Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καρδιοχτύπησε η ΑΕΚ


Μπορεί να είχε το πλεονέκτημα από τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι στη Σκωτία, η ΑΕΚ όμως καρδιοχτύπησε μέχρι να φτάσει στην πρόκριση κόντρα στη Νταντί Γιουνάιτεντ στο άδειο Καραϊσκάκη, καθώς με το σκορ στο 1-1 (ήταν και το τελικό) οι φιλοξενούμενοι διεκδίκησαν την πρόκριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στον Ολυμπιακό


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Μάρκο Πάντελιτς, Μοϊσές Ουρτάδο, Κρίστιαν Νέμεθ και Νταβίδ Φουστέρ.

Οι αλλαγές του «Καλλικράτη»

Σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης , υπέγραψε δύο εγκύκλιους για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Με τον «Καλλικράτη» επέρχονται και οι ακόλουθες αλλαγές στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, οι οποίες, όμως, δε θα εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές αλλά από τις μεθεπόμενες.

Στον 4ο Όμιλο, ο ΠΑΟ, με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν


Στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2010/2011, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό.

Σώοι οι δύο πιλότοι - Ψάχνουν τον 3ο χειριστή

Σώοι είναι οι δύο από τους τρεις χειριστές των δύο μαχητικών F-16 που συγκρούστηκαν στον αέρα. Ψάχνουν τον τρίτο χειριστή.

Αγανάκτηση στο Ξυλόκαστρο από την παρουσία Κλαδούχου στην ετήσια συνάντηση βουδιστών

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Δυτική Κορινθία η παρουσία του νυν Δημάρχου Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχου στην ετήσια συνάντηση των οπαδών του βουδισμού στο Γελλήνι , όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα στηθεί ναός με το άγαλμα του Βούδα κατόπιν των σχετικών αδειών.

Πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών

Σε πολύ θετικό κλίμα εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των Α' και Β' φάσεων του Κυπέλλου Κορινθίας 2010-2011. Σε αυτή τη φάση συμμετέχουν μόνο ομάδες της Β' και Γ' κατηγορίας. Οι ομάδες της Α' κατηγορίας Κορινθίας αλλά και της Δ' Εθνικής θα μπουν στην κληρωτίδα στη Γ' φάση του Κυπέλλου.

Α' φάση (11 & 12 Σεπτεμβρίου)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΑΣΤΕΡΑΣ 2 – 3


Νικηφόρο ήταν το 3ο φιλικό τεστ προετοιμασίας για τον Αστέρα Δερβενίου που νίκησε με σκορ 3-2 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , μέσα στο Ξυλόκαστρο. Τα γκολ για τον Αστέρα πέτυχαν οι Δάνης, Τσιπάς και Βορινιώτης με πέναλτι. Και να σημειωθεί ότι η ομάδα του Δερβενίου εξαιτίας τραυματισμού αγωνίσθηκε επί 20' σχεδον με 10 παίκτες.

Νέο ρεκόρ επιτυχίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τους μαθητές της Κορινθίας

Θαυμάσια τα πήγαν οι υποψήφιοι από την Κορινθία στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ όπου το ποσοστό επιτυχίας των διαγωνιζομένων άγγιξε το σημαντικότατο ποσοστό του 83% .
Υπάρχει 9% αύξηση με τις περσινές επιτυχίες που έφτασαν στο 74%.
Σημαντική αύξηση υπάρχει και στις επιτυχίες των εισαγομένων στα ΤΕΙ.
Συμμετείχαν συνολικά από την Κορινθία στις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 1120 μαθητές από την Κορινθία από τους οποίους πέτυχαν οι 929 !

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σύγκρουση μαχητικών F-16 στον αέρα

Δυο μαχητικά αεροσκάφη F- 16, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, συγκρούστηκαν πριν από λίγη ώρα στον αέρα Νοτιοδυτικά της Κρήτης, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.Τα αεροσκάφη ανήκαν στην Μοίρα 340 της βάσης της Σούδας.

Στην περιοχή σπεύδουν σωστικά συνεργεία, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γάμος Νικόλαου – Τατιάνας στις Σπέτσες

Στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών από νωρίς ήταν όλα έτοιμα. Στις 19:30, διά θαλάσσης από το Πόρτο Χέλι, με το σκάφος της οικογένειας, «Αφρόεσσα», έφτασε ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, δια ξηράς, με μία παραδοσιακή ανθοστολισμένη άμαξα,  συνοδευόμενη από τον πατριό της έφτασε η νύφη Τατιάνα Μπλάτνικ, έτοιμοι και οι δύο να πουν το μεγάλο «ναι», σε ένα γάμο που επέλεξαν να τελέσουν στην Ελλάδα και στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Θετικά βλέπει το ΥΠΠΟ την αποκατάσταση της Ι.Μ. του Προφήτη Ηλία Ζαχόλης


Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτού, κ. Κατερίνας Γκέκη – Φαρμάκη, δημιουργεί αισιοδοξία για την ένταξη των έργων αποκατάστασης της Ι.Μ. Ζαχόλης στο ΕΣΠΑ.