Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτη η Πετρούλα και στο Μεξικό -Ψηφίστηκε πιο σέξυ κορίτσι του καιρού

 Πάει καλά και εκτός  Ελλάδας η Πετρούλα


Tι κι αν αυτό τον καιρό δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον «mr. blue eyes» και μετρά την επιμήκυνση; Το κορίτσι του καιρού του Star, Πετρούλα, ψηφίστηκε ως η πιο sexy, αφήνοντας πίσω της ακόμα και εγχώριες καλλονές!

Ελεύθερος, με εγγύηση, ο Τζουλιάν Ασσάνζ


Ο ιδρυτής της Wikileaks Τζούλιαν Άσανζ, που συνελήφθη στη Βρετανία μετά απο σουηδικές καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με εγγύηση από ένα βρετανικό δικαστήριο.    Ο Δικαστής Χάουαρντ Ρίντλ τον άφησε ελεύθερο υπό όρους με εγγύηση και όρισε νέα ακρόαση για την υπόθεση του στις 11 Ιανουαρίου. Ο 39χρονος Αυστραλός, του οποίου η ιστοσελίδα έχει προκαλέσει την οργή των ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση πολλών από ένα αρχείο περίπου 250.000 διαβαθμισμένων στις ΗΠΑ διπλωματικών εγγράφων, κατηγορήθηκε φέτος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δυο γυναικών εθελοντριών στην σουηδική Wikileaks κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουηδία.  Ο Ασανζ αρνείται τις κατηγορίες και προσπαθεί να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο τις Σουηδικές προσπάθειες για την έκδοση του.
ΑΠΕ

Ο παγκόσμιος χάρτης της φιλίας σύμφωνα με τo Facebook


Οι γραμμές «απεικονίζουν πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις» (Πηγή: Facebook)
Οι γραμμές «απεικονίζουν πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις» (Πηγή: Facebook)   (Φωτογραφία:  Fioravanti )
Πάλο Άλτο
Ένας νεαρός που κάνει την πρακτική του ως μηχανικός λογισμικού στο Facebook χρησιμοποίησε στατιστικά και απεικονιστικά εργαλεία για να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο χάρτη των φιλικών δεσμών.

Εχασε ευκαιρία η Ρόδος 0-0 με Χανιά

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν Ρόδος και Χανιά, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε... δυο δόσεις και με το οποίο έπεσε η “αυλαία” της 13ης αγωνιστικής. Ο αγώνας είχε διακοπεί την Δευτέρα λόγω έντονης βροχόπτωσης στο 39' και συνεχίστηκε την Τρίτη από το σημείο και τη... φάση στην οποία είχε σταματήσει.Χαμένη της αναμέτρησης φυσικά είναι η γηπεδούχος η οποία έχασε τους δύο βαθμούς στη... λάσπη του τερέν, αλλά παραμένει πρώτη στην κούρσα του τίτλου.

Νέος προπονητής του Παναιγιαλείου ο Παναγιώτης Τζαναβάρας

Ο νέος προπονητής του Παναιγιαλείου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση του από τη διοίκηση του συλλόγου μίλησε στον sportfm ότι βασικός στόχος είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ Ο Αμερικανός διπλωμάτης πέθανε σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από επεμβάσεις για αποκατάσταση αορτής.

Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών.
Ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος ήταν μεσολαβητής το 1995 στη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στα Βαλκάνια, υπήρξε σημαντικός παράγοντας στις προσπάθειες του Ομπάμα για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Ο Χόλμπρουκ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και στη Γερμανία, και δύο φορές ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, πέθανε μετά την επέμβαση στην οποίο υποβλήθηκε το Σάββατο για αποκατάσταση της αορτής του. Την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε παρουσιάσει σοβαρή αδιαθεσία και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Το θάνατο του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ έχασαν «έναν από τους πιο αφοσιωμένους υπηρέτες τους».

