Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα όλο το μεγάλο αναπτυξιακό έργο Ελευσίνα- Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα.

 Η Κοινοπραξία σκέφεται να σταματήσει όλες τις εργολαβίες


Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί όλο το έργο της κατασκευής του δρόμου Ελευσίνα- Πάτρα- Πύργος -Τσακώνα καθώς η Ολυμπία Οδός έχει έρθει προ αδιεξόδου  και απειλεί με παύση των εργασιών και διακοπή του έργου.
Ενός έργου που αποτελεί αίτημα χρόνων  και το οποιο είναι ένα από τα πλέον σημαντικά ανπτυξιακά έργα στην ευρύτερη περιοχή.

3.600 ευρώ η λεία των δραστών από την ένοπλη ληστεία στη Eurobank

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί (9:30) στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Ξυλόκαστρο.Φορώντας κουκούλες οι δύο ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλου πήραν τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκαν. Δεν πείραξαν κανέναν από τους υπαλλήλους.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Τ Ξυλοκάστρου. Το ποσό που πήραν οι κλέφτες ανέρχεται στα 3.600 ευρώ! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες διέφυγαν με μοτοποδήλατο!

Γιώργος Δέδες :"θα υπάρχει μια αδιάλειπτη, συνεχής, συστηματική επαφή με όλους τους πολίτες, και τους φορείς"


 Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες συνεχίζοντας τις μετεκλογικές του επαφές με τους πολίτες της Κορινθίας, πραγματοποίησε την προγραμματισμένη επίσκεψή του, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στη πόλη του Ξυλοκάστρου.

Τον κ. Δέδε συνόδευσαν  οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα.Αδάμ–Σπανογιάννη Ευαγγελία, κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος, κ. Παπαφωτίου Απόστολος και κ. Πετρόπουλος Νίκος....
Τον Δήμαρχο κ. Κλαδούχο Αντώνη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ψαράκης Παναγιώτης.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 67 χρόνια πριν 13 -12 - 1943


Δύο μικρής διάρκειας video ντοκουμέντο με τις τραγικές στιγμές του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής τον Δεκέμβριο του 1943. Οι εικόνες είναι από το ιστορικό αρχείο στρατού, είναι όλες από τα Καλάβρυτα και όπως τις κατέγραψαν οι ίδιοι οι Γερμανοί.
ΜΝΗΜΕΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ και ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943
Τα κείμενα, το μοντάζ και η μουσική επένδυση είναι δική μας.
επιμέλεια Νίκος Κυριαζής
http://lehouri.blogspot.com/2010/09/1943.html

Αφιερωμένο σε όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950-1980

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε...Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή...Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Ολομελεια Τατουλη στη Καλαματα

 
Στην Καλαμάτα θα συγκληθεί την Κυριακή η Ολομέλεια της πρώτης αιρετής Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου. Στην πανηγυρική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα μετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, που μετείχαν στους συνδυασμούς και των 5 νομών της Περιφέρειας, εκλεγμένοι και μη. Σχετικά με τη λειτουργία της περιφερειακής αρχής, όπως έχει δηλώσει ο κ. Τατούλης, κάθε 45 μέρες θα γίνονται ανοιχτές συνεδριάσεις σε κάθε νομό, ενώ η Ολομέλεια θα συνεδριάζει κάθε 4 μήνες, με εισηγήσεις από διακεκριμένες προσωπικότητες.

'ΣΗΜΑΙΑ' Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Μεσσηνίας

Τέλος από την Ολυμπία Οδό το τμήμα Πύργος - Τσακώνα. Πιθανή η αντικαταστασή του με νέο τμήμα από τον Πύργο σττη Βυτίνα


φωτ.αρχείου
Πολύ πιθανή θεωρείται πλέον η κατάργηση του τμήματος «Πύργος – Τσακώνα» του αυτοκινητόδρομου που περιμένει με μεγάλη αγωνία εδώ και δεκαετίες ολόκληρη η δυτική Πελοπόννησος.Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το πρόβλημα με το οικοσύστημα του Καϊάφα είναι καταλύτης στις εξελίξεις έπειτα και από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέκλεισε την χάραξη αυτοκινητόδρομου εντός της περιβαλλοντικά ευαίσθητης αυτής περιοχής. Άλλες πληροφορίες μιλούν για «κόψιμο» του τμήματος μετά τον Πύργο και αντικατάσταση του από ένα τμήμα που θα ενώνει τον Πύργο με την Αρχαία Ολυμπία και τη Βυτίνα.

