Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εισακτέοι με βαθμολογία κάτω από την μονάδα στα ΤΕΙ


Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν αναδείξει πολλές “αδύνατες” πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που μελετά αλλαγές, κατ΄ αρχήν διορθωτικές, στο υπάρχον σύστημα και στη συνέχεια πλήρη αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στις σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά για το 2013 -14 και αφού προηγηθούν αλλαγές στα λύκεια και στα Πανεπιστήμια.

Στη σύνταξη 81 εκπαιδευτικοί στην Κορινθία


Ογδόντα ένα (81) συνολικά εκπαιδευτικοί αποχωρούν , στο Νομό Κορινθίας, λόγω συνταξιοδότησης, αλλά σήμερα ορκίστηκαν 40 νεοδιόριστοι, ενώ αναμένονται και οι διορισμοί των αναπληρωτών.

Επίθεση Κλαδούχου στον Δ. Σκούρα

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τα οικονομικά χρέη του Δήμου Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, γιατί χρωστά 150.000€ Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Δημήτρη Σκούρα.
Από την άλλη πλευρά ο νυν δήμαρχος Ξυλοκάστρου Αντώνης Κλαδούχος, απαντά στον κύριο

ΚΟΥΜΦΟΥΖΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ


Κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες , κάτοικοι και παραθεριστές του Δερβενίου , γινόμαστε «μάρτυρες» καθημερινά από τα συχνά μποτιλιαρίσματα των κάθε λογής τροχοφόρων , που διέρχονται δια μέσου της ΠΕΟ από το κέντρο της πόλης. Σωστό κουμφούζιο. Πριν από καιρό ο Δήμος Ευρωστίνης τοποθέτησε φωτεινούς σηματοδότες και είχε προτείνει την εναλλάξ ανά κατεύθυνση μονοδρόμηση της ΠΕΟ με την διοχέτευση των οχημάτων στις οδούς Αδαμοπούλου , Ρώμου Φιλύρα και Σιδηροδρομικού σταθμού . Το πρόγραμμα λειτούργησε πιλοτικά για 10 ημέρες , έκτοτε σταμάτησε. Γιατί;

Πόσα χρωστούν σε δάνεια οι Δήμοι της Κορινθίας


Σάλος από την αποκάλυψη της έγκυρης ιστοσελίδας για την πολιτική και δημόσια διοίκηση eklogika.gr, σχετικά με τα υπέρογκα χρέη των δήμων όλης της χώρας προς το τραπεζικό σύστημα και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πώς θα ψηφίζουμε στην Κορινθία


Οι εκλογείς θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο συμβούλους, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στην περιφερειακή ενότητα όπου είναι εγγεγραμμένοι.

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ..!

Η φωτογραφία της ημέρας από το tro-ma-ktiko.blogspot.com

Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στη ΔΕΥΑΞ γιατί χρωστάει 150.000€.



ΠΗΓΗ : KORINTHIANS NEWS

Θέμα συζήτησης έχουν γίνει κατά καιρούς τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο Ξυλοκάστρου, κάτι το οποίο δεν παραδέχονται οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής και ο δήμαρχος κ. Α. Κλαδούχος.