Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

30 χρόνια μετά - “Αδέρφια ζείτε”

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 , 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. 30 χρόνια μετά, το μνημόσυνο της Θύρας 7 συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση. Δείτε βίντεο-αφιέρωμα
Περίπου 5000 φίλοι των ερυθρολεύκων έδωσαν το παρόν στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να τιμήσουν με την παρουσία τους το ετήσιο μνημόσυνο.
“Αθάνατοι”, βροντοφώναξαν με ένα στόμα γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί των θυμάτων, επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να θυμούνται και τους μικρότερους να μαθαίνουν, βλέποντας εικόνες και κείμενα στην ξεχωριστή γωνιά που υπάρχει στο μουσείο των “ερυθρολεύκων”, στο Καραϊσκάκης. 

Από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας κατέφθασαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα υπήρχαν πανό από Έδεσσα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο. Ξεχώρισε εκείνο της Νίκαιας στο οποίο αναγράφεται το “Θρύλε θυμήσου 8/2/1981”.
Αρκετά συγκινητική ήταν η ομιλία μιας από τις μητέρες ενός από τα άτυχα παιδιά που έχασαν της ζωής του. “Οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει “Ολυμπιακός’’ και να ματώνουν για αυτή τη φανέλα”, ήταν κάποια από τα λόγια της, ενώ στον καθιερωμένο λόγο της η Λόλα Νταϊφά έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και στον πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος τότε, από το πόστο που γενικού αρχηγού είχε βοηθήσει αρκετά τον σύλλογο.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε γνωστό ότι στο Μουσείο Πειραιά που ανεγείρεται αυτή την εποχή, μια αίθουσά του θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της «ΘΥΡΑΣ 7».

Τα πάντα τελείωσαν με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7 που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία.



newsit.gr