Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Δράκος 51%- 51,5% - Τατούλης 48,5%- 49%

Τι λένε τα στοιχεία που συλλέξαμε λίγο πριν το άνοιγμα των ψηφοδελτίων

Αττική

Σγουρός 53,5% με 54,5%
Κικίλιας 45,5% με 46,5%

Κεντρική Μακεδονία...

Ψωμιάδης 55% -56%
Μπόλαρης 44%-45%

Πελοπόννησος

Δράκος 51%- 51,5%
Τατούλης 48,5%- 49%

www.paspartoy.blogspot.com

18% επιπλέον η αποχή στο Δερβένι

Οι κάλπες στα εκλογικα τμηματα του Δερβενιου έκλεισαν. Από πληροφορίες που υπάρχουν η αποχή στα 4 εκλογικα τμήματα κυμάνθηκε στο 17 με 18% επιπλέον από την αποχή της πρώτης Κυριακής των Εκλογών , καθώς ψηφισαν περίπου 138 ψηφοφόροι λιγώτεροι.

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Σέ σύνδεση με ΥΠ.ΕΣ θα σας μεταδώσουν και αυτή την Κυριακή τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Τα τελικά αποτελέσματα ΕΔΩ

Μεγάλη νίκη του Αστέρα Δερβενίου με 4 - 1 επί του Αετού Κρυονερίου

Μεγάλη νίκη με 4 - 1 πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου επί του Αετού Κρυονερίου και "ξεκόλισε" από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα.


7η Αγωνιστική
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ             4 - 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                  6 - 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                             0 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                    0 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  3 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ.         0 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                       2 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ          4 - 1

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 7 αγώνες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.              19       26-8
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ.           19       19-2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                             18        17-6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ         14        15-8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                     11         9-10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.                 10        13-13 
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ                     9        12-12 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                  9          7-11 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                     8           9-8 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                     7           6-10 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                        7            5-11 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ           7            5-14 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                    6            9-13 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                    4            5-11 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                           4            2-11 
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                  4            8-19

Ψήφος αποδοκιμασίας

Με τη διενέργεια του σημερινού β’ γύρου των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών ολοκληρώνεται η εξαγωγή των πολιτικών συμπερασμάτων που είχαν προκύψει ήδη από την πρώτη Κυριακή και τα οποία προοιωνίζονται σημαντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρώτον, είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν απολαμβάνει της στήριξης της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων, την οποία επιζητούσε προκειμένου να εφαρμόσει την οικονομική της πολιτική. Παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και τις νέες προεκλογικές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, οι πολίτες δεν πείστηκαν και αποδοκίμασαν την πολιτική του μνημονίου.
Δεύτερον, είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί πλέον αντιμέτωπος και με εσωκομματικά προβλήματα, καθώς δεν είναι λίγες οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα που διαφωνούν, τόσο με την τακτική που επελέγη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και με την ουσία της ακολουθούμενης από το οικονομικό επιτελείο πολιτικής των σκληρών, αντιλαϊκών μέτρων.
Τρίτον, είναι ξεκάθαρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς, αφενός κέρδισε το στοίχημα με την επιλογή του να προτάξει την αντιμνημονιακή, αναπτυξιακή πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς δημιουργήθηκε μια ισχυρή αντιμνημονιακή πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα. Και, αφετέρου, εδραίωσε τον ηγεμονικό του ρόλο στον πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς, την ώρα που οι υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου δείχνουν να εμφανίζουν σημάδια συρρίκνωσης.
Τα δεδομένα αυτά συνηγορούν στο ότι, την «επόμενη μέρα» των αυτοδιοικητικών εκλογών, αρχίζουν να διαμορφώνονται συνθήκες ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, ανεξάρτητα από το πότε αυτό θα μπορούσε να αποτυπωθεί και στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Η διαφορά ασφαλείας που επεδίωκε το ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε σε οριακή διαφορά μικρότερη των δύο εκατοστιαίων μονάδων, ενώ η ψήφος επιδοκιμασίας που ζητούσε ο κ. Παπανδρέου για τη συνέχιση της πολιτικής του μετατράπηκε σε ψήφο αποδοκιμασίας των πολιτών στην πολιτική του μνημονίου, της άδικης φορολογίας, της περικοπής των εισοδημάτων, των λουκέτων και της ανεργίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η Εκλογική αναμέτρηση - ΟΙ δηλώσεις του Δημήτρη Δράκου

