Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γέμισε η πλατεία Συντάγματος- Οι «αγανακτισμένοι» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 15η μέρα

Η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή, για 15η συνεχή μέρα έχει γεμίσει από «Αγανακτισμένους» πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την τρόικα, το χρέος, το τραπεζικό σύστημα, καθώς και για τους έλληνες πολιτικούς.

Με συνθήματα διαμαρτυρίας και πανό κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, πιστοί στο ραντεβού τους, απαίτησαν, για άλλη μία ημέρα, ελπίδα και καλύτερο αύριο.

Επί της πλατείας, τα αντίσκηνα των εθελοντών των ομάδων εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι συμμετέχοντες, πραγματοποιούν και σήμερα τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους, με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν ως αργά το βράδυ.

Σε πρόσφατο ψήφισμά της Γενικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, οι «Αγανακτισμένο», απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής από αύριο, παραμονή της ημέρας κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Αποφασίστηκε δε, γενική απεργία κατά την ημέρα κατάθεσης προγράμματος στη Βουλή, ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ανοιχτής ομάδας για να ενημερώνει και τις λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς. Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις άλλες πόλεις για τον πανελλαδικό συντονισμό την ερχόμενη Κυριακή, στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα, εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι» δικυκλιστές, έφτασαν μαρσάροντας και κορνάροντας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η προσέλευση του κόσμου αύξανε με την ώρα, παρά τον απειλητικό συννεφιασμένο ουρανό.
Δύο μουσικές σκηνές έχουν στηθεί στην πλατεία, προκειμένου να φιλοξενήσουν μουσικά δρώμενα.

newsbeast.gr