Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΠΗΓΗ:Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Από την Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ανακοινώνεται ότι τα παρακάτω σωματεία που ανήκουν στην δύναμή της, δικαιούνται να εισπράξουν από την Ένωση (Νοταρά 48) την τακτική επιχορήγηση έτους 2010 που αφορά την αγωνιστική περίοδο 2008 - 2009 και τα σωματεία που αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία:

Προχώρησαν με νίκες Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ελλάδα Βέλου


10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                       4 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                             2 - 7
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                              3 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.                              1 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                                  3 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ            2 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                   0 - 0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                            05/12

Η Βαθμολογία


1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ                    10       26 - 4         28
2 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                                     10        27 - 9        27
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ                  10       29 - 13      20
4 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                               10      17 - 10      18
5 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                          10       17 - 12        18
6 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                        10        16 - 15       16
7 ΑΣΤΕΡΑΣΔΕΡΒ.                                     10        16 - 16       13
8 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                             10        11 - 15      13
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                                     9           17 - 18      11
10 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                       10          10 - 16      11
11 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                       10          11 - 15      10
12 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                                   10          15 - 21      10
13 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                        10           13 - 17      9
14 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                       10            8 - 25       7
15 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                   10           4 - 16        5
16 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                       9           11 - 26       4

Εύκολο απόγευμα για Παναχαϊκή


Την ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη θέση έχει η Παναχαϊκή, η οποία μετά από τα συνεχόμενα ντέρμπι αναμένεται να έχει μάλλον εύκολο έργο εντός έδρας κόντρα στην Αγία Παρασκευή. Μοναδικό πρόβλημα για την Παναχαϊκή είναι αυτό του αμφίβολου Καραγιάννη. Όσον αφορά την "Σάντα" θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Τσιπλάκη και Βατίστα.
Ενδιαφέρον ματς και στην Κόρινθο, όπου η τοπική ομάδα παίζει με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο προπονητής της Κορίνθου Νίκος Κουρμπανάς είναι από τις λίγες φορές που μπορεί να υπολογίζει όλους τους παίκτες του. Αντιθέτως, ο κόουτς του Απόλλωνα Νίκος Καρούλιας δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Συρίγο.
Το μεγάλο ματς της 12ης αγωνιστικής γίνεται στο Ρουφ και πάλι, όπου ο ΠΑΟ χωρίς τους τραυματίες Πλυνθίδη, Βιδάλη και Γιουβανέλη υποδέχεται την φιλόδοξη Ρόδο. Από την άλλη τα "ελάφια" μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερες απουσίες, αλλά το μυαλό όλων είναι στις διοικητικές εξελίξεις που αναμένονται εντός των ημερών.
Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Παναιγιάλειο, ο οποίος κοντράρεται με τον Ασπρόπυργο, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός της ομάδας του Αιγίου Δημήτρης Σπανός δεν έχει να "πονοκεφαλιάζει" για κάτι το σοβαρό. Αντιθέτως, από τους γηπεδούχους, αγωνιστικά θα λείψει ο παίκτης-προπονητής της ομάδας Γιώργος Σαββίδης.
Δύσκολη έξοδος και για τον Πανηλειακό, ο οποίος δοκιμάζεται στα Μέγαρα κόντρα στον Βύζαντα, Απών από τον Βύζαντα θα είναι ο τραυματίας Μπελεγρίνης. Από την άλλη το θετικό είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν να αντιμετωπίσουν καμία απουσία και θα ταξιδέψουν στα Μέγαρα με γεμάτο "οπλοστάσιο".
Ο εντυπωσιακός φέτος Ηρακλής Ψαχνών χωρίς τους Σέγκο και Μπαλαμπάνη παίζει με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου στην Εύβοια, ενώ ο Πλατανιάς υποδέχεται τον Αίαντα Σαλαμίνας. Τέλος ο Κεραυνός Κερατέας φιλοξενεί τα πάντα υπολογίσιμα Χανιά.

Η 12η αγωνιστική

ΠΑΟ Ρουφ – Ρόδος
Κεραυνός Κερ. – Χανιά
Παναχαϊκή – Αγ. Παρασκευή
Βύζας Μεγάρων – Πανηλειακός
Κόρινθος – Απόλλων Σμύρνης
Ασπρόπυργος – Παναιγιάλειος
Ηρακλής Ψαχνών – Χερσόνησος
Πλατανιάς – Αίας Σαλαμίνας

Σταματήστε τον βομβαρδισμό.


