Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Καλλικράτης» και στις Εφορίες . Υπό κατάργηση οι εφορίες Ακράτας , Δερβενίου ,Ξυλοκάστρου , Κιάτου …

Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια λειτουργούν 290 εφορίες, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογουμένων. Στο σχέδιο του υπουργείου είναι να καταργηθούν σχεδόν το σύνολο των εφοριών β΄ τάξης και τη συγχώνευση εφοριών ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, με εξαίρεση αυτές που βρίσκονται σε νησιά. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να διατηρηθούν ως έχουν καθώς εξυπηρετούν φορολογουμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι δύσκολη η πρόσβαση στις μεγάλες εφορίες που βρίσκονται στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Στην Πελοπόννησο 29 εφορίες β΄ τάξης είναι υπό κατάργηση οι οποίες κατά Νομό είναι :


Το αίμα είναι ζωή - Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ξυλόκαστρο

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 από τις 09:00 μ.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20.

Κλειστή επί έξι ώρες για τα οχήματα η Πανεπιστημίου την Κυριακή

Από τις εκδηλώσεις στην Πανεπιστημίου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ελεύθερη για τους πολίτες και κλειστή για τα οχήματα, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα είναι η οδός Πανεπιστημίου, από το Σύνταγμα έως την Ιπποκράτους, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Μείωση της ψαλίδας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.. Εκτός βουλής Ντόρα και Κουβέλης

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 4,1% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
ΣΤΟ 2,8% ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν από λίγο η εγκυρότερη λόγω μεθοδολογίας (κάλπη) και συμμετοχής (2.100 άτομα) δημοσκόπηση  που διεξάγεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για την συνδρομητική δημοσκόπηση “Eξαμηνιαίες Tάσεις” της MRB. Στην μέτρηση το…

Αιχμές Μπεγλίτη κατά Στρος Καν

 
 
O αναπληρωτής υπουργός άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο άφησε αιχμές για τον τρόπο που μίλησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Στρος Καν, όταν είπε ότι είναι ο γιατρός της χώρας μας κατά τη συνέντευξή του χθές μαζί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου:

Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έτους 2010 από τον Δήμο Ευρωστίνης

Δήλωση στοιχείων για τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ ΤΕΙ του 2010

Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έτους 2010, θα γίνει την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατοικούν ή κατάγονται από το Δήμο μας, να δηλώσουν τα στοιχεία τους, το αργότερο μέχρι τις 15.12.2010, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην κατάσταση βράβευσης, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Δ¨ημου 2743360120. (αρμόδια υπάλληλος Παναγιώτα Ανδρικοπούλου) και 2743360101 (αρμόδια υπάλληλος Γεωργία Αλεξίου).

Ο Δήμαρχος Ευρωστίνης
Νικόλαος Κουρτζής.

Επίσχεση εργασίας στα Ατλάντικ















Αυτη την στιγμη ειμαστε σε επισχεση εργασιας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριων μηνων τα οποια η επιχειρηση αρνειται να μας τα δωσει ,παρ`ολο που πουλα καταστηματα και εισπράττει χρηματα.Ειμαστε τα τελευταια δυο καταστηματα στην περιοχη του Αιγιου και ζηταμε την αλληλεγγυη και την συμπαρασταση ολων για να παλεψουμε για τα δικαιωματα μας!!!!Ζηταμε την βοηθεια της τοπικης αυτοδιοίκησης και του σωματειου ιδιωτικων υπαλληλων Αιγιου στο οποιο και οι περισσοτεροι συναδελφοι ειναι μελη,για να παρουμε τα χρηματα μας και να περασουμε τις γιορτες σαν ανθρωποι!!!!ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!!!Διεκδικουμε και την εξασφαλιση των θεσεων εργασιας γιατι ειμαστε πολλες οικογενειες που θα βγουμε στον δρομο,καθ`οτι εξαρτωμαστε απολυτα απο τους μισθους μας!!!!Απο το Αιγιο απευθυνουμε τους χαιρετισμους μας σε ολους τους συναδελφους σε ολη την Ελλαδα και κανονιζουμε ραντεβου στην πλατεια Κλαυθμωνος στις 13/12/2010 να φωναξουμε για τα δικαιωματα μας ολοι μαζι!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!!ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Βραδιά Ελληνικής Παράδοσης .. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ..ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Βραδιά Ελληνικής Παράδοσης .. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ..ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 «Με το τραγούδι χαίρομαι, με το τραγούδι κλαίω, με το τραγούδι αγαπώ, μ’ αυτό ότι θέλω λέω». Αυτά τα συναισθήματα θα ξεδιπλωθούν στη βραδιά ελληνικής παράδοσης που διοργανώνουν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Πρόκειται για μια  μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Μπαλκόνι» της Χαλανδρίτσας το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και εθίμων και της παράδοσης της περιοχής μας, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και των φίλων του Συλλόγου. 

Βιβλιοπαρουσίαση Wilfried Martens

Image


Παρουσίαση του βιβλίου τού Wilfried Martens (πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Προέδρου του  Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών) με τίτλο :
«Ευρώπη: Αγωνίζομαι, Υπερνικώ»
(Europe: I Struggle, I Overcome)

διοργανώνουν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 1 μ.μ., στην αίθουσα Golden Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.
Την εκδήλωση θα κλείσει ο Wilfried Martens. Μετά την παρουσίαση, θα διατεθούν αντίτυπα με υπογραφή του συγγραφέα.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
Είσοδος Ελεύθερη


onned-korinthias.gr

Ανεργία, η πιο σκληρή καταπίεση.




Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο «υπερπρωθυπουργός» της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι είναι γιατρός και σαν τέτοιος είναι απαραίτητος έστω και αν οι αποφάσεις του πονάνε. Μήπως αυτή η δήλωση μας παραπέμπει στον άλλο σωτήρα που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια; Εκείνος μίλησε για χειρουργική κλίνη και τα επακόλουθα είναι σε όλους γνωστά.
Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους. Στο μήνυμά του μου έγραφε ότι είναι άνω των 55 ετών και άνεργος για πάνω από δύο χρόνια. Το ύφος, η γραφή και η απελπισία του με αναγκάζουν να γράψω μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνεργος όχι από επιλογή (τεμπέλης) αλλά από απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνόντων.

Κύριε Στρος Καν δεν είμαστε προτεκτοράτο

 

Κύριε Στρος Καν,

Κατ’ αρχήν να συστηθούμε γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχετε ιδέα σε ποιους απευθύνεσθε. Είμαστε Ελληνες και μάθαμε από πατέρα προς γιο να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη, τα οποία εμείς πληρώνουμε σήμερα. Ανθρωποι είμαστε κι εμείς. Αλλοι θεωρούν ότι είναι οι υπεράνθρωποι... Γι’ αυτό και σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνουμε προτεκτοράτο κανενός.

Αλλαγή του καιρού με χιόνια και στην Αττική


Χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρό παγετό κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενίσχυση των βοριάδων αναμένονται από την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική, στα βόρεια προάστια.