Ομαλά διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στα 17 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ευρωστίνης . Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Έως τώρα η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα του Δερβενίου είναι καλή , ωστόσο σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους υπάρχει αποχή . Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Εδώ οι ψηφοφόροι ψηφίζουν εκ νέου τόσο για τις Δημοτικές εκλογές ,όσο και για τις περιφερειακές εκλογές , καθώς τόσο στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κανεις από τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές , δεν συγκέντρωσαι το 50+1% των ψήφων κατα την ψηφοφορία του Α΄ γύρου , την περασμένη Κυριακή.
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον Δημαρχιακό θώκο διεκδικούν ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου και νικητής του Α' γύρου των εκλογών Δημήτρης Σκούρας , επικεφαλής του συνδυασμού "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" και ο νυν Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος με τον συνδυασμό "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικούν ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ , Δημήτρης Δράκος με τον συνδυασμό "ΔΗΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" υποστιριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και ο επικεφαλής του συνδυασμού " ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" Πέτρος Τατούλης που υποστιρίζεται από το Πασόκ και το Λάος.
Ο Π.Τατούλης προηγήθηκε μερικές μόλις ψήφους του Δ.Δράκου την περασμένη Κυριακή στην μάχη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.Το θρίλερ συνεχίζεται και σίγουρα το βράδυ και αυτής της Κυριακής θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον ”Μοριά”. Η Πελοπόννησος είναι ένα στοίχημα και για τα δύο μεγάλα κόμματα,το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «ντέρμπι» του β΄ γύρου των εκλογών αφού ο πρώτος συγκέντρωσε 41,71% στον ά γύρο και ο δεύτερος 40,94%. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι το μεγάλο ζητούμενο και των δύο μεγάλων κομμάτων κατά τη μάχη της δεύτερης Κυριακής είναι η μείωση του ποσοστού της αποχής που έφθασε το 40% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Δ. Δράκος: "Η Πελοπόννησος, απορρίπτει τα εκβιαστικά διλλήματα"
"Σήμερα η Πελοπόννησος ψηφίζει και αποφασίζει. Σήμερα η Πελοπόννησος απορρίπτει τα εκβιαστικά διλλήματα. Δίνει ψήφο νίκης και αναγέννησης, ψήφο ελπίδας και ανάπτυξης, ψήφο σιγουριάς και εμπιστοσύνης. Όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας, θεμελιώνουμε το μέλλον μας για τη Δυνατή Πελοπόννησο των έργων και της προκοπής'', δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, επικεφαλής του συνδυασμού ''Δυνατή Πελοπόννησος'', μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην ιδιαίτερα πατρίδα του, την Ελαία Κυπαρισσίας.

Tατούλης: Πιστεύουμε στην Νέα Πελοπόννησο
"Με πολιτική εντιμότητα απέναντι στον αντίπαλο μας φτάσαμε στις σημερινές εκλογές. Σήμερα ο ευλογημένος τόπος μας μπορεί να αλλάξει πορεία... Πιστεύουμε στην αλλαγή, πιστεύουμε στην Νέα Πελοπόννησο», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ψήφισε στον τόπο καταγωγής του, στο Καστρί Κυνουρίας.

