Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

H Κόρινθος έχασε στο “σμαραγδένιο νησί” με πέναλτι από τη Ρόδο που την πρωσπέρασε βαθμολογικά



Με νικήτρια την τοπική ομάδα , έληξε το μεγάλο ντέρμπι στο “σμαραγδένιο νησί”, στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής , όπου η Ρόδος νίκησε με 1 – 0 την Κόρινθο και την προσπέρασε στη βαθμολογία, φτάνοντας στους 42 βαθμούς και στη δεύτερη θέση,φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής τον πρωτοπόρο Πλατανιά . H Κόρινθος έμεινε στην τρίτη θέση και στους 40 βαθμούς ισόβαθμη με την Παναχαϊκή.Το μοναδικό τέρμα του ντέρμπι , που παρακολούθησαν 700 περίπου θεατές, σημείωσε στο 27' ο Μανίκας με εύστοχο πέναλτι στην αριστερή γωνία του Αρχοντάκη που έπεσε σωστά. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε μέσα στη περιοχή από τον Παπαευθυμίου και το υπέδειξε αμέσως ο Αθηναίος διαιτητής Σφακιανάκης . Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες ανέπτυξαν ρυθμό και είχαν από δύο χαμένες ευκαιρίες εκάστη. Στο 55’ ο τερματοφύλακας των νησιωτών Ριγανάς απόκρουσε από κοντά κεφαλιά του Παυλίδη. Οι Ροδίτες έχασαν ευκαιρίες όταν σουτ στο 61’ του Κακλαμάνου και στο 83' του Τσιφλίδη μέσα από την περιοχή , κατέληξαν άουτ. Στο 85’ η ομάδα του Ισθμού έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν φάουλ του Μαντά από πλεονεκτική θέση έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ριγανάς.
Ο διαιτητής Σφακιανάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μανίκα, Σ. Καντιμοίρη, Κεφαλούκο, Τοπάλη, Ριγανά, Γ. Καντιμοίρη, Ζάρκο, Παπαευθυμίου και Μαρίνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες στερήθηκαν των υπηρεσιών σημαντικών επιθετικών τους. Απών ο Μαραγκουδάκης από τη Ρόδο. Σημαντικότερη, όπως αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος η απουσία του Δημητριάδη για την Κόρινθο.

Ρόδος: Ριγανάς, Σ. Καντιμοίρης, Ανωγειανάκης, Μπιμπίρης, Παπαδόπουλος, Κεφαλούκος, Τοπάλης, Γήττας, Γ. Καντιμοίρης, Μανίκας (71' Τσιφλίδης) , Κακλαμάνος.
Κόρινθος: Αρχοντάκης, Χουστουλάκης (60' Χριστοδουλάκης), Παπαευθυμίου (60' Καφαντάρης), Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Νικολάου, Μαρίνος, Παυλίδης, Μαντάς, Ζάρκος (73' Σουλάκος), Αράπογλου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετά το τέλος του αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:

Δημήτρης Σπανός (προπονητής Ρόδου):
"Παίζαμε με μία ομάδα που μετρούσε όλες κι όλες δύο ήττες κι αυτές εξαιρετικά δύσκολα. Γνωριζαμε λοιπόν εκ των προτέρων, ότι ήταν ένα απο τα δυσκολότερα παιχνίδια στην έδρα μας. Με μια ομάδα, γιατί τις ξέρω τις ομάδες του Νίκου (σ.σ Κουρμπανά), που είναι μαχητές, σοβαρή ομάδα με καλή άμυνα, σωστή συμπεριφορά. Στο πρώτο μέρος, είχαμε πλήρη κυριαρχία. Στο δεύτερο κοιτάξαμε να διαφυλάξουμε το μηδέν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Παρ' όλα αυτά, σε κάποιες κόντρα επιθέσεις, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην τελική μετάβαση για γκολ. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, για ένα ντέρμπι πραγματικό, που κρίθηκε υπέρ μας. Ευχαριστώ τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια. Το κεφάλι όμως κάτω. Δεν έχουμε καμία μέρα να ασχοληθούμε με τη νίκη μας. Πάμε την Κυριακή να παίξουμε στον Βύζαντα".
Σε ερώτηση για τη στήριξη στον γκολκίπερ Ριγανά παρά το λάθος που επέφερε την προσωρινή ισοφάριση από τον Ηρακλή Ψαχνών πριν από μερικές εβδομάδες και αν ο Ριγανάς σήμερα ήταν η αιτία της νίκης, ο κ. Σπανός υπογράμμισε: "Η αιτία μιας νίκης είναι και οι 14 παίκτες, όπως και όλη η εβδομάδα της δουλειάς μας".
Όσο για τον αν έμεινε οκανοποιημένος στη σημερινή αναμέτρηση από την αμυντική λειτουργία, δήλωσε: "Είμαι ικανοποιημένος. Αυτό δουλεύαμε, αυτό φτιάχναμε και σε δύο παιχνίδια, κρατήσαμε το μηδέν. Αυτό σημαίνει πως κάτι γίνεται".


Νίκος Κουρμπανάς (προπονητής Κορίνθου):
"Πιστεύω πως προσπαθήσαμε στο σημερινό παιχνίδι.Και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά το γκολ. Μετά το πέναλτι δηλαδή, η ομάδα προσπάθησε, είχε αρχή είχε και τέλος. Επιδίωξε να παίξει με κάτω την μπάλα. Ο αντίπαλος από την πλευρά του, επέλεξε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει άμυνα και πιθανόν, έπραξε σωστά. Πιστεύω, την κλασική ευκαιρία στον αγώνα όμως, τη χάσαμε εμείς. Πλέον, έχουμε δύο συνεχόμενες ήττες αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας αποδιοργανώσει. Θα συνεχίσουμε και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Καλή συνέχεια στη Ρόδο και στο Δημήτρη (σ.σ Σπανό)".
Σε ερώτηση αναφορικά με το επόμενο ματς της ομάδας του με την Παναχαϊκή, ο τεχνικός της Κορίνθου σημείωσε: "Όλα τα παιχνίδια πλέον, είναι βαρόμετρο. Με όποιον αντίπαλο και να παίξεις. Όπως ήταν και το σημερινό".
Για την εικόνα που έχει για τη Ρόδο, ο κ. Κουρμπανάς τόνισε: "Εχει αποδείξει πως είναι μια πολύ καλή ομάδα. Όποια ομάδα βρίσκεται άλλωστε στις πρώτες θέσεις, είναι καλή ομάδα. Ειδικά η Ρόδος, με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει, είναι άξια συγχαρητηρίων".



H βαθμολογία
(Σε 23 αγώνες )

1. Πλατανιάς Χανίων
30-10
43
2. Ρόδος
28-17
42
3. Κόρινθος
27-16
40
4. Παναχαϊκή
31-16
40
5. Ηρακλής Ψαχνών
27-21
38
6. Βύζας Μεγάρων
26-16
38
7. Παναιγιάλειος
22-17
38
8. Απόλλων Σμύρνης
28-20
37
9. ΠΑΟ Ρουφ
28-24
30
10. Αίας Σαλαμίνας
24-32
28
11. Χανιά
25-30
28
12. Ασπρόπυργος
20-27
26
13. Πανηλειακός
14-19
25
14. Ολυμπιακός Χερσονήσου
17-22
24
15. Αγία Παρασκευή
13-38
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-43
6