Τα μελομακάρονα, τα μακαρόνια και ο μακαρίτης. Υπάρχει ετυμολογική σχέση ανάμεσα τους;



Παρουσίαση με λίγα λόγια: Είναι εύκολο να συνδυάσουμε την ετυμολογία του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού γλυκίσματος, του μελομακάρονου, από τις λέξεις: μέλι + μακαρόνι. Μη ψάξετε, όμως, να βρείτε ομοιότητα σχήματος ανάμεσα στα μακαρόνια και τα μελομακάρονα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης παραβρέθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της Νομαρχίας Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κτίριο της υπηρεσίας σύμφωνα με τις εθιμοτυπικές παραδόσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Νομάρχη κ. Νίκο Ταγαρά και από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Νομαρχία Κορινθίας θα μετονομαστεί επισήμως σε Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Σεισμική δόνηση με επίκεντρο το Κιάτο


Πριν από λίγο έγινε αισθητή στην Κορινθία σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 15:58 εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα Β.Α. του Κιάτου με μέγεθος 4.1 (Μ.L) βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε μέγιστο εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Αντ. Σαμαράς: "Δεν θα συναινέσουμε σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση."

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά, με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου:

Κέρδισε τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ο Πελοπίδας Καλλίρης


Ο Πελοπίδας Καλλίρης κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Απο τα αποτελέσματα συμπεραίνει κανείς πως επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη.Η παραταξή του ΔΗΚΙΟ πήρε 34,5% έναντι της ΠΑΣΚΟΣ που έλαβε το 33,9%.
Ήταν μια σημαντική νίκη για τον Κορίνθιο πολιτευτή Πελοπίδα Καλλίρη ,ο οποίος προηγήθηκε στην παραταξη του με πολύ μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο..
Στις αρχές του Ιανουαρίου θα συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο εκτός απροόπτου θα είναι και πάλι πρόεδρος..

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Π. ΚΑΛΛΙΡΗΣΟ Πελοπίδας Καλλίρης γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα. Από το 1989 έως το 2004 εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας.
Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με το χώρο του συνδικαλισμού, με αρχή τα φοιτητικά του χρόνια όταν υπήρξε μέλος του Συμβουλίου της Σχολής του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Στη συνέχεια εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έχει υπάρξει επίσης εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος του Προεδρείου. Το 2004 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και μέλος του Προεδρείου, καταλαμβάνοντας τη θέση του Οικονομικού Επόπτη του Οργανισμού. Στις 7 Μαΐου 2008 εξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας


Η ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΥΝΧΑΙΡΕΙMe ανακοινωσή της η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας συγχαίρει την παράταξη της ΔΗΚΙΟ για τη σημαντική νίκη της στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η θητεία του Κορίνθιου Πελοπίδα Καλλίρη στη θέση του Προέδρου του ΟΕΕ, την τελευταία τριετία, αποτελεί πλέον τη σπουδαιότερη βάση επάνω στην οποία θα δομηθεί ο ρόλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου τα επόμενα χρόνια. Στις εύθραυστες οικονομικές συνθήκες που δημιουργούνται, οι Έλληνες οικονομολόγοι επέλεξαν την πλέον αξιόπιστη λύση για την εκπροσώπησή τους.
Ευχόμαστε στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου καλή επιτυχία στο ρόλο της.

Πως θα τα φέρουν βόλτα με τα κακά οικονομικά του Ξυλοκάστρου;

Θα ορκιστεί το νέο συμβούλιο και σιγά-σιγά θα ηρεμήσουν τα πράγματα στο Ξυλόκαστρο.Βέβαια η ένσταση θα τρέχει στο εκλογοδικείο αλλά πλέον σχεδόν κανείς δεν περιμένει εντυπωσιακά πράγματα αφου οι καταστάσεις με τις μεταδημοτεύσεις δεν δόθηκαν..! Η νέα δημοτική αρχή στο συνολό της θα πρέπει πλέον να δεί τα προβλήματα που έχει μπροστά της και είναι τεράστια. Με δεδομένο οτι ο δήμος Ξυλοκάστρου έχει πολύ άσχημα οικονομικά και άδεια τα ταμεία του πρέπει να αναρωτηθεί κανείς για το μέλλον.Αν μάλιστα κάποιος προσθέσει στην κακή οικονομική κατάσταση του Ξυλοκάστρου και τον πρώην δήμο Ευρωστίνης που σύμφωνα με τα λεγόμενα των συνεργατών του κ.Κλαδούχου έχει χρέη και ανοίγματα τότε τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα.

