Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο εορτασμός για τα 190 χρόνια από την απελευθέρωση των Καλαβρύτων

Κορυφώθηκαν χθες οι επετειακές εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα  για την απελευθέρωση της πόλης  από τον τουρκικό ζυγό. Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης  Κουτσούκος, τη Βουλή των Ελλήνων, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και το κόμμα της Ν.Δ., ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Το πρωί τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό της πόλης, Δοξολογία και ακολούθησε ομιλία από τη Φιλόλογο κ. Βέρα Χριστοδούλου – Τάγαρη. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των στρατιωτικών Αρχών και των τοπικών φορέων. Ακολούθως, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, όπως επίσης και τμήματα της Αεροπορίας, του Στρατού και του Ναυτικού παρήλασαν προ των επισήμων.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  με την αναπαράσταση της μάχης και κατάληψης των Καλαβρύτων από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “Πάνος Μίχος”, που για ακόμη μία φορά κατέπληξε τους παρευρισκόμενους.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμη, ο βουλευτής, Μ. Μπεκίρης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι πολιτευτές, Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Ν. Ράγιου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γ. Λαζουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος, Δημήτρης Δριβήλας, ο Αρχιπύραρχος, Θεόδωρος Γεωργιόπουλος, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Άρης Καθρέπτας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

thebest