Oι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Σέ σύνδεση με ΥΠ.ΕΣ θα σας μεταδώσουν και αυτή την Κυριακή τα αποτελέσματα ΕΔΩ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια ανάσα από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί «πυρετός», καθώς την Κυριακή κρίνονται συνολικά 11 περιφέρειες και 221 δήμοι.
Τα δύο μεγάλα κόμματα προσπαθούν να προσελκύσουν στις κάλπες όσο το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους. Η Ιπποκράτους δίνει έμφαση στα πρόσωπα, ενώ η Ρηγίλλης επιμένει στο αντιμνημονιακό μήνυμα.
Στην Περιφέρεια Αττικής από το ΠΑΣΟΚ γίνεται τις τελευταίες ηµέρες συντονισµένη επιχείρηση ενίσχυσης του κ. Σγουρού, με στόχο να περιοριστεί το ποσοστό της αποχής και να μεγαλώσει η διαφορά από τον Βασίλη Κικίλια.
Στη ΝΔ εµφανίζονται πεπεισµένοι ότι μπορούν να πετύχουν την ανατροπή, εάν συγκροτηθεί ένα ευρύτατο αντιµνηµονιακό μέτωπο. Αυτόν τον στόχο άλλωστε υπηρετεί και η καµπάνια του γαλάζιου υποψηφίου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον πρώτο γύρο με 16%, κάλεσε τους πολίτες που τον τίμησαν να μην επιλέξουν την αποχή, αλλά να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν ελεύθερα.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει αισιόδοξος μετά και τη δήλωση του Κυρ.Βελόπουλου ότι δεν στηρίζει τον Μάρκο Μπόλαρη. Ωστόσο, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με τον κ. Βελόπουλο, Λάζαρος Μινασίδης, δήλωσε ότι στηρίζει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ έκανε στη διάρκεια της εβδοµάδας µεγάλη προσπάθεια να διευρύνει την απόσταση από τον αντίπαλό του, υποψήφιο της Νέας ∆ηµοκρατίας ∆.∆ράκο.
Στη Ρηγίλλης στοιχηµατίζουν ότι αν κλείσει η ψαλίδα στην Αρκαδία (που έχει δώσει προβάδισµα 29 μονάδων στον κ. Τατούλη), η οριακή διαφορά του α’ γύρου θα ανατραπεί υπέρ του κ. ∆ράκου.
Η Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας-Θράκης θεωρείται ανοιχτή τόσο από την Ιπποκράτους όσο και από τη Ρηγίλλης. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης καταγράφει ισορροπηµένη δυναµική σε όλους τους νοµούς, ενώ ο υποψήφιος της Νέας ∆ηµοκρατίας Γ.Παυλίδης έχει πιο ισχυρή παρουσία σε Έβρο και Καβάλα.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πλεονέκτηµα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Κλ.Περγαντά θεωρείται η µεγάλη ψαλίδα (17 µονάδων) που εξασφάλισε από τον υποψήφιο της Ν∆ Αθ.Χειµάρα στη Βοιωτία και το σχεδόν ισόπαλο αποτέλεσµα που προέκυψε στη Φθιώτιδα, τους τόπους καταγωγής δηλαδή των δύο αντιπάλων.
Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου «κλειδί» είναι η στάση των ψηφοφόρων της παραδοσιακής Αριστεράς, οι οποίοι στον α’ γύρο έδωσαν στα ψηφοδέλτιά της ποσοστό της τάξης του 23%. Εδώ αναμετρώνται ο Νάσος Γιακαλής του ΠΑΣΟΚ και ο υποψήφιος της Ν∆ Π.Βογιατζής.
Ισχυρή θα είναι η αναμέτρηση σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Βόλο, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο.
Η μάχη στον ∆ήµο Αθηναίων εξελίσσεται σε θρίλερ λόγω της αντεπίθεσης του Γιώργου Καµίνη και της καταγεγραµµένης φθοράς του Νικήτα Κακλαµάνη.
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης η αναμέτρηση εξελίσσεται σε ντέρµπι µετά το αποτέλεσµα του α’ γύρου, που έδωσε ένα προβάδισµα µικρότερο των τεσσάρων µονάδων στον υποψήφιο της Ν∆ Κωνσταντίνο Γκιουλέκα. Ο αντίπαλός του Γιάννης Μπουτάρης επικέντρωσε τις τελευταίες ηµέρες τον αγώνα του στο δίληµµα «πρόοδος ή σκοταδισµός».
Για τον Δήμο Πειραιά, ΠΑΣΟΚ και Νέα ∆ηµοκρατία αναµένουν το βράδυ της Κυριακής τα αποτελέσματα των δηλώσεων στήριξης του Π.Μαντούβαλου προς τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι ο Γιάννης Μίχας που τερµάτισε πρώτος την προηγούµενη Κυριακή µπορεί να κόψει το νήµα και στον δεύτερο γύρο.
Στο Δήμο Λάρισας ο επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης προηγείται στον πρώτο γύρο κατά δέκα μονάδες του αντιπάλου του Γιάννη Σάπκα.
Στην Πάτρα ο Δημήτρης Κατσικόπουλος αναμετράται με τον Γιάννη Δημαρά, προερχόμενο από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.
Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα ικανότερα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την επανάσταση του «Καλλικράτη» δηλώνει η κυβέρνηση και κορυφαίοι υπουργοί, αποκρούοντας τα αντιμνημονιακά συνθήματα της ΝΔ.
Για να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα πρέπει να αποδοκιμασθεί και τη δεύτερη Κυριακή η πολιτική του μνημονίου, δηλώνουν από την πλευρά της Ρηγίλλης. Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να «ψηφίσουν ελπίδα», λέγοντας ότι τη δεύτερη Κυριακή, το μήνυμα προς την κυβέρνηση πρέπει να είναι ακόμη πιο ισχυρό.
Να εκφραστούν με άκυρο ή λευκό, «μαυρίζοντας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάλεσε το ΚΚΕ τους πολίτες. Ο Συνασπισμός δεν πρόκειται να υποδείξει συγκεκριμένους υποψήφιους.
Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει η ΝΔ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Παράλληλα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.
Για τη Δημοκρατική Αριστερά στον δεύτερο γύρο, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων θα είναι τα προγράμματα, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον κ. Σγουρό.
Τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης.
ΠΗΓΗ:in.gr