Όλοι απόψε στο Καραϊσκάκη στον αγώνα κατά της φτώχειας


Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι απόψε στραμμένα τα περισσότερα βλέμματα (21:15- ΣΚΑΪ και NOVA) όπου θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία. Ο 8ος Αγώνας κατά της φτώχειας, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών φιλοξενείται σε ελληνικό έδαφος ανάμεσα στους φίλους του Ζιντάν και του Ρονάλντο και τους αστέρες του Ολυμπιακού και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

"Mπαράζ"απεργιακών κινητοποιήσεων - Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια από σήμερα


Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για σήμερα μια ημέρα πριν από την μεγάλη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ διαμαρτυρόμενη για τις εργασιακές αλλαγές, τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, τις αναδιαρθρώσεις των συγκοινωνιών, αλλά και την επέκταση των μέτρων στις ιδιωτικές τράπεζες.

«Απολογισμός απωθημένων» στο Ξυλόκαστρο












Οξεία ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχου και του Κώστα Κλωνή κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,που διήρκησε περίπου 1,5 ώρα. όπου και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το μοναδικό θέμα, Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου, για την χρήση έτους 2009 , που σύμφωνα με τον ισολογισμό ύψους 8 εκ. €. περίπου, έκλεισε με πλεόνασμα 260 000 €. Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος επιτέθηκε κατά των αντιπάλων του κατηγορώντας τους «Για πρωτοσέλιδο Φυλλάδας και Γκεμπελήστικη προπαγάνδα, που την έκαναν μαύρη σημαία κάποιοι υποψήφιοι».-
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κ. Κλωνής άρχισε να κάνει ερωτήσεις προς τον ορκωτό λογιστή, πάνω σε κάποιες παραλείψεις τις οποίες είχε επισημάνει λίγο νωρίτερα και ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Κλωνή, ο Δήμαρχος δεν ήθελε να ακουστούν οι απαντήσεις του ορκωτού λογιστή κι εκεί δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των δύο. Αργότερα ήρθε το θέμα του απολογισμού, όπου ο κ. Κλωνής ανέφερε, ότι, όπως είχε πει πριν από καιρό, ο απολογισμός ήταν πλασματικός, ανεφάρμοστος και μη αποτελεσματικός και όπως τελικά αποδείχτηκε, εφαρμόστηκε τελικά ο μισός. Ο Δήμαρχος φάνηκε να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, όταν ο κ. Κλωνής ανέφερε, ότι υπάρχει ευθύνη, για την προσαύξηση του 20% στην αμοιβή του σύμφωνα με τον Κώδικα και λόγω κανονικής βεβαίωσης εσόδων, που σημαίνει επιπλέον 805 ευρώ μεικτά. Το θέμα αφορά το άρθρο 136 παρ. 2β του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του Ν. 3463/2006, ΦΕΚ Α 114/2006 που αναφέρει επί λέξει για Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων: «Μπορεί ο Δήμαρχος να λαμβάνει έξοδα παράστασης αυξημένα κατά 20%, εφόσον διαπιστώνεται η κανονική βεβαίωση των εσόδων». Ο Δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, αλλά ο κ. Κλωνής επέμεινε. Αμέσως μετά συζητήθηκε το θέμα του παραλιακού πεζόδρομου και του ποδηλατόδρομου, όπου κι εκεί δημιουργήθηκε ένταση, με τον Δήμαρχο να ρωτά τον κ. Κλωνή, «αν έχει καβαλήσει ποτέ ποδήλατο». Ο κ. Κλωνής απάντησε, ότι ποδήλατο έχει καβαλήσει, αλλά δεν έχει καβαλήσει καλάμι!». Ο κ. Κλαδούχος είπε, αναφερόμενος προς τον κ. Κλωνή ότι «Ψηφίσατε πέρσι τον προϋπολογισμό επειδή ήσασταν ακόμα στον συνδυασμό μας, ενώ φέτος όχι». Το λόγο πήρε για λίγο ο κ. Βλ. Αλογογιάννης και λίγο αργότερα ο κ. Καλύβας ο οποίος εκνευρίστηκε από τη διακοπή του προέδρου του Δ.Σ. και σταμάτησε τον σχολιασμό του. Τελικά το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ ο κ. Αντώνης Λιάκουρας από τον συνδυασμό της μειοψηφίας ψήφισε λευκό…

