Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

WikiLeaks: Πάγκαλος – «Οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»

WikiLeaks: Πάγκαλος – «Οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν»
Απόρρητα τηλεγραφήματα που είχαν περιέλθει στην κατοχή του WikiLeaks, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, και αφορούν προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής ζωής φαίνεται ότι έχει στη διάθεσή της η «Καθημερινή» καιο ο ΣΚΑΙ.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» απόκτησε τα έγγραφα αυτά, από τη νορβηγική εφημερίδα Aften Posten.
Στα έγγραφα υπάρχουν και αναφορές και για τον πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα αναλύσεις της Αμερικανικής πρεσβείας δίνει έμφαση στην ανάγκη να προσέξει τη ρητορική του στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να αποφύγει το χαρακτηρισμό ….»αμερικανάκι» .
Επίσης, όπως αναφέρουν τα τηλεγραφήματα του Wikileaks που αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο τέως Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ μόλις 7 ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, σε αναφορές του στην Ουάσιγκτον, παρουσιάζει τον Χάρη Παμπούκη ως «διαιτητή» των διαφορών μεταξύ του νέου και του παλιού ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηρίζει δε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως τον έμπιστο του Παπανδρέου , ενώ για την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη σχολιάζεται ότι  βρέθηκε στον υπουργικό θώκο «εξαιτίας της ικανότητάς  της ως δεινή λογογράφου του Γιώργου Παπανδρέου».
Για για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο αναφέρει  ότι  στις 15 Φεβρουαρίου 2008  συναντά τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Ο σημερινός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά «αιχμηρά» και ανοιχτά στον πρέσβη Σπέκχαρντ για το θέμα των Σκοπίων λέγοντας ότι οι ….Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν, ενώ συμπληρώνει αντίθετα με την τότε πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ότι τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια πρέπει να αναγνωριστούν.

politis-gr.com