Γράφει







ο Κλεισθένης.

Επί πολλούς μήνες η Ελληνική κοινωνία δέχεται καταιγιστικό βομβαρδισμό πληροφοριών σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Οι αναλύσεις των οικονομολόγων και των διεθνών μέσων ενημέρωσης δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες με αποτέλεσμα την αδράνεια, την απαισιοδοξία και την κατάθλιψη.
Άλλοι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, άλλοι για επιστροφή στη δραχμή, άλλοι για έξοδο απ’ την Ευρωζώνη, άλλοι για έξοδο απ’ την ΕΕ, άλλοι για άρνηση πληρωμής του χρέους κτλ.
Όλες οι πιθανές λύσεις έχουν τον χαραχτήρα εκφοβισμού με αποτέλεσμα η Ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί μουδιασμένη χωρίς αντιστάσεις και ελπίδα για έξοδο απ’ την ολοένα κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το Τραγανό Ηλείας - Προβλήματα από την κακοκαιρία στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλία.


Ανεμοστρόβιλος έπληξε εκ νέου την Ηλεία, προκαλώντας υλικές ζημιές. Δυνατός ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" πριν από λίγη ώρα την περιοχή Τραγανό στην Ηλεία προκαλώντας πανικό και σπέρνοντας τον τρόμο. Απο τον ανεμοστρόβιλο, που είχε ταχύτητα ανέμων 100 χλμ την ώρα, κινδύνευσαν άνθρωποι καθώς ξηλώθηκαν στέγες από οροφές κτιρίων και από αποθήκες που έπεφταν με δύναμη στο έδαφος και ξεριζώθηκαν μεγάλα δέντρα. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στα θερμοκήπια. Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται από τα ξημερώματα στον νομό Ιωαννίνων.

Οι 271 τυχεροί του δημοσίου

Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 5Κ/2009 (ΦΕΚ 252/15.6.2009, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορούν την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 271 θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα.
Για αυτό όσοι είστε υποψήφιοι σερφάρετε αμέσως στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ όπου τα αποτελέσματα έχουν καταχωρηθεί (asep.gr)! Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

newsbeast.gr

Καταθλιπτικές εορτές


ΤΡΙΤΩΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ. Το 2008 ήταν οι φωτιές στο κέντρο της Αθήνας, το 2009 είχαμε αρχίσει ήδη να ζούμε με την οικονομική κρίση, φέτος, το 2010, η κρίση έχει φθάσει στον πυρήνα της. Η αγορά έχει νεκρώσει. Στη γενικότερη φετινή κατάθλιψη συντείνει και το γεγονός -το μόνο που ατυχώς για την κυβέρνηση δεν αλλάζει- ότι τα Χριστούγεννα πέφτουν ημέρα Σάββατο. Ούτε μια επιπλέον μέρα αργίας για ψυχολογική έστω ξεκούραση.
ΔΩΡΟ ΕΟΡΤΩΝ ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον ή έχει ήδη εξανεμιστεί προτού παραληφθεί. Αποταμίευση είναι αδύνατον να γίνει. Ολα είναι πανάκριβα και η πλειονότητα του πληθυσμού δεν διαθέτει ούτε αυτά τα απαραίτητα. Και αυτά που υπάρχουν χρησιμοποιούνται για την εξόφληση δανείων και υπερχρεωμένων καρτών, διότι οι τράπεζες καραδοκούν.
Οι γιορτές αυτές θα είναι θλιβερές. Οι καταθλιπτικότερες στη σύγχρονη ιστορία του κράτους.
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ δείχνουν ότι κατέχουμε τα πρωτεία στην απογοήτευση. Εμείς που κάποτε… πετούσαμε. Ημασταν όμως Ικαροι, δεν ακούγαμε, δεν βλέπαμε ότι το κακό ερχόταν. Και μας κόπηκαν τα φτερά.
Σίγουρα τις επόμενες μέρες σε κάποιους δρόμους θα υπάρχουν αναμμένα τα παραδοσιακά λαμπιόνια των εορτών, κάπου μπορεί να εμφανιστεί και κάποιο δέντρο. Λίγοι όμως είναι αυτοί που θα τα πάρουν είδηση.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ με το κεφάλι σκυφτό. Και ο πρωθυπουργός μέσα σε αυτή την ξεραΐλα, σε αυτή την ερημιά, επιμένει να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να καταγγέλλει στο εξωτερικό όλους τους άλλους εκτός της κυβέρνησής του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η σεξοβόμβα Πελοποννήσια «καίει» τον Υπουργό της Κυβέρνησης….