Αλλαγή σκυτάλης σήμερα στη Νομαρχία Κορινθίας


Αλλαγή σκυτάλης σήμερα στη νομαρχία και μάλιστα πιο συγκεκριμένα, αλλαγή από το θεσμό της Νομαρχίας στο θεσμό της περιφέρειας πλέον. Σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ι στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί από την απερχόμενη Νομαρχιακή Αρχή και τη Νέα Περιφερειακή Αρχή, η εθιμοτυπική τελετή εγκατάστασης των νέων Περιφερειακών Αρχών. Στη τελετή θα παραστεί και ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. .Η συγκεκριμένη διαδικασία θα μπορούσε και να αποφευχθεί αφού έχει περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο Περιφερειάρχης ο κ. Τατούλης θέλει με αυτό τον τρόπο και με τις ανάλογες εκδηλώσεις και στους υπόλοιπους νομούς, να δώσει ένα χαρακτήρα και ένα κλίμα πιο πανηγυρικό, σηματοδοτώντας το νέο ξεκίνημα….
Η παράδοση – παραλαβή, αναμένεται να γίνει σε πολύ καλό κλίμα, αφού ήδη οι δύο άνδρες, έχουν συναντηθεί κατ΄ ιδίαν, έχει ενημερώσει ο ένας τον άλλο και κυρίως ο νυν Νομάρχης Νίκος Ταγαράς τον κ. Γιώργο Δέδε, για τις διαδικασίες που είναι σε ισχύ ή αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και μάλιστα αυτή η ενημέρωση έγινε σε θερμό κλίμα και με πολύ καλά λόγια του ενός για τον άλλον, αναφορικά με τη μέχρι σήμερα προσφορά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σίγουρα πολλά πράγματα αλλάζουν από τη νέα χρονιά και ίσως δημιουργηθούν και κάποιες δυσκολίες, ειδικά στους πρώτους μήνες μέχρι να οργανωθούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες και να μπουν στο «νέο πνεύμα» της Νέας Εποχής που διαμορφώνεται, αλλά με υπομονή, θέληση, κουράγιο και δύναμη, όλα αναμένεται να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, λέει το περιβάλλον του κ. Γ. Δέδε…

Ήθελαν να βάλουν φωτιά στην Π.Ε.Φ. Ολυμπιακού στο Βέλο

Στις 5:00 η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 12-12 στο Βέλο, συνελήφθησαν από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου τέσσερεις άνδρες ημεδαποί ηλικίας από 17 έως 21 ετών οι οποίοι μαζί με μη συλληφθέντες συνεργούς τους είχαν συστήσει οργάνωση με σκοπό τον εμπρησμό συνδέσμων του Ολυμπιακού.
Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να έχουν στη κατοχή τους ένα πλαστικό δοχείο με βενζίνη, μία πτυσσόμενη σιδερένια ράβδο καθώς και γάντια και σκούφο με τα διακριτικά της ομάδας του Παναθηναϊκού, με σκοπό να βάλουν φωτιά στο γραφείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού στο Βέλο.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του κ.. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Επίσης αναζητούνται τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα, που για τον ίδιο σκοπό αφίχθησαν στο σημείο με ενοικιαζόμενο όχημα από Αθήνα, διαφεύγοντες μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιόνι

Η απότομη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα από την Παρασκευή μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, δημιούργησε και στην Κορινθία αρκετά προβλήματα, κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού που επλήγησαν περισσότερο από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το πολύ χιόνι. Όλοι οι δρόμοι από το Σούλι και πάνω, Στυμφαλία, Φενεό, Τρίκαλα, αλλά και στις ορεινές περιοχές της Ευρωστίνης, δέχτηκαν την Παρασκευή το βράδυ μεγάλο όγκο χιονιού και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν υποχρεωτικά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με την προτροπή και συμβουλή των ανδρών της Τροχαίας που ήταν στους δρόμους. Ο Φενεός αλλά και η διασταύρωση Καρυάς – Σαρανταπήχου, φαίνεται ότι δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού.