Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Την Άνοιξη του 2011 θα λειτουργήσει η σήραγγα στο Δερβένι αλλά θα κλείσει ο σημερινός δρόμος…

Με καθυστέρηση που ξεπερνά τα δύο χρόνια και χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου εξελίσσονται τα έργα κατασκευής στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Εργοτάξια έχουν αναπτυχθεί σε 12 διαφορετικά σημεία. Το θετικό πάντως είναι ότι λόγω της πτώσης της ταχύτητας των οχημάτων τα τροχαία στο θανατηφόρο «πέταλο» του Κορινθιακού έχουν μειωθεί κατά 42% και οι νεκροί κατά 68% σε σχέση με το 2008.
Την άνοιξη του 2011 προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα των 600 μέτρων στο Δερβένι, αλλά θα κλείσει ο σημερινός δρόμος για να αναβαθμιστεί.Υπό κατασκευή είναι και άλλες σήραγγες, συνολικού μήκους 16 χλμ., στα Μαύρα Λιθάρια, την Ακράτα, τον Πλάτανο και την Παναγοπούλα.

Καταργείται η Αγροφυλακή, πράσινο φως για αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και ΟΣΕ


Κατάργηση της αγροφυλακής, αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν κεφάλαια τέτοια που θα συμβάλουν στη μείωση του ελλείμματος το 2011 αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα, μερικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα θέματα που απασχόλησαν την σημερινή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι η διάλυση της αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους, καθώς και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων. Επιπλέον στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες.
Επίσης συζητήθηκε η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας, ενώ έθεσε και τους προς επίτευξη στόχους του κάθε υπουργείου για το επόμενο τρίμηνο.

Reporter.gr

Νέος τρόπος πληρωμής συντάξεων του ΟΓΑ. Η διαδικασία και τι χρειάζεται

 
Έως 31 Δεκεμβρίου τα δικαιολογητικά
Ο Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής εκσυγχρονισμού του, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του Ν.3863/2010 προχωράει στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των παροχών του Οργανισμού, τις οποίες θα καταβάλλει με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ΄επιλογή του συνταξιούχου.
Η διαδικασία απογραφής των... συνταξιούχων του ΟΓΑ (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των συντάξεων θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2010.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή στα Δυτικά

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται για αύριο, Παρασκευή, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Η κακοκαιρία αναμένεται, σύμφωνα με το
έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να πλήξει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα αναμένονται άνεμοι ένταση 8 και 9 μποφόρ στα πελάγη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά, από το Σάββατο

7ος όμιλος: Νέα γκέλα η Θήβα και παραίτηση Λάμπρου


Ραγδαίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της Θήβας μετά τη χθεσινή ισοπαλία 1-1 στην έδρα της με τον Παναρκαδικό και την κυριακάτικη ήττα της στον Πόρο. Ο επί τετραετίας προπονητής της, Γιώργος Λάμπρου, υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκηση έκανε γνωστά τα παρακάτω: Μετά από το σημερινό αποτέλεσμα ο προπονητής Γιώργος Λάμπρου ζήτησε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους, την οποία η διοίκηση έκανε δεκτή. Στον κύριο Γιώργο Λάμπρου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνει από εδώ και στο εξής και τον ευχαριστούμε για όσα έκανε στην ομάδα μας.Μάλιστα, αμέσως μετά ήταν προγραμματισμένη η σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του 56χρονου τεχνικού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 66ο λεπτό με τον Παπαδόπουλο αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπακογιαννάκης διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο παράγοντας μάλιστα τύχη της γύρισε την πλάτη, αφού είχε, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία δοκάρια (Κατσογιάννης 18', Μπούνας 44', Παπαδόπουλος 60') !
Πρόκειται για το πρώτο φετινό στραβοπάτημα της Θήβας στην έδρα της, αφού μέχρι στιγμής μετρούσε μόνο νίκες.
Ο Παναρκαδικός έκανε το μπαμ της αγωνιστικής με τον πόντο που πήρε μέσα στη Θήβα. Ο τεχνικός Τάκης Δημητρέλης τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω και τα 17 παιδιά της αποστολής τα οποία ματώσανε. Τα δώσανε όλα για να πάρουν κάτι που τους άξιζε. Ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με το Δήλεσι. Παίξαμε με αμυντικούς προσανατολισμούς. Η Θήβα είχε την πρωτοβουλία, έχασε ευκαιρίες, αλλά εμείς στις αντεπιθέσεις ήμασταν επικίνδυνοι. Είχε δύο δοκάρια η Θήβα πριν πετύχει το γκολ με φάουλ. Ευτυχώς ισοφαρίσαμε με τον Μπακογιαννάκη, από στημένη φάση. Πήραμε ένα βαθμό και είναι επιτυχία για την ψυχολογία των παιδιών. Θέλω να φανούμε δυνατοί στα δύσκολα. Έχω ένα ραντεβού με τον πρόεδρο να συζητήσουμε. Είναι γεγονός ότι με έχει στηρίξει πολύ, όμως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορεί να μείνω, μπορεί να αποχωρήσω. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τον πρόεδρο για την ενίσχυση της ομάδας. Ξέρουμε όμως ότι ξεκινήσαμε με αυτό το ρόστερ. Οι παίκτες είναι ικανοί και αν έχουν καλή απόδοση, θα φέρουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Όταν όμως όλη η ομάδα παρουσιάζεται με απόδοση κάτω του μετρίου, και για λόγους εξωγηπεδικούς, τότε δεν έχουμε τύχη."
ΘΗΒΑ: Τσίμας, Καραμπετσιάν, Πέρος, Καρύδης, Χρήστου (46' Μπίτιλης), Ευθυμίου (81' Πανουριάς), Μπούνας, Γκαράνης, Περγιάλης, Παπαδόπουλος, Κατσογιάννης (57' Κοτσαλάς).
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Μέλος, Μπούτας, Σελλής, Ιωάννου, Δήμος, Τσιόγκας, Κοσκολός (92' Αναγνωστόπουλος), Τζιανής (64' Κουλόπουλος), Μπακογιαννάκης, Λαγός (88' Αποστολόπουλος).

O ΑΣΤΕΡΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΙ ΑΛΛΟ
Ανεκμετάλλευτη την γκέλα της Θήβας δεν άφησε ο πρωτοπόρος Αστέρας Μαγούλας, που πανηγύρισε την εντυπωσιακή νίκη με 5-0 επί του Κρανιδίου και ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από την δεύτερη στη βαθμολογία. Τα γκολ για την ομάδα της Μαγούλας που είχε κι ένα δοκάρι με τον Έβερετ στο 8', πέτυχαν οι Λούπας (21'), Μαρής (23'), Κουμεντάκος (25'), Κουσίδης (37') και Μενδρινός (57').
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Αγριμάκης, Κουσουρής, Γαβριηλίδης, Μενδρινός, Κουμεντάκος (64' Μπέχλης), Κουρής, Κουσίδης, Εβερετ (60' Μίχας), Ρόκας, Καραμάνος, Λούπας (75' Σταθόπουλος).
ΚΡΑΝΙΔΙ: Ραβούσης (46' Λάμπρου), Μπουγιούρας, Γιάννος (84' Κιρτάκης), Γιαννούκαρης, Κοξίδης, Χρήστου, Τσολάκος, Δρίτσας (61' Δεϊμεζής), Πέτγαζλης, Τζώρτζης, Παππάς.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Παρέμβαση Κ. Καραμανλή


Παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Δημοκραατία και στην Κεντροδεξιά σημειώθηκε σήμερα.
Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό τόνιζαν χαρακτηριστικά πως "η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας".
Πληροφορίες φέρουν τον Κώστα Καραμανλή να μετέχει αύριο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ,που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, χωρίς, όμως, να λαβαίνει το λόγο για να τοποθετηθεί.

Στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Με ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ των Αθηνών ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο κ. Παπαδόπουλος υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις.

ΑΠΕ

"Άδειασε" ο Πάνος Μπεγλίτης τον Θεόδωρο Πάγκαλο.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84", ο Aναπληρωτής Yπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά και του πρώην Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου, καθώς και τις πληροφορίες περί μη αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πάγκαλου, περί αντιπαραγωγικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε:
"Η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και η δημιουργία Ενόπλων Δυνάμεων που θα είναι ικανές να αποτρέπουν εξωτερικές απειλές, δεν μπορεί να αποτιμηθούν στατιστικά ή με βάση οικονομικά στοιχεία και αριθμούς. Είναι πολύ πιο σημαντική η συνεισφορά και συμβολή τους απ' ότι λένε οι αριθμοί. Άρα, λοιπόν, μην εγκλωβιζόμαστε σε μια στενή λογική αριθμών και στατιστικών. Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό: παράγουν εθνική ασφάλεια, εμπεδώνουν το αίσθημα εθνικής ασφάλειας στον ελληνικό λαό και αυτό δεν μπορεί να αποτιμηθεί με κανέναν αριθμό, με κανένα στατιστικό στοιχείο".
Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι "τιμούμε όλα τα στελέχη - και τους ένστολους και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων - που σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία πραγματικά κρατούν πολύ ψηλά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων".

e-typos.com

Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας εναντίον των γυναικών

Image
Συμμετοχή της Γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. κας Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας εναντίον των γυναικών (25/11) - ʽʼΓυναίκα Uniqueʼʼ



Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, θα συμμετάσχει στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας εναντίον των γυναικών (25/11) - ʽʼΓυναίκα Unique ʼʼ, που διοργανώνεται από την SxS Fine Art Coordinators , στην ʽʼΤεχνόπολιςʼʼ του Δήμου Αθηναίων
(Αίθουσα ʽʼΚωστής Παλαμάςʼʼ), την Τρίτη, 30/11, ώρα 19.30.

Η Κατερίνα Παπακώστα θα προλογίσει, ενώ τα έργα θα προσεγγίσει θεωρητικά ο Ιστορικός Τέχνης Δρ Λεόντιος Πετμεζάς. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 4/12
και, στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις:
α) Δημοπρασία αυθεντικών έργων Σύγχρονης Τέχνης υπέρ της Διεθνούς Εταιρείας Στήριξης της Οικογένειας ʽʼΦροντίδαʼʼ,
β) Ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή το βιβλίο της Στ. Σουλή ʽʼΑθέατη βία - Η αγάπη δεν πρέπει να πονάειʼʼ.

onned-korinthias.gr

Δήλωση του Γραμματέα Αγροτικού της Ν.Δ. κ. Κ. Κόλλια

Image
<>
Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, με αφορμή κείμενο θέσεων, που εξέδωσαν από κοινού ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος και οκτώ Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΚΛΑΔΕΨΕ «ΑΓΡΙΑ» Ο ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ !

video ΣΕ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΕΙΣ

ceb5cf85cebaceb1cebbceb9cf80cf84cebfcf831 ΚΛΑΔΕΨΕ «ΑΓΡΙΑ» Ο ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ !

ΠΗΓΗ: ΣΦΕΝΤΟΝΑ
Φίλη επισκέπτρια από το Ξυλόκαστρο μας  έστειλε τις φωτογραφίες με τους αποδεκατισμένους ευκαλύπτους μαζί και την καταγγελία της για την «εγκληματική» περιβαλλοντικά αυτή πράξη .
Όπως διαπιστώνουμε όλοι μας από τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που μας έστειλε η επισκέπτρια μας, οι ευκάλυπτοι όντως έχουν αποδεκατιστεί κυριολεκτικά.
ceb5cf85cebaceb1cebbceb9cf80cf84cebfcf832 ΚΛΑΔΕΨΕ «ΑΓΡΙΑ» Ο ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ !
Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να φτιάξουν αυτούς τους κορμούς και δεν μπορεί ο κάθε «αρμόδιος» του δήμου να συμπεριφέρεται στα «ανυπεράσπιστα» θύματά του με αυτό τον τρόπο .
Πήραν άδεια από το υπεύθυνο δασαρχείο οι άνθρωποι του κ.Κλαδούχου για να προβούν στην ενέργεια αυτή; Είχαν μαζί τους κάποιον δασοπόνο για να τους πει πως πρέπει να κλαδέψουν τα συγκεκριμένα δέντρα;
Απαντήστε στην καταγγελία περί «εγκληματικού» κλαδέματος κ.Κλαδούχο!

Oι 10 πιο παράξενες παθήσεις του κόσμου ...

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο όπου καταγράφονται οι πιο παράξενες, ασυνήθιστες και περίεργες παθήσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στον κόσμο!

Η γυναίκα με τους 200 ημερήσιους οργασμούς

Άλλες δεν μπορούν αν έχουν ούτε έναν σε ολόκληρη τη ζωή τους και μια άλλη έχει τόσους που μπορεί να χαρίσει τους μισούς και πάλι να υπερέχει.

Εμού...και του ιδίου


Ηθοποιία και πολιτική: Διάβασα στην ιστοεφημερίδα  gkatzios ένα πολύ όμορφο κείμενο για ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και… σκαρφίστηκα κάτι ανάλογο.Ξεκινάω λοιπόν με το τι έλεγε ο Δημήτρης Χορν τότε και… τι θα έλεγε σήμερα αν ζούσε.

Επικρατεί η εντύπωση, εσφαλμένα πιστεύω, ότι ηθοποιοί και πολιτικοί είναι… ένα και το αυτό. Υποκρίνονται οι μεν στη σκηνή, υποκρίνονται και οι δε στη Βουλή. Μπορεί να έχουν κοινά σημεία αλλά νομίζω ότι οι ρόλοι τους είναι… τελείως διαφορετικοί. Γι΄ αυτό και θα επιδιώξω να κάνω… μια προσέγγιση, σχετικά με το τι σημαίνει ηθοποιός και τι σημαίνει πολιτικός. Το πρώτο είναι γνωστό από τον Μάνο Χατζηδάκη και τον Δημήτρη Χορν. Ας το εμβαθύνω λοιπόν…

Εφιαλτικό βράδυ στην Αθήνα! Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 0 -3



Καλύτερη προπόνηση ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την Ρεάλ τη Δευτέρα δεν θα μπορούσε να κάνει η Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πρωταθλητές Ισπανίας και δικαίως αποχαιρέτησε την Ευρώπη, από τόσο νωρίς, σε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές χρονιές του. Ηττα με 3-0, δύο γκολ ο Πέδρο και ένα ο Μέσι.