Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

H ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟ Υποψήφιος Δήμαρχος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣτου ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Δημήτρης Σκούρας  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ που έγινε στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ προς τους δημότες της Ευρωστίνης μίλησε σε ογκόδη συγκέντρωση αναπτύσοντας το προγραμμά του γιά την δίοικηση του νέου διευρημένου Δήμου των 22.000 πολιτών της Δυτικής Κορινθίας

Αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 θα πραγματοποιηθεί

 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ με ομιλιτή τον Δημήτρη Σκούρα

Πάμε όλοι μαζί για την αναγέννηση του νέου δήμου μας

ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Η «ανεξαρτησία» του ψηφοδελτίου του Π. Τατούλη επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τα ποσοστά των εκλογών της Κυριακής 7 Νοεμβρίου, η σειρά κατάταξης των συμβούλων και η κομματική τους προέλευση, αποδεικνύουν περίτρανα την ανεξαρτησία του συνδυασμού του Π. Τατούλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 Όλοι οι εκλεγόμενοι, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Οι εκλεγόμενοι τέσσερις από τους πέντε πρώτους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

ΛΑΚΩΝΙΑ
 Όλοι οι εκλεγόμενοι αλλά και οι πρώτοι πέντε στη σειρά κατάταξης                      προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
 Όλοι οι εκλεγόμενοι, πέντε πρώτοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

ΑΡΚΑΔΙΑ
Στην πρώτη πεντάδα, ο πρώτος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και οι  επόμενοι τέσσερεις από τον σκληρό πυρήνα του προσωπικού του μηχανισμού της καμαρίλας του πολιτικού γραφείου του στην Αρκαδία  αποδεικνύοντας πόσο ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη ήταν η διαδικασία σταυροδοσίας.

Η πολιτική του μνημοσύνου, της ιατρικής μπλούζας και του πιεσόμετρου ότι απέδωσε, απέδωσε για τον κ. Τατούλη.
Οι μάσκες έπεσαν, ο μύθος Τατούλη καταρρέει, και μαζί τους η ψευτο-ανεξαρτησία του συνδυασμού του.
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου η ψήφος των πολιτών της Πελοποννήσου θα το επιβεβαιώσει αφαιρώντας  και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ


