Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

H ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ


Το πρωί της Πέμπτης 7/10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη και παρουσία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και στελεχών της περιοχής, περιόδευσε στο Άστρος Κυνουρίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ:«Ο Δ. ΔΡΑΚΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

«Ο κ. Δράκος δεν είναι μία επιλογή που έρχεται απλά από τη Μεσσηνία. Είναι μία επιλογή που έρχεται από την ηγεσία της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Είναι ο επικεφαλής εκπρόσωπος των νομαρχών σε όλες τις συζητήσεις θεσμικού επιπέδου των Νομαρχιών με το κεντρικό πολιτικό σύστημα. Δεν γνωρίζει απλώς τα πράγματα, τα έχει δημιουργήσει και η Πελοπόννησος είναι ευτυχής για την υποψηφιότητά του».

Ο Πέτρος Τατούλης αύριο στην Κόρινθο

Όχι στην κατάργηση των Ειρηνοδικείων Δερβενίου και Ξυλόκαστρου


Ερώτηση προς τον Υπουργό δικαιοσύνης,  κατέθεσε σήμερα στη βουλή ο βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των ειρηνοδικείων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Μετά την παρέμβασή μου σχετικά με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Νεμέας, φορείς των δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης με πλησίασαν προκειμένου να παρέμβω για τις περιπτώσεις δύο ακόμα τοπικών Εηνοδικείων που απειλούνται με λουκέτο, του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου. Θεώρησα αυτονόητη την υποχρέωση που να ανταποκριθώ στην έκκληση τους και να υποβάλλω εκ νέου ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό.
 Οι πληροφορίες, όχι μόνο επιβεβαιώνουν ότι το Ειρηνοδικείο Νεμέας βαίνει προς κατάργηση, αλλά ότι θα συγχωνευτεί μαζί με αυτά του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου, στο ειρηνοδικείο της Κορίνθου ή του Κιάτου. Στην περίπτωση του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης, δεν προκύπτει ζήτημα κάλυψης λειτουργικών δαπανών, αφού τα εν λόγω ειρηνοδικεία  στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίσματα και τα έσοδα τους, βάση οικονομικών καταστάσεων, είναι πολλαπλώς υψηλότερα από τα έξοδα τους. επιπλέον, σε αυτά καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένων πταισμάτων, προανακρίσεων, διαταγών πληρωμής, πολιτικών δικαστηρίων, πλειστηριασμών και ενόρκων βεβαιώσεων.
Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση τους με αυτά της Κορίνθου ή του Κιάτου θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες, αφού θα έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση τους. Με την κατάργηση των ειρηνοδικείων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, χιλιάδες δημότες θα ταλαιπωρούνται βάναυσα, άνευ λόγου και αιτίας, αφού θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, των οποίων η εκδίκαση θα καθυστερεί υπερβολικά, λόγω του ήδη υπάρχοντος μεγάλου φόρτου εργασίας των ειρηνοδικείων Κορίνθου και Κιάτου.
Προφανώς η προοπτική κατάργησης των ειρηνοδικείων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου εντάσσεται στις εκπεφρασμένες προθέσεις του υπουργείου δικαιοσύνης να καταργήσει τα μισά ειρηνοδικεία της χώρας, παρά το γεγονός ότι ήδη η δικαιοσύνη  υπολειτουργεί λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού. Ο υπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να καταργεί αποδοτικούς και λειτουργικούς φορείς, οφείλει να σταθεί με την απαιτούμενη υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα και να δώσει άμεσα λύση. η πιθανότητα κατάργησης των ανωτέρω ειρηνοδικείων θα αποδυναμώσει τις τοπικές υπηρεσίες και θα ρίξει το βιωτικό επίπεδο της δυτικής Κορινθίας, μίας περιοχής που ήδη δοκιμάζεται οικονομικά και κοινωνικά από την οικονομική κρίση.
Ελπίζω ότι το υπουργείο και ο υπουργός προσωπικά θα πράξουν τα δέοντα ώστε να μην χρειαστεί να επανέλθω, πλην όμως θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την πορεία του θέματος και εφόσον χρειαστεί θα αναλάβω νέες πρωτοβουλίες».

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010


Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Στεναϊτών Κορινθίας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην πραγματοποιούμενη κάθε χρόνο πολιτιστική εκδήλωση του συλλόγου μας «Η Γιορτή της Φασολάδας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο της Πινακοθήκης Δήμου Φενεού, πρώην Δημοτικό Σχολείο Στενού, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30.

