Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Στο Β' ήταν πρωταθλητής ο Ολυμπιακός και στο + 13 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0


Παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εργοτέλη με 3-0 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Καραϊσκάκη και έφτασε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Μοδέστο, Πάντελιτς και Μιραλάς σκόραραν για τους ερυθρόλευκους που στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκαν την βοήθεια του Πάρντο, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Λεάλ, για να μείνουν όρθιοι. Δωδέκατη νίκη σε ισάριθμα ματς μέσα στο Καραϊσκάκη για τους Πειραιώτες που θέλουν να τελειώσουν τη χρονιά έχοντας το απόλυτο στην έδρα τους.
Στο άδειο Καραϊσκάκη η ατμόσφαιρα ήταν παγωμένη έτσι και αλλιώς και ο Βαλβέρδε ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν δυνατά ώστε να καθαρίσουν το ματς όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Ο Ισπανός τεχνικός άλλωστε έδειξε τις προθέσεις του και από το σχήμα που παρέταξε, βάζοντας 2 επιθετικούς ,Μιραλάς και Πάντελιτς, και δυο γρήγορους παίκτες στα άκρα όπως ο Ρόμενταλ και ο Ζαϊρί ,που μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στις άμυνες από τα πλάγια.
Στο 14ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή αλλά το σουτ του Ρόμενταλ έφυγε άουτ ,με το Δανό να βγαίνει σε θέση βολής μετά την εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Μιραλάς στην κόντρα επίθεση.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 18ο λεπτό έφτασε και πάλι πάρα πολύ κοντά στο γκολ. Ο Ρόμενταλ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά, ο Ντουντού από πολύ κοντά νικήθηκε από τον Δασκαλάκη, που έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.
Ο Εργοτέλης σιγά σιγά, μετά το 25ο λεπτό, άρχισε να ισορροπεί το ματς και να βγαίνει και στην επίθεση. Στο 29ο λεπτό μάλιστα είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα όταν ο Βερπακόφσκις κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ζαϊρί μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεάλ όμως ο Πάρντο έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους ερυθρόλευκους να έχουν ακόμα μια καλή στιγμή για να σκοράρουν όταν ο Μέλμπεργκ έπιασε σουτ στην κίνηση από τη γωνία της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Δασκαλάκη. Διακρίνοντας το πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός στην οργάνωση του παιχνιδιού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Ιμπαγάσα στη θέση του Ντουντού.
Ο Αργεντινός έδωσε άλλο αέρα και στο 47ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μέλμπεργκ που με γυριστό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή κεφαλιά του Μοντεστό μέσα από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη που αιφνιδιάστηκε και έμεινε "άγαλμα", γράφοντας το 1-0 .
Τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν ακόμα πιο απλά για τον Ολυμπιακό, που με τον Ιμπαγάσα στην ενδεκάδα του έδειχνε να είναι άλλη ομάδα. Μάλιστα από τα πόδια του Αργεντίνου ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Στο 58’ κάθετη πάσα του Ιμπαγάσα είχε αποδέκτη τον Πάντελιτς έξω από την περιοχή. Ο Σέρβος γύρισε πολύ ωραία και με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Δασκαλάκη γράφοντας το 2-0.
Το άγχος είχε φύγει πλέον από τους παίκτες του Βαλβέρδε, που παίζοντας πιο ελεύθερα πρόσφεραν και θέαμα σε όσους παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση.
«Μιραλάς, το καλύτερο πιστόλι»Στο 65ο λεπτό ο Ολυμπιακός τριπλασίασε τα τέρματα του με τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Μοδέστο έβγαλε την εξαιρετική πάσα από το κέντρο του γηπέδου και ο Βέλγος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με ψύχραιμο πλασέ δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Δασκαλάκη και να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στο 71ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά και στο τέταρτο γκολ ύστερα από ατομική προσπάθεια του Μιραλάς και γύρισμα από αριστερά, το πλασέ του Ρόμενταλ όμως δεν βρήκε το στόχο.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού σχολίαζε πριν το ματς ότι κανένας από τους αρμόδιους παράγοντες δεν ασχολήθηκε με τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τα επεισόδια των οπαδών του Άρη. Έλεγαν μάλιστα ότι μόνο όταν γίνεται κάτι στο Καραϊσκάκη ασχολούνται όλοι.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Παπαδόπουλος (79' Ουρτάδο), Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού (46' Ιμπαγάσα), Μοδεστό, Ζαιρί (82' Φετφατζίδης), Ρόμενταλ, Μιραλάς, Πάντελιτς Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Ποτουρίδης
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Τζούνιορ (69' Σαρρής), Φραγκουλάκης, Κυριακίδης, Ρομάνο (63' Μπούντιμιρ), Λεάλ (63' Ρουμπάκης), Βερπακόφσκις