τη ΝΔ. Οι διαγραφές τους ανακοινώθηκαν λίγα μόλις λεπτά μετά την αντίθετη από την κομματική γραμμή ψήφο που έδωσαν για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή.
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ  Παναγιώτης Κουρουμπλής διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, διότι καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο. Την επιστολή διαγραφής ανέγνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Αμέσως μετά ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι δεν παραδίδει την έδρα του και ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής, ενώ σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:
«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία, είναι η στάση μου αυτή».

Η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου, διαγράφηκε από τη ΝΔ, διότι υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, δήλωσε:   
«Η κα Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε, σήμερα, την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοδιαγράφηκε. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την πορεία Ευθύνης και Ελπίδας, που οφείλει προς τον Ελληνικό Λαό».

Η κ. Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της και αιτιολόγησε την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, λέγοντας ότι «δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Θα ξεπεράσω τις μικρές μου δυνατότητες ως ανεξάρτητη και μόνη βουλευτής για να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση .
Μία είναι η πατριωτική στάση, η συναίνεση και η συνεργασία. Το Μεσοπρόθεσμο είναι μία λύση, καλή ή κακή, απαραίτητο όπως με διαβεβαιώνουν οι διεθνείς μου επαφές. Μακάρι να είχε την υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων. Το "παρών" είναι στάση Πόντιου Πιλάτου. "Ναι" και εύχομαι κύριοι της κυβέρνησης να μην με απογοητεύσετε».

Εξέφρασε  τέλος την ελπίδα ότι «έστω και με μια ψήφο, να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ».
Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός ότι το «παρών» είναι στάση Πόντιου Πιλάτου, αφήνει να εννοηθεί ότι η κ. Παπαδημητρίου, παρά το γεγονός ότι διατηρεί στενές προσωπικές σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη, διαφωνεί με τη θέση του κόμματός της για το κορυφαίο ζήτημα του Μεσοπρόθεσμου, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα να ενταχθεί στο εγγύς μέλλον στη ΔΗ.ΣΥ.

eklogika.gr