Δράκος – Τατούλης 4 – 2

Συνωστισμός δημάρχων παρατηρείται στον συνδυασμό «ΔΗΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας με επικεφαλής και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Νομάρχη Νίκο Ταγαρά. Ο Κώστας Λέγγας, από την Στυμφαλία, ο Κωνσταντίνος Καλαντζής από τη Νεμέα , ο Γιώργος Λιούντρης από την Βόχα και ο Αθανάσιος Τούσουλης από την Σολυγεία θα είναι μαζί τους στην μάχη της περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντίθετα «φτωχότερος» σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες , που κατά το παρελθόν διετέλεσαν Δήμαρχοι, είναι ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος»του υποψήφιου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας με επικεφαλής υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη το νομαρχιακό σύμβουλο της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) Γιώργο Δέδε καθώς μόνον δύο πρώην Δήμαρχοι περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας ο Δημήτρης Δούσκας από την Ευρωστίνη και ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος από την Σικυώνα.

«Βέλη» Μητροπολίτη κατά Αρχιεπισκόπου - Του ασκεί σκληρή κριτική και τον κατηγορεί για κάλυψη παρανομιών!

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, μέσα από το προσωπικό του blog του ασκεί σκληρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για το θέμα των οικοπέδων της Βουλιαγμένης. Στην ανάρτησή του ο Μητροπολίτης αναφέρει:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.



Φίλες και φίλοι
Με τον «Καλλικράτη» και την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση η Ελλάδα εισέρχεται σε μια καινούργια εποχή. Στην εποχή της πολιτικής ανασυγκρότησης του κράτους και της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της κοινωνίας της. Ο νέος θεσμός της Περιφέρειας -σε συνδυασμό με τις συνενώσεις των δήμων- φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αντιμετώπιζαν το πρώτο και πιο άμεσο επίπεδο πολιτικής λειτουργίας. Την αυτοδιοίκηση.

Πάμε στοίχημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές;



Δεν κάνουμε πλάκα. Είμαστε ικανοί ως λαός και γι' αυτό. Το έχετε αντιληφθεί πιστεύουμε, ότι είμαστε ίσως ο πιο ετεροκατευθυνόμενος λαός που υπάρχει. Δεν μας άφησαν ποτέ να δημιουργήσουμε το δικό μας εσωτερικό πολιτικοκοινωνικό υπόβαθρο (σύνδρομο του ραγιά). Έτσι, εύκολα, ντόπια και ξένα συμφέροντα, μπορούν να μας χειραγωγήσουν και να μας καθοδηγήσουν. Το ωραίο είναι ότι στο τέλος, εμείς νομίζουμε ότι αποφασίσαμε ελεύθερα. Φτάνουμε μάλιστα στο σημείο πολλές φορές να τα βάζουμε με τον εαυτό μας και να αυτομαστιγωνόμαστε για την επιλογή που κάναμε. Έχουμε δε πειστεί πλήρως ότι εμείς φταίμε που έχουμε αυτούς τους κυβερνήτες.
Εκείνο λοιπόν για το οποίο αγωνιά η τρόικα, πιο πολύ απ’ όλα, αυτή τη στιγμή είναι η στάση του Έλληνα ραγιά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή το γεγονός, αν θα υπάρξει αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία των υποστηρικτών του μνημονίου, από το λαό. Από αυτό θα κριθεί και η παραπέρα στάση τόσο της τρόικας όσο και των εδώ τοποτηρητών, δηλαδή της εντολοδόχου ελληνικής κυβέρνησης.
Σ’ αυτόν το τελευταίο μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που μπήκαμε, έχουμε να δούμε..... http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6532.html

Κακοκαιρία στο Δερβένι.



Βρέχει από το πρωί έως και αυτή την στιγμή στο Δερβένι . Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο. Η θερμοκρασία αυτή την στιγμή είναι 23 βαθμοί ενώ θα σημειώσει πτώση έως και 12 βαθμούς κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου όπου το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά τους 11 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί , ενώ από βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη βροχές αναμένονται όπως και την Τετάρτη το μεσημέρι όπου αναμένεται πιθανή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και την Τρίτη θα αγγίξει τους 28 βαθμούς.