1. Πώς σχολιάζετε το αποτέλεσμα τoυ α’ γύρου των εκλογών για την περιφέρεια Πελοποννήσου;
Ο Πελοποννησιακός λαός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Είπε όχι σε εκβιαστικά διλήμματα, τιμωρώντας όσους επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την ψήφο του. Καταδίκασε αυστηρά την άδικη και αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου. Μια πολιτική, που ταυτίζεται με την ύφεση και την ανεργία, που επιτείνει την ασφυξία στην αγορά και ρημάζει τον προϋπολογισμό κάθε οικογενειάρχη, μειώνοντας το εισόδημα και αυξάνοντας τα βάρη. Αποδοκίμασε στην πράξη εκείνους που με τα επικοινωνιακά τρυκ και τον καταιγισμό ανύπαρκτων δημοσκοπήσεων, προσπάθησαν να παρασύρουν τους πολίτες σε «μεταλλαγμένες» επιλογές. Απέδειξε πως μπορεί να υπάρξει ελπίδα και επιβράβευσε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, που δείχνουν το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο. Ο δρόμος για μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ βρίσκεται ανοικτός μπροστά μας. Μαζί με τον πολίτη, με ενότητα, σύμπνοια και αλληλεγγύη, θα τον περπατήσουμε αυτό τον δρόμο και αφετηρία είναι η ερχόμενη Κυριακή.
2. Όπως φαίνεται, στο δεύτερο γύρο αναμένεται σκληρή μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα σε εσάς και στον Π. Τατούλη. Γιατί ο κόσμος τελικά να προτιμήσει τον Δημήτρη Δράκο;
Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια υπηρετώ την αυτοδιοίκηση με συνέπεια και υπευθυνότητα, έχοντας προσφέρει συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Δεν φλέρταρα ποτέ με πολιτικά αξιώματα και ούτε διεκδίκησα κυβερνητικές καρέκλες. Οι συμπολίτες μου τα γνωρίζουν αυτά και με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, όλο αυτό το διάστημα. Σήμερα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, δηλώνω και πάλι παρών. Μαζί με μια ομάδα άξιων, έμπειρων και δοκιμασμένων στελεχών, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη το αναπτυξιακό σχέδιο που διαθέτουμε για όλη την Πελοπόννησο. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις, θέτουμε στόχο να οργανώσουμε κατάλληλα τις δομές και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τους πόρους, προκειμένου να χτίσουμε σε γερά θεμέλια το αύριο της περιφέρειάς μας.
Ο κ. Τατούλης δεν προέρχεται από την αυτοδιοίκηση, δεν έχει εκδηλώσει ποτέ ενδιαφέρον για αυτή και σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζει τις ανάγκες της. Είναι ένας γυρολόγος της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την προβολή της Περιφέρειας για να στηρίξει προσωπικές φιλοδοξίες και μελλοντικές του κινήσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν διαθέτει κανένα πρόγραμμα, πέρα από μια συρραφή γενικών ιδεών, κενών περιεχομένου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την σοβαρή προοπτική που έχει σήμερα ο τόπος μας. Γι αυτό, σήμερα, πρέπει να εμπιστευθούμε τις τύχες μας σε αυτούς που ξέρουν και έχουν αποδείξει ότι μπορούν. Σε όσους βρίσκονται εδώ για να δώσουν, όχι για να πάρουν. Σε εκείνους, που βλέπουν την Πελοπόννησο ως επιλογή ζωής για προσφορά στην Κοινωνία, όχι ως μέσο μίας ανίερης πολιτικής συναλλαγής, ή ως εργαλείο πολιτικής καριέρας.
3. Το τελευταίο διάστημα ο αντίπαλός σας δέχεται έντονη κριτική για τον διορισμό του σε διευθυντική θέση στο ΕΣΥ και την βουλευτική σύνταξη που εισπράττει. Ποια είναι η δική σας θέση για το θέμα αυτό;
Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο, ασφαλώς, θέτει θέμα ηθικής τάξης, καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες. Συμβάλλουν στην πλήρη απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος  και προκαλούν το κοινό αίσθημα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας. Δεν εκπλήσσομαι, όμως, διότι ο κ. Τατούλης, στα είκοσι χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, δεν διακρίθηκε για το έργο που προσέφερε στον τόπο, ακόμη και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά για τον πολιτικό οπορτουνισμό που επέδειξε και την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων. Έτσι και σήμερα, πορεύεται με την ίδια λογική. Γι αυτό το λόγο εξάλλου, υπάρχουν ήδη διαλυτικές τάσεις ανάμεσα στα ετερόκλητα, από πολιτική σκοπιά, στοιχεία που συνθέτουν το συνδυασμό του. Το πουλόβερ σιγά-σιγά ξηλώνεται και ο κ. Τατούλης αποδεικνύεται πλέον πολιτικά και ηθικά έκθετος. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, κρίνει κατάλληλα τις ανάρμοστες συμπεριφορές και τις ασύμβατες πορείες των διάφορων τατούληδων και σύντομα, θα τις καταδικάσει και με την ψήφο του.
4. Πιστεύετε ότι η μάχη του δευτέρου γύρου πρέπει να λάβει και πολιτικό χαρακτήρα ή να περιοριστεί σε καθαρά αυτοδιοικητικο;
Εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν και τη δεύτερη Κυριακή στις κάλπες, πρέπει να ψηφίσουν τόσο με πολιτικά, όσο και αυτοδιοικητικά κριτήρια. Πολιτικά, γιατί τώρα είναι ώρα να σταλεί ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα για αλλαγή πορείας, για να μπει ένα φρένο στην χωρίς όρια πολιτική του μνημονίου, προκειμένου να αποφύγουμε να βιώσουμε χειρότερες μέρες από αυτές που ήδη ζούμε σήμερα. Αυτοδιοικητικά, γιατί είναι ανάγκη να επιλεγούν οι πλέον άξιοι και ικανοί υποψήφιοι, εκείνοι που γνωρίζουν καλά τα τοπικά ζητήματα, τις ανάγκες και τα προβλήματα και διαθέτουν την εμπειρία και το σχέδιο για να οδηγήσουν τις περιφέρεις και τους δήμους στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία. Γι αυτό και την Κυριακή δεν πρέπει να πάει ούτε μία ψήφος χαμένη. Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί, γιατί η απόφαση που θα βγάλει η κάλπη θα καθορίσει το μέλλον όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας και αναμένεται να επηρεάσει όχι μόνο εμάς τους ίδιους, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν.
5. Ποιο είναι το μήνυμα που απευθύνετε στους ψηφοφόρους σας λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής; Τι θα λέγατε προσωπικά στους ψηφοφόρους σας;
Tην Κυριακή, οι πολίτες της Πελοποννήσου, αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε και άλλες ευκαιρίες, όπως ακριβώς δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίζει για μας, ερήμην μας. Άρα, είναι πολύ σημαντικό να απορρίψουμε τα εκβιαστικά διλήμματα και όσους για καθαρά προσωπικό τους όφελος τα θέτουν. Υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη πολιτική πλεύσης που μπορεί να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα. Εμείς, με αυτό το στόχο πορευόμαστε. Όχι μόνο σήμερα, με ευκαιριακές σημαίες που «πέφτουν» αμέσως, αλλά σε όλη τη διαδρομή μας στην Αυτοδιοίκηση. Καλούμε, λοιπόν, προσωπικά όλους τους Πελοποννήσιους να σταθούν δίπλα μας και αυτή την Κυριακή, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία αυτά που πραγματικά δικαιούται ο τόπος μας και κυρίως αυτά που θα επιτρέψουν στους συμπατριώτες μας να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες της ύφεσης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας αναχώματα, απέναντι στην κρίση. Μπορούμε να απαντήσουμε στην πολιτική του μνημονίου και της ανεργίας με πρόταση ελπίδας, ενότητας, διεκδίκησης κι αγώνα. Και αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