Ληστεία πριν από λίγο στην Eurobank στο Ξυλόκαστρο.



Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία στο Ξυλόκαστρο, καθώς έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη δύο κουκουλοφόρων ληστών , που πριν από λίγο μπήκαν στο τοπικό υποκατάστημα της Eurobank και αφού άρπαξαν λεφτά από το ταμείο εξαφανίστηκαν.

Το σεμινάριο των Τρικάλων «Τουρισμός - διαχείριση σε περίοδο κρίσης»,

Πραγματοποιήθηκε χθες στα Άνω Τρίκαλα το εκπαιδευτικό σεμινάριο με Θέμα: «Τουρισμός - διαχείριση σε περίοδο κρίσης», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δ. Δ Τρικάλων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί επιχειρηματίες από όλη την Κορινθία, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Μενούνος.
O Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τρικάλων Κώστας Ματσούκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής και ζήτησε να παρέμβει το Επιμελητήριο και να συμβάλει όπου υπάρχει δυνατότητα για την επίλυση τους. Όπως τόνισε μεγάλο πρόβλημα συνιστά η άνετη οδική πρόσβαση και το parking, ιδιαίτερα τις περιόδους με μεγάλη επισκεψιμότητα ,καθώς και ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, για διευκόλυνση του κόσμου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος, κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ των άλλων τόνισε πως, «Για τα Τρίκαλα, τον Φενεό και τη Στυμφαλία, που ήδη αποτελούν τουριστικούς προορισμούς κατά τη χειμερινή περίοδο, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αύξησης του δείκτη πληρότητας …
Σε ό,τι αφορά τις υποδομές υπήρξε ήδη επαφή του επιμελητηρίου με τον νέο περιφερειάρχη για την βελτίωση των οδικών αξόνων στα Τρίκαλα και τον Φενεό και δόθηκε η διαβεβαίωση για την προτεραιότητα στην υλοποίηση τους…».

Ο καιρός στο Δερβένι το Σαββατοκύριακο


Στο Δερβένι ο καιρός από το μεσημέρι θα επιδεινωθεί με βροχή και χιονόνερο κατά τις νυχτερινές ώρες. Χιονόπτωση θα σημειωθεί στη γύρω περιοχή από τα 250 μετρα και πάνω. Οι άνεμοι από 3 – 4 μποφόρ από ΒΒΔ θα στραφούν σε ΒΑ με ΒΒΑ . Η θερμοκρασία που κυμαίνετε αυτή την στιγμή στους 18ο βαθμούς C θα πέσει στους 3 βαθμούς C κατά την νύχτα και με σχετική υγρασία 51% με 91%.
Για αύριο Σάββατο στο Δερβένι τα φαινόμενα θα σταματήσουν , όμως η παγωνιά θα είναι έντονη καθώς λόγω των βορείων ανέμων ή μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς C ενώ η ελάχιστη θα πέσει στους -4 βαθμούς. Την Κυριακή θα επικράτηση αραιή συννεφιά , ενώ η θερμοκρασία που θα σημειώσει άνοδο δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Άνοδική θα είναι η θερμοκρασία και την επόμενη εβδομάδα η οποία θα είναι βροχερή. Τέλος το Σαραντάπηχο όπου θα σημειωθεί χιονόπτωση κατά το Σαββάτο η θερμοκρασία θα πέσει στους -8 βαθμούς ενώ προς την μέγιστη αυτή δεν θα ξεπεράσει όλη την εβδομάδα τους 5 βαθμούς C.

Τριήμερη κακοκαιρία με βροχές και χιόνια


Σε τριήμερη κακοκαιρία μπαίνει η χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα χιονόπτωσης και στην Αττική. Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και μερική απαγόρευση απόπλου
Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Βόρειοι άνεμοι 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη 10 μποφόρ.