Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Βάζουν γκολ ακόμα οι «μπέμπηδες» στο Δερβένι!

Η 8η (τελευταία για το 2010) αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος Κορινθίας:

Α ΌΜΙΛΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                     1 – 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                              2 - 1
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ       5 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                3 - 2

Β΄ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.                       9 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ     1 - 1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                         0 - 2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ             5 - 0

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. –ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                 10 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                    8 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ                            2 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                       1 - 2

Nεκρός 62χρονος από το Λουτρό που έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του

Στις 15:15΄ χθες το μεσημέρι στο Λουτρό Κορινθίας, ένας άνδρας Ελληνικής Υπηκοότητας ηλικίας -62- ετών, εβρισκόμενος στην ταράτσα της οικίας του, έχασε την ισορροπία και έπεσε από ύψος -3,5- μέρων. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Κ.Υ. Ξυλοκάστρου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Υπερπεριφερειάρχης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων ο Τάσος Αποστολόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τάσος Αποστολόπουλος ορίστηκε - όπως αναμενόταν- Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Σε ανακοίνωσή του ο Τάσος Αποστολόπουλος αναφέρει:

Πώς θα λειτουργήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα



Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα Προεδρικά Διατάγματα για τους Οργανισμούς λειτουργίας των 13 Περιφερειών της χώρας που τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Στα Π.Δ περιγράφεται επακριβώς η οργανωτική δομή, οι υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες, οι θέσεις εργασίας και οι σχέσεις εργασίας στην κάθε Περιφέρεια, που αφορούν στη μετάταξη χιλιάδων υπαλλήλων από τις υπάρχουσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις στις νέες δομές
Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται ως προς τις αρμοδιότητες και το προσωπικό, τo Π.Δ του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Το Προεδρικό Διάταγμα

«Kαυτά» ζευγάρια στο Κύπελλο Ελλάδος

Η κληρωτίδα είχε μεγάλα κέφια κι έκανε... πρωτοχρονιάτικο δωράκι στους φιλάθλους Ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Τούμπα έβγαλε η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στις 19 Ιανουαρίου και ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ την ίδια ημέρα, με τους νικητές που θα προκύψουν να κοντράρονται στα ημιτελικά για μια θέση στον τελικό της 30ης Απριλίου.
Τα άλλα δύο ζευγάρια στην φάση των «8» του Κυπέλλου είναι ο νικητής του ζευγαριού Κέρκυρα - Ηρακλής με τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Ατρόμητος με τον νικητή του Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:
1. Ατρόμητος – νικητής ζευγαριού Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας
2. Νικητής ζευγαριού Κέρκυρα – Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου
3. Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
4. Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 19 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 2 Φεβρουαρίου.

Η κλήρωση των ημιτελικών:
Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4

Ο τελικός θα γίνει στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Tο πολιτικό σύστημα στην εντατική


Άρθρο του Γρηγορίου Κανακάρη*

Είναι αναμφισβήτητο, ότι εδώ και καιρό  βιώνουμε μια από τις πιο δύσκολες  εποχές  για τη χώρα μας. Η σημερινή  οικονομική κρίση,  η οποία έφερε  στο φως όλες τις μεγάλες αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, τα τρωτά της ελληνικής κοινωνίας καθώς και το έλλειμμα ηθικής μας, απειλεί να μας οδηγήσει στην καθολική χρεοκοπία και να μας καταστήσει εφ όρου ζωής υποτελείς σε ξένες επιρροές.
   Τα αίτια αυτής της κρίσης ανάγονται στις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών που έθρεψαν και συντήρησαν ένα σαθρό πολιτικό σύστημα και οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο. Δημιούργησαν ένα πολιτικό μηχανισμό ο οποίος στηρίχτηκε στη διαφθορά, τη διαπλοκή των πολιτικών και των κομμάτων με τους επιχειρηματίες, τη συναλλαγή, την υπεξαίρεση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από τους πολιτικούς υπέρ εαυτών και των ψηφοφόρων τους, την ατιμωρησία, την αναξιοκρατία, την εξυπηρέτηση του ατομικού σε βάρος του κοινωνικού συμφέροντος. Μέσα σ αυτό το πολιτικό πλαίσιο επιτύχαμε ένα επίπεδο επίπλαστης ευημερίας και επιλέξαμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, με δανεικά, χωρίς προσπάθεια για δημιουργία υποδομής που θα χτίσει την ανάπτυξη.

