Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ολη η Ελλάδα ένα πανηγύρι

ΠΗΓΗ : TA NEA/ Του Δημήτρη Ν. Μανιάτη


Η ελληνική ύπαιθρος γιορτάζει ακόμη στα πανηγύρια. Διοργανώνονται κυρίως τον Δεκαπενταύγουστο, διατηρούν την παράδοση παρά τις δυσκολίες των καιρών, έχουν τους κανόνες τους, τους θρύλους και τους αστέρες τους-που έχουν γεμάτο το καρνέ τους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σεισμός στη Δυτική Ελλάδαμε με επίκεντρο τις Στροφάδες

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών λίγο μετά τις 15:10 το μεσημέρι σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο 60 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, στις νήσους Στροφάδες και έγινε αισθητός και στην Πελοπόννησο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Το δάκρυ του Πόντου άναψε το καντήλι της Παναγιάς


Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΟ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν σε όλη την χώρα στις ιερούς Ναούς και ιερές μονές που είναι αφιερωμένες στην Παναγία και τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Επίκεντρο του φετινού εορτασμού η Μονή Σουμελά στο Πόντο
«Κάποτε η Μονή Σουμελά στον Πόντο να ξαναλειτουργήσει λεύτερη πια», είχε ευχηθεί το Δεκαπενταύγουστο του 2000 ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, κατά την προσκυνηματική επίσκεψή του στη Μονή της Παναγίας στο Βέρμιο. Ευχή, που δέκα χρόνια μετά, υλοποιήθηκε…

Το Πάσχα του καλοκαιριού.


Η μέρα που αφιερώνεται στη Μάνα του Θεού μας, στη Μάνα όλων μας. Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα, Πλατυτέρα των Ουρανών, Οδηγήτρια, Μολυβδοσκέπαστη, Πελεκητή, Κρεμαστή, Παρηγορήτρα, Παυσολύπη, Φανερωμένη, Μυροβλύτισσα, Αμόλυντος, Υψηλοτέρα, Καθέδρα. Είναι λίγα μόνο από τα 500 και πλέον ονόματα της Παναγιάς μας, η οποία γιορτάζεται με τη δέουσα λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της χώρας και σε κάθε λίκνο της Ορθοδοξίας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