Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ



ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου διχαστικού δημοψηφίσματος. Μάλιστα αναφέρεται ότι, παρά τις αντιδράσεις ακόμα και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει δώσει σχετικές οδηγίες στον Υπουργό Εσωτερικών.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ αρχίζει προετοιμασία αορίστως για κάποιο δημοψήφισμα δεν έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί:
Δηλαδή, δεν υπάρχει κάποιο κρίσιμο ζήτημα που να οδηγεί σε μια τέτοια μεθόδευση. Αντίθετα πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση και ύστερα αναζητείται το ερώτημα. Το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας. Και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη τέχνασμα.

Όπως έχουμε πει ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και αποπροσανατολιστικό. Και βέβαια τα διλήμματα που κατασκευάζει η κυβέρνηση προκαλούν σύγχυση, δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν τον Τόπο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πάνω στη λανθασμένη πολιτική που βλάπτει την ελληνική οικονομία πάνε να προσθέσουν και ένα δημοψήφισμα που διαιρεί τον Ελληνικό λαό.

Ελπίζουμε, όλες αυτές οι διαρροές να μείνουν σενάρια για το καλό του τόπου

Στο θέμα της συναίνεσης έχουμε απαντήσει επαρκώς.

Δεν είναι η έλλειψη συναίνεσης που εμποδίζει την κυβέρνηση να κυβερνήσει.

Αντίθετα, η κυβέρνηση προσπαθεί πίσω από τη συζήτηση αυτή να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι συνυπογραφή στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει.

Άμεσος και βασικός στόχος μας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Και θέλω να σας πω ότι στη θέση μας αυτή προσχωρούν όλο περισσότεροι.

Σας θυμίζω τις σχετικές αναφορές που έκανε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης, όπως και τις δηλώσεις που έκανε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real Fm».