Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Στηρίζουν Καλογερόπουλο για Δήμαρχο στην Αιγιάλεια

Την απόφασή τους να στηρίξουν την «Αυτοδιοικητική Δράση Αιγιάλειας», ανακοίνωσαν χθες στον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και υποψήφιο Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οφθαλμίατρος και Δημοτικός Σύμβουλος Ακράτας Χρήστος Σπηλιωτόπουλος και η παιδίατρος Αγγελική Τσιατά-Μίχαλου, από την Αιγειρα. Οι δύο γιατροί χαίρουν ιδιαίτερης εκτίιμησης στην τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ήδη Δημοτικός Σύμβουλος στην Ακράτα, ενώ η κ. Τσιατά-Μίχαλου ήταν υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημήτρη Κατσικόπουλου, στις τελευταίες εκλογές.

Παρουσιάστηκε στο Δερβένι το βιβλίο «Βασιλιάς ΙΚΕΛΟΣ» του Νίκου Καρακάση



Έγινε χθές Κυριακή 8 Αυγούστου στο κατάμεστο από κόσμο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου η παρουσίαση του μυθιστορήματος « Βασιλιάς ΙΚΕΛΟΣ» του συγγραφέα Νίκου Καρακάση. Την εκδήλωση στήριξαν ο Δήμος Ευρωστίνης και οι εκδόσεις Κέδρος. Για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης και ο Καθηγητής Φιλολογίας, Λυκειάρχης Δερβενίου Πέτρος Αλιφέρης.

Αισιοδοξία Μαυρονάσιου για πρωτάθλημα

Η ήττα από μια ομάδα Σούπερ Λίγκας είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος δεν «χαλάστηκε» από το 2-0 με το οποίο έχασε η Κόρινθος από τον Αστέρα Τρίπολης. Τουναντίον...
Ο πρόεδρος της Κορίνθου παραχώρησε δηλώσεις στην «Εξέδρα» και έδειξε πολύ αισιόδοξος για την φετινή παρουσία της ομάδας του στο πρωτάθλημα.
«Είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο πιστεύω ότι οι παίκτες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και την άνοδο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Ισθμού περιμένει την απάντηση του Ψυχογιόπουλου, ωστόσο δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση των Σεντεμέντε και Αποστολίδη από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ποιοι συνδυασμοί διεκδικούν το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Δ. ΣΚΟΥΡΑΣ – Ν. ΚΟΥΡΤΖΗΣ – Α. ΖΑΡΡΟΣ – Α. ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ


ΠΗΓΗ : «Η Φωνή της Κορινθίας»

Τα δυο μεγάλα κόμματα της Βουλής μετά την ψήφιση του Νόμου για το «Σχέδιο Καλλικράτης» βρέθηκαν αντιμέτωπα με το ερώτημα, ποια τακτική θα ακολουθήσουν στις επι κείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που καθορίστηκαν να γί νουν στις 7 Νοεμβρίου 2010. Τα επιτελεία, που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, των κομμάτων έχουν ήδη κάνει την περισσότερη εργασία. Οι διαδικασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται μέσα στον τρέχοντος μήνα να ανακοινώσουν τα ονοματεπώνυμα, που θα επιλέξουν και θα υποδείξουν για ψήφιση.
Από το φύλλο αυτό «Η Φωνή της Κορινθίας» θα παρουσιάσει την κατάσταση, που επικρατεί στους 6 νέους Δήμους του Νομού μας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρχής γενομένης από τον νεοσύστατο Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης.

Απαντήσεις Ρέππα για το έργο της Ολυμπίας Οδού σε ερώτηση Μιχ. Μπεκίρη

Αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου της Ολυμπίας οδού τα οποία έθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έλαβε την ακόλουθη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών :

Κοιτάζωντας αστέρια κάθε βράδυ στις 10 στο Δερβένι



Με τις προβολές ταινιών της 6ης εβδομάδας κινηματογράφου συνεχίζει την λειτουργία του ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος ¨Το Διάλειμμα¨ στο Δερβένι . Οι προβολές γίνονται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου κάθε βράδυ στις 10:00


Το πρόγραμμα της 6ης εβδομάδας, 9/8 – 15/8/2010:

Η ΝΗΣΟΣ (VIDEO)


Τρεις εκθέσεις ζωγραφικής κοσμημάτων στο Δερβένι από σήμερα

«Έφυγε» ο διάσημος Γάλλος «επιθεωρητής Μεγκρέ»


ΠΗΓΗ : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Παρίσι, Γαλλία
Πέθανε το Σάββατο, σε ηλικία 80 ετών, ο Γάλλος ηθοποιός Μπρούνο Κρεμέρ, που έγινε γνωστός μέσα από το ρόλο του «επιθεωρητή Μεγκρέ». Ο Κρεμέρ έπασχε από καρκίνο.
Επί 14 χρόνια υποδυόταν τον επιθεωρητή Μεγκρέ και η γαλλική τηλεόραση μετέδωσε από το 1991 έως το 2005 μια σειρά 54 επεισοδίων με τις έρευνες και τις περιπέτειες του διάσημου ήρωα του Ζορζ Σιμενόν.