Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πέτρος Δημητριάδης : "Από την αρχή της σεζόν παλεύουμε για την άνοδο, ο κόσμος της Κορινθίας τώρα πρέπει να μας στηρίξει!!

Παρακολουθώ απο κοντά την Κόρινθο στην φετινή της πορεία στα εντός έδρας μεταδίδοντας για τον novasport fm 94.6 αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου οι περιστάσεις μου το επιτρέπουν. Ακόμη και χωρίς την δημοσιογραφική ιδιότητα όμως θα προσπαθούσα να μην χάσω ματς της ιστορικής μας ομάδας. Είναι παλιά "πληγή" βλέπετε η "μπάρτσα" και άν και ήμουν μικρός στις μεγάλες τις δόξες, παρόλα αυτά ακόμη ακούω τον παππού μου τον Ηλία (φανατικός Ατρόμητος Χιλομοδίου και "μπαρτσακός) να φωνάζει και να νοσταλγεί.
Η σεζόν που διανύουμε για την ομάδα μας είναι πολύ καλή και αποτελεί σταυροδρόμι. Έχει γυρίσει για τα καλά η σελίδα και αυτή η φανέλα οδεύει αργά αλλά σταθερά εκεί που ανήκει. Μην φανταστείτε πως τα λέω αυτά επείδη η Κόρινθος αυτή τη στιγμή είναι πρώτη, όχι, ακόμη και στο τέλος να μην καταφέρει να πάρει την άνοδο είμαι σίγουρος πως με την νοοτροπία αυτή του χρόνου θα το κάνει. Δέν θέλω να γίνω γραφικός και απο τα λίγα που γνωρίζω για το ποδόσφαιρο έχω την αίσθηση πως με αυτή την αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική οργάνωση άν συνεχιστεί τότε θα έχει γυρίσει την σελίδα της ιστορίας για τα καλά.Ένα απο τα στοιχεία που έκαναν την ομάδα ξανά "μεγάλη" είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. Χαρακτήρα πρώτα απόλα επιτρέψτε μου να πώ καθώς είναι παιδιά πολύ αξιόλογα σαν άνθρωποι και έπειτα σαν αθλητές.
Ένας απο αυτούς είναι και ο Πέτρος Δημητριάδης. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ισθμού με 7 τέρματα και 2ος του Νοτίου ομίλου της football league 2. Η εμπειρία του αναμφισβήτητη με γεμάτες χρονιές στην Α' Εθνική (Ξάνθη, Πανιώνιος) και με πολλά γκολ σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε μέχρι σήμερα. Ο Πέτρος έχει πάρει φέτος την Κόρινθο απο το χέρι με τα γκολ του και μαζί με την προσπάθεια και των συμπαικτών του την οδηγεί στην Β' Εθνική. Δεν είναι όμως μόνο τα γκολ που πετυχαίνει, είναι η συνολική εικόνα του μέσα στις 4 γραμμές που ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει απο μπάλα καταλαβαίνει για την ποιότητα αυτού του ποδοσφαιριστή.
Επικοινώνησα λοιπόν μαζί του για λογαρισαμό του mykorinthia.gr και εκείνος μου απάντησε ευγενικά σε μερικές ερωτήσεις που του έθεσα για την συνέχεια.

Ερώτ.: Έπειτα απο την μεγάλη νίκη επί του Πανηλειακού είναι ορατός πια ο στόχος της ανόδου;
Απαντ.: Ο στόχος της ανόδου είχε μπεί απο την αρχή της σεζόν, απλά όσο κυλάει το δύσκολο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και φυσικά αυτό τον στόχο θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους με όλες μας τις δυνάμεις.
Ερώτ.: Τι έχεις να πείς για το επόμενο σπουδαίο μάτς της Κορίνθου στο Αίγιο με τον Παναιγιάλιο την προσεχή Κυριακή? Ποιά η φιλοσοφία της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι;
Απάντ.: Το επόμενο παιχνίδι είναι απο αυτά που λέμε "ο θανατός σου η ζωή μου". Ο στόχος μας είναι η νίκη και αυτήν θα αναζητήσουμε στο Αίγιο, σε μια δύσκολη έδρα ώστε να μας διατηρήσει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αντίστοιχα θα φέρει το Αίγιο σε πιό δύσκολη καθώς θα μείνει πίσω μας όσον αφορά της υπόθση άνοδος.
Ερώτ.:Έχεις σημειώσει μέχρι στιγμής 7 τέρματα και έχεις σταθεί το μεγάλο στήριγμα της φετινής Κορίνθου, ποιές οι προσωπικές σου φιλοδοξίες και κατά πόσο σε βοηθάει η εμπειρία σου στο να βρίσκεσαι σε τόσο καλή κατάσταση;
Απάντ.: Είμαι σε μια ηλικία που θέλω πρώτα απόλα να είμαι υγιής μακριά απο τραυματισμούς. Σίγουρα η εμπειρία είναι κάτι που σε βοηθάει ιδιαίτερα μέσα στο παιχνίδι και στο πώς να το διαχειριστείς. Τώρα για τις φιλοδοξίες μου είναι τέτοιες που προσαρμόζονται σε αυτές τις ομάδας μου.
Ερώτ.:Τι έχεις να πείς για τον κόσμο της κορίνθου και την παρουσία του στο γήπεδο?
Απάντ.: Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας στηρίζουν κάθε Κυριακή και έρχονται στο γήπεδο και θέλω επίσης να πώ πως είμαι απογοητευμένος απο όλους τους υπόλοιπους που πιστεύουν πως η ομάδα δεν θα ανέβει και δεν στηρίζουν την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια της. Εμείς πιστεύω πως μέχρι τώρα κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο ώστε η ομάδα να είναι πρώτη και περιμένουμε απο τον κόσμο να ανταποκριθεί σε αυτή την προσπάθεια. Άν η Κόρινθος ανέβει κατηγορία δεν θα έχουν όφελος μόνο οι παίκτες και η διοίκησή της αλλά και ολόκληρος ο Νομός και ο επιχειρηματικός κόσμος που εδρεύει κατά βάση στην πόλη.

Αυτά τόνισε ο Πέτρος Δημητριάδης και θα σταθώ λίγο στο τελευταίο κομμάτι καθώς συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Πρέπει ο κόσμος που υπάρχει και αγαπά την ομάδα να σταθεί δίπλα και να την βοηθήσει ώστε και την ιστορία της να αποκαταστήσει με μια ενδεχόμενη άνοδο που θα φέρει άλλα δεδομένα στον σύλλογο και θα τον ισχυροποιήσει, αλλά και μέσω της ομάδας να ανοίξουν και άλλες δουλειές πρός όφελος του τόπου. Δέν χρειάζεται καν να αναφέρω το φωτεινό παράδειγμα του Ολυμπιακού Βόλου που όλοι είδαμε φέτος τα πολλαπλά οφέλη που απέφερε η άνοδος του αγωνιστικά και τοπικά στα πόλη.
Ευχαριστώ τον Πέτρο Δημητριάδη για τον χρόνο που μου διέθεσε και εύχομαι καλή συνέχεια στο φετινό πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.

Στάθης Ντάγκας

mykorinthia gr