Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Στον εισαγγελέα πάει ο Κ. Κλωνής για απόκρυψη εγγράφων από τη Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου!



Με τη λακωνική φράση, ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών και μάχιμος, απάντησε ο κ. Κ. Κλωνής στην ερώτηση τι θα κάνει στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Ο ίδιος άσκησε σκληρή κριτική στη Δημοτική αρχή λέγοντας ότι την τελευταία περίοδο βρίσκεται σε διακοπές, είναι τελείως ανύπαρκτη και αδιάφορη και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου.
Ο κ. Κλωνής κατήγγειλε την απόκρυψη εγγράφων που έχει ζητήσει ως δημοτικός σύμβουλος από τη Δημοτική αρχή και τα οποία δεν του έχουν δοθεί εδώ και 2,5 μήνες, λέγοντας ότι θα προσφύγει ακόμα και στον εισαγγελέα

ΠΗΓΗ : korinthiannews.gr

To "χρυσό" Τζόκερ με τα 4 εκατομμύρια ευρώ έπεσε στα Καλάβρυτα



4.000.000 ευρω κερδίζει το τυχερό δελτίο του Τζόκερ που κληρώθηκε σήμερα και το οποίο βρίσκεται στην τσέπη κάποιου υπερτυχερού από τα Καλάβρυτα. Το δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΦΟΥ στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι:

Παρακρατούν «κατά λάθος» παραπάνω ΛΑΦΚΑ


Έκπληξη και οργή προκάλεσαν σε εκατοντάδες συνταξιούχους του Δημοσίου οι επιστολές που έστειλε προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες τους ανακοινώνει την παρακράτηση του ποσού που τους αναλογεί για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΛΑΦΚΑ).
Εμαθαν ότι από τον Σεπτέμβριο θα τους παρακρατήσουν ποσό που αναλογεί σε σύνταξη πολύ μεγαλύτερη από αυτή που λαμβάνουν.

Η ιδιομορφία του Δημήτρη Σκούρα..!


Η επιστροφή του Τάκη Σκούρα στα δημοτικά πράγματα απ’ την πρώτη στιγμή αποτέλεσε ένα πολύ προσωπικό ρίσκο.
Ταυτόχρονα δοκίμασε και τις αντοχές μιας κοινωνίας απέναντι σε έναν άνθρωπο που η συνεισφορά του στα δημοτικά πράγματα πέρα από τις μικρότητες της καθημερινότητας υπήρξε πολύ μεγάλη.

Δημοτικές εκλογές με προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο


Χωρίς τους γνωστούς μέχρι σήμερα περιορισμούς προσλήψεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι η προεκλογική περίοδος αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου και η σχετική ρύθμιση εντάσσεται στις διατάξεις του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες υποψηφίων και συνδυασμών. Θα ισχύσει μόνο για τη συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο και αποτελούσε αίτημα δημάρχων, οι οποίοι θεωρούσαν απαραίτητη την εξέλιξη αυτή, ώστε να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα οι διαδικασίες συγκρότησης των «Καλλικρατικών» Δήμων.
Με τις ίδιες ρυθμίσεις προωθούνται μετατάξεις με στόχο την κάλυψη κενών.

Ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στην Παναχαϊκή



«H Π.Α.Ε. Παναχαϊκή ανακοινώνει την απόκτηση του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα συμμετείχε στην πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Αγυιάς και το απόγευμα θα συμμετάσχει στην απογευματινή προπόνηση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Η επίσημη παρουσίαση του παίχτη θα γίνει την Δευτέρα 23/08/2010 στις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα τύπου της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή».

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

«Δεν είμαστε το φαβορί του αγώνα. Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή ομάδα του Βορείου ομίλου και θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα», το σχόλιο του προπονητή του Παναιγιαλείου, Δημήτρη Σπανού για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος που φέρνει τους Αιγιώτες αντιμέτωπους με τους Πόντιους Κατερίνης.

Δεν έπεισε ο Ιονέσκου στην Κόρινθο

Ο Ρουμάνος αμυντικός Σίπριαν Ιονέσκου ήρθε με όρεξη στην Κόρινθο, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει τον Νίκο Κουρμπανά και αποχώρησε χωρίς συμβόλαιο.
Ο Ιονέσκου δοκιμάστηκε σε δύο προπονήσεις από τον τεχνικό της Κορίνθου, δεν έδειξε όμως κάτι το ιδιαίτερο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την πόλη. Σε άλλη λύση για τα μετόπισθεν θα πρέπει να εστιάσουν οι άνθρωποι της Κορίνθου που κοιτάζουν και την ελληνική, αλλά και την ξένη αγορά.
.
Σε φιλικό αγώνα Κόρινθος και Καλλιθέα ανεδείχθηκαν ισόπαλοι 2 -2.