Ο Δήμαρχος Σολυγείας υποψήφιος Αθανάσιος Τούσουλης Περιφερειακός σύμβουλος στο συνδυασμό "Δυνατή Πελοπόννησος" του Δημήτρη Δράκου


Ένας ακόμη αυτοδιοικητικός της Κορινθίας θα είναι  υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό "Δυνατή Πελοπόννησος" του Δημήτρη Δράκου και του Νίκου Ταγαρά. Πρόκειται για τον Δήμαρχο Σολυγείας Αθανάσιο Τούσουλη, Η είσοδος του Δημάρχου Σολυγείας  , στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο . "Δυνατή Πελοπόννησος"  το ενισχύει σε μεγάλο βαθμό καθώς έχει γνώση και αποδεδειγμένα έχει επιτελέσει μεγάλο έργο στο Δήμο του.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τούσουλης μεταξύ άλλων αναφέρει:

. "
Έχοντας λοιπόν υπηρετήσει τον τόπο μας από τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και έχοντας αποκτήσει μια πολύ σημαντική εμπειρία από την πορεία αυτή, εκτιμώ ότι είναι ώριμες οι συνθήκες να διεκδικήσω την ψήφο των πολιτών όλου του Νομού Κορινθίας για το αξίωμα του Περιφερειακού Συμβούλου.

Σας λέω ξεκάθαρα ότι η κάθοδος μου στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», και η στράτευση μου δίπλα στον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Δράκο και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ταγαρά είναι μια πολύ συνειδητή επιλογή.

Μια επιλογή που βασίζεται και έχει κοινή συνισταμένη το έργο που έχουμε παρουσιάσει όλοι μας, την γνώση που έχουμε αποκτήσει από την δράση μας, και το όραμά μας για μια περιφέρεια και μια τοπική κοινωνία αλληλεγγύης, ελπίδας και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας.


Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ."


Παραιτήθηκε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος απο βουλευτής

 

Συνεπής σε όσα είχε δηλώσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος υπέβαλε πριν απο λίγο την παραίτησή του απο βουλευτής.Συγκεκριμένα, την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα κοινοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ενώ νωρίτερα είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή:http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/blog-post_9195.html

Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα στην Κόρινθο


Από την Κόρινθο ξεκινά και επίσημα η Νέα Δημοκρατία την προεκλογική της εκστρατεία εν όψει των Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου καθώς πρόεδρό του κόμματος Αντώνης Σαμαράς , σήμερα Πέμπτη στις 6 το απόγευμα έρχεται στην Κόρινθο.

Στηρίζουν τον συνδυασμό « Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» του Παύλου Παύλου


Σε ανακοίνωσή της η «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Απαλλαγμένοι από κάθε είδους κομματικά σύνδρομα κρίνουμε ότι ο πιο κατάλληλος για να στεφθεί αυτό το πείραμα με επιτυχία είναι ο κ. Παύλος Παύλου. Είναι ένας άνθρωπος με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία, γνήσια δημοκρατικός, με καθαρό πολιτικό λόγο και σκέψη. Είναι αυτός που αντιμετώπισε με ιδιαίτερη επιτυχία το τότε πείραμα – Καποδίστριας Α΄-, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης στις τότε συνεννούμενες περιοχές. Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα ισχύσει και τώρα για τη δική μας περιοχή.

Στήριξη του συνδυασμού « Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση»:

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


 «Η γνώση μας στα αυτοδιοικητικά, μας καθιστά έτοιμους να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά καθεμιά από τις αλλαγές που φέρνει ο Καλικράτης. Υπάρχει η σιγουριά ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων στην  Πελοπόννησο θα είναι άριστη, μέσα από την κατάλληλη υποδομή για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας».

Ο Παπαστελάτος δεν θα είναι υποψήφιος με τον Αντώνη Κλαδούχο

Σε δήλωση του ο κ. Παπαστελάτος αναφέρει: «Δηλώνω ότι στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 για Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα υποστηρίξω τον κ. Αντώνη Κλαδούχο. Ο νέος θεσμός για την τοπική αυτοδιοίκηση «Καλλικράτης» απαιτεί νεαρά πρόσωπα, δραστήρια, έμπειρα και ικανά. Λυπάμαι που δε θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τις υπόλοιπες δυνάμεις του Συνδυασμού. Λόγοι υγείας με υποχρεώνουν να μείνω εκτός, όμως θα είμαι στην διάθεσή του για ό,τι με χρειαστεί στο μέλλον ως νέος δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.»