Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Αστέρα Δερβενίου με 2 - 1 επί του Σαρωνικού Γαλατάκι

Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου στην Ξυλοκέριζα επί του Σαρωνικού Γαλατακίου με σκορ 1 – 2.
Ο Αστέρας ευτύχησε στο τέλος, μιας και το νικητήριο τέρμα το πέτυχε στο 86’, να πανηγυρίσει μετά από πολύ καιρό μια εκτός έδρας επιτυχία, σ’ έναν κακό ποιοτικά αγώνα. Ο Αστέρας στηρίχτηκε στην πολύ καλή αμυντική του λειτουργία και δεν επέτρεψε στο φλύαρο Σαρωνικό να δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις στην εστία του σταθερότατου για άλλη μια φορά Ζώη.
Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο τέρματα σε διάστημα ενός λεπτού. Ο Σαρωνικός προηγήθηκε στο 7’ με απευθείας φάουλ του Λαθούρη, που πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος των αμυντικών. Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 8’ με καταφανέστατο πέναλτι του Πιλιαφά, που δόθηκε σε ανατροπή του Νιάνγκ. Όλο το υπόλοιπο διάστημα του α’ μέρους ο αγώνας διεξήχθη κυρίως στο κέντρο του γηπέδου, με το Σαρωνικό να διατηρεί μια ελαφριά υπεροχή.
Στο β’ μέρος ο Σαρωνικός στο 51’ είχε μια καλή φάση, όταν ο Ζώης μπλόκαρε εντυπωσιακά ένα γύρισμα του Λιούντρη από τη γραμμή του άουτ και απέτρεψε τη δημιουργηθείσα άσχημη κατάσταση στην περιοχή του. Επίσης στο 67’ ο Ζώης νίκησε τον Λαθούρη που έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ. Αυτές ήταν οι σημαντικότερες φάσεις που δημιούργησε ο Σαρωνικός, ενώ σε κάποιες άλλες από φάουλ ή κόρνερ η άμυνα του Αστέρα με τον Δάνη και τον Ρούτση φάνηκε απροσπέλαστη. Αντίθετα ο Αστέρας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες στο κέντρο του γηπέδου του Πετρόπουλου και του Νιάνγκ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ένα καλό σουτ του Πιλιαφά που απέκρουσε ο τερματοφύλακας Κεφαλάς και ένα του Γερμάνοφ που έφυγε άουτ ήταν οι κυριότερες φάσεις, μέχρι το 86’ όταν ο Ψυχογιός με πονηρό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1 – 2. Από εκεί κι έπειτα ο Αστέρας βρήκε περισσότερους χώρους στην άμυνα του Σαρωνικού, οι παίκτες του οποίου προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν και είχαν “ανέβει ψηλά” και αν ο Γερμάνοφ ήταν περισσότερο ομαδικός σε δυό φάσεις, θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.
Συμπερασματικά ο Αστέρας κέρδισε έναν αγώνα από έναν αντίπαλο διψασμένο για βαθμούς, με την καλή απόδοση των αμυντικών του και τους ποιοτικότερους παίκτες που διαθέτει, γιατί αυτοί κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Αν μάλιστα και οι επιθετικοί του παίκτες ήταν περισσότερο αγωνιστικοί, τότε θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα πιο εύκολα.
Ο διαιτητής κ. Δασκαλόπουλος δεν συνάντησε δυσκολίες. Έκανε ελάχιστα λάθη και οι αποφάσεις του σπάνια αμφισβητήθηκαν. Στην επιτυχία του έργου του έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι πολύ καλοί βοηθοί του κκ. Σπηλιώτης και Α. Μπουρτζοβίτης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Πετρόπουλος, Πιλιαφάς, Κουτρούλης (83’ Ψυχογιός), Τσιπάς, Γερμάνοφ (89’ Πεθαίνος).