Ο Λαζανάς στις Καμάρες

Με τις μεταγραφές να συνεχίζονται, όπως και η προετοιμασία, η ομάδα του Αχιλλέα/Εθνικού Αιγιάλειας, έδωσε χθες το πρώτο της φιλικό στις Καμάρες, όπου και αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Αναγέννηση Ροδοδάφνης, ενώ παράλληλα ήρθε σε συμφωνία με ακόμη έναν παίκτη, τον Τάσο Λαζανά. Ο πρώην αμυντικός του Ζαβλανίου και της Παναχαϊκής, που έψαξε την μεταγραφή του σε σύλλογο της Αθήνας (Αγ. Παρασκευή, ΠΑΟ Ρουφ), τελικά συμφώνησε με τον Μάκη Λιάτο και θα φορέσει την φανέλα της ομάδας που προέκυψε από την συγχώνευση Αχιλλέα Καμαρών και Εθνικού Αιγίου, δυναμώνοντας κατά πολύ την αριστερή πτέρυγα των Αιγιωτών

Αχαΐα και Ιάσιο τους ενώνει η επανάσταση του 1821


Τελετή αδελφοποίησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και της Νομαρχίας Ιασίου Ρουμανίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία των Καλαβρύτων. Το μνημόνιο συνεργασίας θα συνυπογράψουν ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος και ο Νομάρχης Ιασίου Dracomir Sava Tomaseschi.

Ο Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΕ τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

.
- Την δεύτερη μεταγραφική του επιτυχία, πραγματοποίησε η διοίκηση του Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, που απέκτησε τόν 31χρονο ποδοσφαιριστή, Γιάννη Παπαδόπουλο, απο τον Αστέρα Κορίνθου, ενώ

Φιλική νίκη με 2 - 0 του Αστέρα Δερβενίου μέσα στο Βέλο

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 -2


Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Αστέρα Δερβενίου ,καθώς επικράτησε μέσα στο Βέλο της Ελλάδας Βέλου με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Τσιπάς μετά από ωραία κάθετη πάσα του Πεθαίνου και Δάνης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραβά.
Ο επόμενος φιλικός αγώνας του Αστέρα θα γίνει το Σάββατο 21 Αυγούστου στο γήπεδο Ξυλοκάστρου όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Κλένια.

Αγαπητοί Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες

Από τον Ιατρό και υποψήφιο Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Κώστα Καλλίρη πήραμε το εξής μήνυμα:


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Αγαπητοί Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες,

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε αναφερόμενοι στην υποψηφιότητα μου για τη δημαρχία του Δήμου Ζωγράφου. Θα ήθελα απλώς να κάνω μια μικρή διόρθωση.. Η καταγωγή μου είναι από το Βέλλο Κορινθίας, στο δε Βραχάτι υπηρέτησε η μητέρα μου ως καθηγήτρια τη δεκαετία του 50. Θα θεωρήσω ιδιαίτερη τιμή μου τη στήριξη των συμπατριωτών μου που μένουν στου Ζωγράφου. Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία.

Με εκτίμηση,
Κώστας Αθ. Καλλίρης
Ιατρός-υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου
(kostaskalliris.blogspot.com)

Στο 0-0 έμειναν Ολυμπιακός και Λα Κορούνια

Μπορεί η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Ισπανική Λα Κορούνια να ήταν για ακόμη μια φορά πειστική, αυτή τη φορά όμως οι περίπου είκοσι χιλιάδες φίλοι των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν πανηγύρισαν άλλη μια νίκη, αφού το παιχνίδι έληξε χωρίς νικητή με το «στείρο» 0-0.
Και αυτό γιατί από τη μια θρίαμβοι όπως το 5-1 επί της Ρόμα δεν είναι δυνατό να επαναληφθούν σε τέτοιο επίπεδο, ακόμη και σε φιλικά, και από την άλλη γιατί αυτή τη φορά οι Πειραιώτες είχαν «αντίπαλό» τους και τα... δοκάρια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Γκαλίτσιος (61' Τοροσίδης), Αβραάμ Παπαδόπουλος (46' Μοντεστό), Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο (61' Χολέμπας), Ντουντού (46' Κατσικογιάννης), Γιάννης Παπαδόπουλος (46' Όσκαρ), Ρόμενταλ (46' Ζαϊρί), Σοϊλέδης (46' Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (61' Ριέρα), Μήτρογλου (46' Ντιόγο).
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μανού, Ρούμπεν, Λόπο, Ρίκι (68' Άντριαν), Σαούλ (76' Ροντρίγκες), Λαουρέ, Αντόνιο Τόμας, Γουρδάδο, Κολότο, Ντομίνγκεζ (84' Βαλερόν), Πέρεζ (76' Ντεσμάρετς).