"Εμού και...του ιδίου"

ΤΕΛΙΚΑ η στήλη… έλυσε το μυστήριο του «είπα – ξείπα» για τις εκλογές… Ο Γιώργος ως γνωστό, ήταν αποφασισμένος ΝΑ ΚΑΝΕΙ εκλογές μετά… τις εκλογές τούτες. Διότι, όπως αποκάλυψε στον Ραγκούση και στον Λοβέρδο, είχε δεί όραμα τον αείμνηστο που τον παρότρυνε για εκλογές.
Αλλά αυτοί οι δύο άνοιξαν ονειροκρίτες, πήγαν σε ονειρολόγους, κάλεσαν… ονειροπαρμένους της κυβέρνησης και όλοι μαζί αποφάνθηκαν ότι πρέπει να γίνει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που προστάζουν τα όνειρα… Και αφού το όραμα έλεγε για εκλογές, δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Και για να μην αφήσω την είδηση «ξεκάρφωτη» παραθέτω και… την προτροπή του αείμνηστου στο όνειρο που είδε ο Γιώργος:
Γιέ μου
Είν΄ ο πόνος μου αβάσταχτος καλέ μου
Ξευτιλίστηκε το Κράτος ακριβέ μου
Κ΄ ο χοντρός κάπου κρυμμένος θα γελά
Γιέ μου,
Δεν τον άκουσες το δόλιο σου πατέρα
Κ΄έτσι έγινες πρωθυπουργός μια μέρα
Σ΄ ένα κράτος με κλεψιές και λαμογιά
Γιέ μου
Τι περιμένεις πέ μου
Σ΄ ένα κράτος χρεωμένο
Θα ΄ναι χρόνια σαν δεντρί ξερριζωμένο
Κ΄ οι πολίτες να τραβάνε τα μαλλιά
Γιέ μου
Τον λαό σου συλλογίσου
Κάνε τώρα ΕΚΛΟΓΕΣ και παραιτήσου
Γιέ μου, γιέ μου, πώς πονώ…
Γιέ μου
Είν, οι βουλευτές χοντρόπετσοι καλέ μου
Να τ΄ αρπάζουν ξέρουν μόνο, άτυχέ μου
Και γελούν όταν το δάκρυ σας κυλά
Γιέ μου
Μη πιστεύεις σε κανένα, ακριβέ μου
Ως κ΄ οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου
Πού ΄σαι χρόνια στη Βουλή κ΄ όλο χρωστάς
Γιέ μου
Τι περιμένεις πέ μου
Σ΄ένα κράτος ρημαγμένο
Κ΄εξ αιτίας νταβατζήδων χρεωμένο
Με λαμόγια και προβλήματα βουνό
Γιέ μου
Τον καημό μου συλλογίσου
Δω και τώρα ΕΚΛΟΓΕΣ και παραιτήσου
Γιέ μου γιέ μου πώς πονώ…

