Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεψαν 3,5 τόνους ελαιόλαδο από το Αγροτικό Συνεταιρισμό Ακράτας

Το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακράτας έβαλαν στόχο άγνωστοι διαρρήκτες που κατάφεραν να φύγουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, με 3.500 κιλά περίπου ελαιόλαδο,  που η αξία του προσέγγιζε τα 7.000 ευρώ. Τη διάρρηξη αντελήφθη ο υπάλληλος του ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ο οποίος πήγε το πρωί της Παρασκευής της 11ης Φεβρουαρίου να ανοίξει την πόρτα και είδε ότι κάποιοι  είχαν παραβιάσει την κλειδωνιά της μεταλλικής εισόδου του κτιρίου.
Ο υπάλληλος διαπίστωσε ότι οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει  40 περίπου δοχεία γεμάτα λάδι που δεν είχαν προλάβει οι συνεταιρισμένοι αγρότες να παραλάβουν και όλο το συγκεντρωμένο ελαιόλαδο από τα εκθλιπτικά δικαιώματα του Συνεταιρισμού που βρίσκονταν σε δεξαμενή. Αμέσως ειδοποίησε τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού και την αστυνομία που επιλήφθηκε της κλοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χρησιμοποίησαν σκάλα που αφαίρεσαν από διπλανή αποθήκη οικοδομικών υλικών για να αναρριχηθεί ένας από αυτούς στο ανοιχτό παράθυρο της αποθήκης απ’ όπου πήδησε μέσα για να ανοίξει την πόρτα, όμως ο έτερος συνεργός/οί του είχαν προλάβει ήδη, με μικρή προσπάθεια, να ανοίξουν εύκολα την σιδερόπορτα. Οι δράστες στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν την ηλεκτρική αντλία για να αφαιρέσουν το ελαιόλαδο από μια δεξαμενή(από εκεί πήραν μία ποσότητα λαδιού γύρω στον ενάμιση τόνο) ενώ η υπόλοιπη ποσότητα προερχόταν από «λαδούσες». Στη συνέχεια φόρτωσαν το ελαιόλαδο και τα δοχεία «λαδούσες», προφανώς σε μεγάλο όχημά, με το οποίο και διέφυγαν ανενόχλητοι.
Όπως αναφέρει στα «Ν.τ.Α.» ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Ακράτας, κ. Αλεξόπουλος, στο ελαιοτριβείο που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία δίπλα στο νεκροταφείο, δεν υπήρχε εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός, ούτε φύλακας και συναγερμός. Επίσης το κτίριο έχει σπασμένα παράθυρα γύρω-γύρω και υπάρχει τρόπος να ανέβει κανείς και να δει στο εσωτερικό του τι γίνεται.
Το ελαιοτριβείο παρέμεινε κλειστό από το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου μέχρι το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου λόγω της τοπικής εορτής του πολιούχου της Ακράτας Αγίου Χαραλάμπους. Αυτή την ευκαιρία της τοπικής εορτής, φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν οι διαρρήκτες και έδρασαν ανενόχλητοι, κάποια από τις δυο νύκτες, την 9η προς 10η ή την 10η προς 11η Φεβρουαρίου. Το Αστυνομικό τμήμα Ακράτας διενεργεί προανάκριση  για την ανακάλυψη των δραστών.
Δημήτρης Ζωϊτσούδης

Τα Νέα της Αιγιάλειας