Πέντε πρώην και ένα νυν



Τι είναι τώρα το Δερβένι

Από Ξυλοκαστρίτης... "Πατρινός"

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE ΤΟΝ PRISMAVIRUS 938


O ‘PRISMA VIRUS 93.8’  ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.

Παρά τις μεγάλες μας προσπάθειες επί σειρά μηνών, ίσως και λόγο της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, ο Prisma Virus δεν κατέστει δυνατόν να παραμείνει στο Ξυλόκαστρο.

Έτρεξαν να παραδώσουν πινακίδες για να μην πληρώσουν τέλη

Ταλαιπωρία περίμενε τους πολίτες που τις τελευταίες μέρες του έτους σπεύδουν στις Εφορίες, είτε για να προμηθευτούν το σήμα τελών κυκλοφορίας, είτε για να παραδώσουν τις πινακίδες τους ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώσουν τα υπέρογκα τέλη σε ορισμένα αυτοκίνητα κυρίως «παλιάς κοπής». Μερικά απ΄ αυτά μάλιστα, όπως σχολιάστηκε, αξίζουν λιγότερο ακόμα και από το ποσό των τελών που καλούνται να πληρώσουν!

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της δολοφονίας στο Μελίσσι

Παρά τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη σύλληψη των νεαρών δραστών του 33χρονου βενζινοπώλη στο Μελίσσι, η αλήθεια είναι ότι οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Να θυμίσουμε ότι ο άτυχος άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά ληστών μπροστά στα μάτια της γυναίκας του.

Η εφημερίδα «VETO» διακόπτει την έκδοση της

Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως ανακοίνωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στους επιτελείς της εφημερίδας, η VETO σταματά την κυκλοφορία της.
Ο εκδότης της VETO αναγκάστηκε να κλείσει την εφημερίδα καθώς ο επιχειρηματίας Π.Κυριακίδης που κατείχε το 49% των μετοχών,απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον κ. Τριανταφυλλόπουλο , διέκοψε την οικονομική στήριξη στο κυριακάτικο φύλλο, που το τελευταίο διάστημα έβλεπε την κυκλοφορία του να μειώνεται δραματικά. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μιλώντας στα στελέχη της εφημερίδας, υποσχέθηκε ότι στο μέλλον, θα πρασπαθήσει να επιστρέψει στο εκδοτικό πεδίο με μία νέα προσπάθεια, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε.
H VETO ήταν μια φιλόδοξη προσπάθεια που δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει. Κρίμα... Για τους συναδέλφους που στελέχωναν την εφημερίδα και τώρα μπαίνουν σε μια νέα περιπέτεια. Την Παρασκευή πάντως θα βγάλλουν φύλλο και καλό είναι να τους διαβάσουμε...

Φ.Κρανιδιώτης - "Να έχεις λόγο, μπέσα, τιμή"

 Image

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Υπάρχουν δυο τρόποι να κάνεις πολιτική. Ο ένας είναι να έχεις στέρεες ιδέες κι απόψεις και να τις προβάλλεις κι υπερασπίζεσαι ευθέως, επωνύμως και δημοσίως. Να έχεις σχέσεις διαφανείς και τίμιες με τους συντρόφους σου. Μπροστά τους να τους κάνεις κριτική και μπροστά τους να τους επαινείς. Ν’ αναγνωρίζεις όταν κάποιος ξέρει, ή κάνει κάτι καλύτερα από σένα, να συνεργάζεσαι πρόθυμα μαζί του και να ακούς προσεκτικά κι όχι να περιμένεις να τελειώσει ο άλλος για να πεις μόνο τα δικά σου.

Παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ για τις ΔΕΚΟ

Image
Έχει γραφτεί από ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   


Σημεία επικαιρότητας: Παρέμβαση σχετικά
με τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά απέδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή. Χωρίς αίσθημα ευθύνης και με απροκάλυπτη περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, απαίτησε να ψηφισθεί με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος». Με αυτό δεν περιόρισε μονάχα τον επιβεβλημένο δημοκρατικό διάλογο, αλλά έκανε σαφές πως τα όσα ο κ. Παπανδρέου επαγγέλλεται περί συναίνεσης, είναι κενά περιεχομένου.

« Οι 52 δαίμονες της χαρτοπαιξίας »… για όσους θα παίξουν την Πρωτοχρονιά.


Φύγαμε από τα Χριστούγεννα, πήραμε ευχές και ευλογίες Θεού μέσα από την Εκκλησία Του, ακούσαμε κάλαντα, ανταλλάξαμε επισκέψεις, χειραψίες, ρεβερέντζες, και τώρα βάλαμε πλώρη για Πρωτοχρονιά με ότι αυτό συνηθίζεται και συνεπάγεται…
Επειδή όμως την Πρωτοχρονιά γίνονται και πολλά παιχνίδια πονηρά με την τράπουλα, σκεφθήκαμε να ανοίξουμε ένα σχετικό με όλα αυτά βιβλίο, και όποιος θέλει βρέ αδελφέ, άς το διαβάσει !
Είτε παίξει, είτε δεν παίξει. Κερδισμένος θα βγεί, χαμένος όχι !
Όποιος διαβάσει το παρακάτω βιβλίο για τη χαρτοπαιξία, ασφαλώς θα πεί μέσα του:
«Αυτός που τα γράφει, για να κατέχει τόσο πολύ τα πράγματα, πρέπει να είναι πολύ μεγάλο χαρτόμουτρο ! ».
Διαβάστε περισσότερα » http://patrablog.blogspot.com/2010/12/52.html#more

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΔΙΟΚΗΣΕΙΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων των κρατικών Περιφερειών της χώρας, αλλά παραμένουν μέχρι τον Ιούνιο οι προϊστάμενοι τεσσάρων Διευθύνσεων που περνούν στις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Ποιες είναι και με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των υπολοίπων προϊσταμένων από τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (όλο το έγγραφο) - Επίσης: Τι αναφέρουν οι εγκύκλιοι του ΥΠ.ΕΣ για την «αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων», αλλά και για τη μετάταξη 4.500 υπαλλήλων, υπηρεσιών που καταργούνται. Και δεν φθάνουν όλα αυτά, αλλά καλούνται να γίνουν και ...εξυπηρετικοί !

Γενικούς Γραμματείς Διοικήσεων επιλέγει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2010

Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο;...




Με την αγωνία μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης στις 20 Μαρτίου - 7 Απριλίου, περνούν το «κατώφλι» του 2011, τα κόμματα και οι βουλευτές. Όλοι προετοιμάζονται για πρόωρες εθνικές εκλογές. Φυσικά εκλογές θα γίνουν μόνο  εάν η «τρόϊκα» το επιτρέψει και θα το επιτρέψει μόνο εάν τα μέτρα είναι τόσο επώδυνα, ώστε να απαιτείται η αναβάπτιση της κυβέρνησης με την εμπιστοσύνη του λαού, μέσα από μία νέα εκλογική αναμέτρηση. Πάντως από την ψήφιση του προϋπολογισμού και μετά,  η κυβέρνηση διαρρέει προς τους βουλευτές της ότι δεν αναμένονται εξελίξεις πριν από τον Απρίλιο, προκειμένου να τους καθησυχάσει ότι δεν θα εφαρμοστεί η «λίστα»...
Η ΝΔ, θεωρεί ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και προετοιμάζεται για εσωκομματική αναδιάρθρωση μάχης.