Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Στη Λάρισσα βγαίνει ο...Τσιμπάμπα. Η Α.Ε.Λ νίκησε τον Πάο 2 - 0 μέσα σε 5 λεπτά

Η Λάρισα πέταξε τη μάσκα της μελλοθάνατης και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε ντυθεί «φάντασμα» στην αποκριάτικη αναμέτρηση του ΑΕΛ FC Arena.  Ο Αμπάρης, ο οποίος είχε να παίξει από τα εγκαίνια του νέου γηπέδου στις 5 Δεκεμβρίου, επανήρθε κάτω από τα δοκάρια και αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστική φυσιογνωμία για τη Λάρισα.
Η ΑΕΛ, η οποία είχε 4 νίκες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, καιγόταν για το τρίποντο καθώς θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό, και αυτήν ακριβώς την. κάψα της, την έδειξε στο τερέν και τον Μετίν ανενόχλητο να κάνει τα δικά του.
Στην πρώτη οργανωμένη, που έκαναν οι γηπεδούχοι, στο 22’ ο Τούρκος κέρδισε την κόντρα από τον Καντέ και ο Πανκράτ με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Τζόρβα για να πετύχει το 1-0.
Το γκολ έφερε εκνευρισμό στους «πράσινους» και μεγάλωσε τα προβλήματά τους στο παιχνίδι. Στο 27΄ ο Βύντρα έκανε ένα παιδικό λάθος και έστρωσε μέσα στην περιοχή τη μπάλα στον Τσιμπάμπα ο οποίος από κοντά πλάσαρε τον Τζόρβα και σημείωσε το δεύτερο γκολ των Θεσσαλών. 2-0
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Δυο σουτ του Λέτο, στο 30΄και στο 32΄, το ένα έφυγε άουτ και το άλλο (φάουλ-καρμπόν με αυτό που σκόραρε στο «Γ. Καραϊσκάκης») έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αμπάρη, ο οποίος είπε «όχι» στο 40΄ σε τετ α τετ του Σισέ και στο 43΄ σε σουτ του Γκοβού.
Στο 54΄ ο βοηθός σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Τσιμπάμπα, που είχε βγει μόνος απέναντι στον Τζόρβα.
Ωστόσο μοναδική πηγή κινδύνου για τη Λάρισα παρέμενε Λέτο ο οποίος στο 65΄ ανάγκασε τον Αμπάρη σε μια ακόμη εξαιρετική απόκρουσηΣπασμωδικές ενέργειες που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Ο Τζόρβας στο 85΄ με τις γροθιές απέτρεψε το 3-0 ενώ στο 93΄ ο Κλέιτον αστόχησε από κοντά.
ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Πανκράτ (75' Ταλ), Μετίν, Τσιμπάμπα, Κουζέν (83' Μπλάζεκ).
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (77' Κλέιτον), Νίνης (40' Μαρίνος), Λέτο, Γκοβού (59' Πετρόπουλος), Σισέ.