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ "Β"
Πηγή:http://kontiloforos.blogspot.com/2010/11/blog-post_5190.html

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ


Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Συμπολίτες και συμπολίτισσες του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,

στις εκλογές της 7/11/2010 η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ μετά από έναν ωραίο, ειλικρινή και δημιουργικό αγώνα, πήρε 1.341 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 9,23%. Αυτό το ποσοστό, ελέω του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου, μας δίνει ένα δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής μας Ανδρέα Απ. Ζάρρο. Επίσης, εκλέξαμε έναν πρόεδρο στην τοπική κοινότητα Συκιάς, το Βλάση Σούρλο και έναν τοπικό σύμβουλο στην τοπική κοινότητα Ζεμενού, τον Κωνσταντίνο Χατούπη.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας στήριξαν σε αυτές τις εκλογές και μας έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστούμε και από αυτές τις θέσεις για τον τόπο μας και θα το κάνουμε πάντα βασισμένοι στις διακηρυκτικές αρχές και τις προγραμματικές μας προτάσεις.
Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ τώρα ξεκινά το αυτοδιοικητικό της ταξίδι και επειδή δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια και γνωρίζουμε ότι είμαστε «υπό δοκιμή», δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και αυτών που μας στήριξαν, αλλά και όλων των κατοίκων του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που μας άκουσαν, προβληματίστηκαν και συζήτησαν μαζί μας.
Τα προβλήματα και το συμφέρον μας είναι κοινά για όλους και δεν μπορούμε να βαδίζουμε άλλο διχασμένοι και χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα χρειαστεί να αγωνιστούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που θα δεχτούμε στα κοινωνικά και οικονομικά μας δικαιώματα. Επίσης, μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι καταλυτική.
Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ισχύουν αυτά που έχουμε πει και στη διακήρυξη της ιδρυτικής μας συνέλευσης και στα κείμενα και στις ομιλίες μας. Επαναλαμβάνουμε ότι: «Δεν μας αφορούν οι συμμαχίες με παράγοντες ούτε προεκλογικά, ούτε μεταξύ των δύο γύρων. Μας ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα, οι κοινωνικές συμμαχίες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε».
Οι εκλογές του δεύτερου γύρου, ως στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, δεν μας αφορούν και να γνωρίζετε όλοι (γιατί ακούγονται και γράφονται πολλά) ότι δεν θα έχουμε καμία ανάμιξη. Έχουμε σαφείς και μεγάλες διαφορές από την πολιτική και τον τρόπο που κυβέρνησαν οι δύο άλλες παρατάξεις και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε το γνωρίζει καλά και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα το τηρήσουμε απαρέγκλιτα.
Οι μεγάλες «μάχες» ξεκινάνε για εμάς από την 1/1/11
και θα είμαστε παρόντες και δυναμικοί.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Οι υποψήφιοι και τα στελέχη
της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης
«Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»