 

Από τα χαράματα κορυφαίος υπουργός και από αυτούς που πρωταγωνιστούν στο πάρε-δώσε με την Τρόικα, έχει ξαμολήσει ανθρώπους του στα περίπτερα για να μαζέψουν τα DVD με τη 3D πορνοταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η αγαπημένη μοντέλα από την Πελοπόννησο.                

Έχουμε ένα όνειρο: το όνειρο ενός ζωντανού και βιώσιμου Κορινθιακού !

Επαγρυπνούμε και δρούμε συλλογικά για την προστασία του!


Ο Κορινθιακός Κόλπος: ΑξίεςO Κορινθιακός Κόλπος, μια μικρογραφία της Μεσογείου, είναι μια κλειστή, ευαίσθητη θάλασσα, αρκετά βαθιά, ανάμεσα στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, με εκπληκτικής ομορφιάς ακτές και σημαντικό πλούτο ζωντανών ειδών. Όχι λιγότερο σημαντικές είναι οι πολιτιστικές και ιστορικές του αξίες. Πόλεις λαμπρές άνθισαν και πλούτισαν στις ακτές του, οι Δελφοί, η Κόρινθος, η  Ναύπακτος, η Σικυών, το Αίγιον, το Γαλαξίδι, η καταποντισμένη Ελίκη, θύμα των γεωτεκτονικών δυνάμεων που γέννησαν τον ίδιο τον Κορινθιακό, ενώ δύο παγκόσμιου επιπέδου, για τον καιρό τους τεχνικά επιτεύγματα τον στολίζουν: η διώρυγα της Κορίνθου και η Γέφυρα Ρίου Αντίρριου.

Εμπορικές αλητείες διαμορφώνουν την τιμή του λαδιού!

«Πυρ και μανία» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου κ. Β. Γκόλιας, αναφερόμενος στη φετινή τιμή του λαδιού ανά κιλό, η οποία κυμαίνεται μόλις στα 2 ευρώ (!), επιτέθηκε σε συγκεκριμένα κυκλώματα εντός και εκτός της χώρας που λυμαίνονται το μοναδικό αυτό προϊόν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους τεράστια οικονομικά συμφέροντα εις βάρος των παραγωγών. Ο κ. Γκόλιας τόνισε ότι αν δεν παρθούν μέτρα σε κεντρικό επίπεδο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και κάθε χρόνο ο παραγωγός και το προϊόν θα «μαραζώνουν» και θα γίνονται βορά των επιτήδειων. Το θέμα με την πολύ χαμηλή τιμή στο λάδι, απασχολεί κάθε χρόνο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, τους παραγωγούς, ενώ από την άλλη, κανείς δεν βλέπει μείωση στην τιμή στο ράφι των σούπερ μάρκετ που ο καταναλωτής το βρίσκει από 6 ευρώ και πάνω! Συγκεκριμένα ο κ. Γκόλιας ανέφερε: «Η κατάσταση είναι τραγική… 2 κιλά νερό, 1 κιλό λάδι! Πωλείται 2 ευρώ το κιλό! Και ο Θεός βοηθός! Γιατί μετά τις γιορτές που θα βγουν και οι άλλες ποικιλίες, ίσως να έχουμε και τιμές κάτω των 2 ευρώ. Και η αγορά διαμορφώθηκε έτσι από «εμπορικές αλητείες»! Όλα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο τοπικών ΕΑΣ ή ακόμα και νομού, αλλά μόνο σε κεντρικό επίπεδο και πανευρωπαϊκό. Παίζονται μεγάλα παιχνίδια εντός και εκτός χώρας. Αν δεν παρθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».

korinthiannews.gr

Σάββατο στη σέντρα


10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. -ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ -ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.