Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αλλαγή της αναλογίας 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, σε 1 προς 7, στη Δημόσια Διοίκηση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη παρακολουθούμε τη σιωπή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες εξελίξεις που δρομολογούνται ερήμην του στη Δημόσια Διοίκηση. Καλέσαμε τον κ. Υπουργό να μας ενημερώσει για το ζήτημα της αλλαγής της αναλογίας 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις, σε 1 προς 7, η οποία ανακοινώθηκε, όχι από τον ίδιο, αλλά από τον κ. Σαχινίδη.  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…  Αναγνωρίζουμε, βέβαια, ότι ο κ. Υπουργός είναι ιδιαίτερα βεβαρημένος με το έργο του συντονισμού της Κυβέρνησης, το οποίο και παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον. Του θυμίζουμε, ωστόσο, και τις θεσμικές υποχρεώσεις του ως Υπουργού Εσωτερικών να ανταποκρίνεται σε βάσιμες επισημάνεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αναμένουμε, επιτέλους, μια υπεύθυνη και “συντονισμένη” απάντηση. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε το Μνημόνιο Νο 5 για να τη λάβουμε».

Επίσης ο κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά την πολυετή θητεία και εμπειρία του στη διαμεσολάβηση και τη διαβούλευση από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης επιμένει να κάνει “μπαλάκι” τους συμβασιούχους του Δήμου στο Υπουργείο Εσωτερικών, απ’ όπου ο συντονιστής της Κυβέρνησης κ. Ραγκούσης τους στέλνει πάλι πίσω. Και σαν να μην έφτανε η αδιαλλαξία του, έφτασε στο σημείο να ψηφίσει, για πρώτη φορά στα χρονικά, τον προϋπολογισμό του Δήμου Αθηναίων στο προστατευμένο περιβάλλον ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, προκειμένου να αποφύγει τη συνεννόηση και το διάλογο, με το επιχείρημα ότι κινδύνευε από τους εργαζόμενους η ασφάλεια των δημοτικών συμβούλων και δεν διασφαλιζόταν η ελεύθερη διατύπωση γνώμης και ψήφου!
Η Νέα Δημοκρατία, από τις 20 Ιανουαρίου 2011, κατόπιν συνάντησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές για το θέμα θέσεις της ΚΕΔΚΕ, υπέδειξε την πλέον κοινωνικά δίκαιη και εφικτή λύση για τους συμβασιούχους: Προκήρυξη μονίμων θέσεων στον φορέα που απασχολούνται και αυξημένη  μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους.  Ας παραδεχθεί, επιτέλους, η Κυβέρνηση το λάθος που έκανε, ξηλώνοντας αδιακρίτως κάθε νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας και ας αποκαταστήσει την αδικία. Όσο για τον κ. Καμίνη, τον καλούμε να πάψει να κρύβεται από τους δημότες και τους εργαζόμενους και να επιστρατεύσει τις νομικές γνώσεις και τη διαμεσολαβητική του εμπειρία για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και να αναλάβει τις ευθύνες του».