Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια




                                            Αθήνα, 19 Ιουλίου 2010
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα για την Ελευθερία της Δημοσιογραφίας αλλά και γενικότερα για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας.
Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί βαθιά θλίψη και να γεννά συναισθήματα έντονης οργής και απέχθειας απέναντι σε ό,τι την προκάλεσε

Αύριο το απόγευμα η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια

Αύριο στις 16.30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του ιδρυτή του blog Troktiko Σωκράτη Γκιόλια..

Αυτοκίνητο τράκαρε με άλογο στο Αίγιο

Ένα πραγματικά ασυνήθιστο ατύχημα


ΠΗΓΗ:thebest.gr

Ένα ασυνήθιστο ατύχημα συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Αιγίου. Ήταν γύρω στις 3.15, όταν Ι.Χ. που οδηγούσε 32χρονος και το οποίο κατευθυνόταν σε δρόμο παράλληλο της Εθνικής Οδού στο Αίγιο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες…τράκαρε με άλογο. Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με τον οδηγό να τραυματίζεται ελαφρά και να μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου. Πάντως η τύχη ήταν σίγουρα με το μέρος του, γιατί συνήθως τα τροχαία με άλογα είναι θανατηφόρα.

ΑΥΡΙΟ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ‘ΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ

Αύριο πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι στους πρόποδες του Μαύρου Όρους και απέχει 20 χλμ νότια του Δερβενίου.

Προκειμένου να φθάσει κανείς στην Ι. Μονή, στο κόμβο του Δερβενίου (142 χλμ. Πατρών - Αθηνών), ακολουθεί τη διαδρομή Ροζενά- Ζάχολη. Στο χωριό Ζάχολη περνώντας μπροστά απ΄τον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει τον δρόμο για τον Κούτο (ή Χελυδόρι) και ύστερα από 2 χλμ. ο επισκέπτης βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μονής. Έξω από την Ι. Μονή δεσπόζουν 2 πανύψηλα έλατα και κάτω απ΄ αυτά υπάρχει παραδοσιακή Κρήνη.

Πηγή: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η ιστορία της Μονής

Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις στο μπλογκ troktiko

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του "Ράδιο Θέμα", ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό επειδή επί πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης και αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Επίσης ασχολούνταν με το αθλητικό ρεπορτάζ (καλύπτοντας τον στίβο) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στο διαδίκτυο.

Κλειστοί οι Δήμοι στην Κορινθία σήμερα

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα. Δευτέρα 19 Ιουλίου οι Δήμοι της Κορινθίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».. Το κλείσιμο των Δήμων ήταν προγραμματισμένο στη τελευταία συνεδρίαση της ΤΕΔΚ για αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου όμως, εξαιτίας διαφόρων υποχρεώσεων των δήμων αύριο το «λουκέτο» μπήκε σήμερα..

Εκτέλεσαν τον ιδιοκτήτη του Troktiko στην Ηλιούπολη



ΠΗΓΗ: πληροφορίες ΑΠΕ

Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.
Ο δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί.