Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με ρυθμούς χελώνας



Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης του Ξυλοκάστρου , καθώς η κίνηση στα μαγαζιά τους παραμένει αισθητά μειωμένη. Αιτία των οικονομικών προβλημάτων τα έργα που γίνονται στην παραλιακή με ρυθμούς χελώνας. Όπως επισημαίνουν ο πρόεδρος του συλλόγου Αριστοναύτες Γ. Γκραβαρίτης και ο επικεφαλής της Αρμονικής Ανάπτυξης Ξυλοκάστρου Α. Ζάρρος, ευελπιστούν να ολοκληρωθούν τα έργα στην παραλιακή ζώνη μέχρι το τέλος του μήνα που λήγει το χρονοδιάγραμμα… Οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι είναι χαμένοι από χέρι αφού έχασαν την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου.

Ισπανία - Ονδούρα 2-0 με σόου Βίγια



Η Ισπανία πήρε την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση επικρατώντας με 2-0 της Ονδούρας χάρη σε δύο γκολ του Νταβίντ Βίγια. Ο άσος της Μπαρτσελόνα πλέον πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, όμως έχασε πέναλτι που κέρδισε ο Νάβας από τον Ισαγκίρε, στο 61' και την ευκαιρία για χατ-τρικ , καθώς αστόχησε, με την μπάλα να περνά χαμηλά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Χιλή-Ελβετία 1-0

Με γκολ του Μαρκ Γκονσάλες στο 75ο λεπτό, η Χιλή επικράτησε 1-0 της Ελβετίας και βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 31ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Βαλόν Μπεχράμι με απευθείας

Χάσανε 7 – 0 , όμως στη Β. Κορέα μετέδωσαν ότι πήραν λευκή ισοπαλία!

Στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Βόρεια Κορέα, η κυβέρνηση των Ασιατών, αποφάσισε η κρατική τηλεόραση να δείξει μόνο το τέρμα που πέτυχε το "συγκρότημα" του Γιονγκ Χουν Κιμ. Μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης με την Πορτογαλία, η τηλεόραση του καθεστώτος , μετεδωσε, ότι το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ . Πως αλλιώς να εξηγήσουν την ισοπεδωτική ήττα τους με 7 - 0;!

Πορτογαλία-Βόρειος Κορέα 7-0


Στο χορταστικότερο -σε γκολ και θέαμα- παιχνίδι του Μουντιάλ μέχρι στιγμής, η Πορτογαλία ισοπέδωσε με 7-0 την δύσμοιρη Βόρεια Κορέα που βρέθηκε στο διάβα της, και με το αποτέλεσμα αυτό έχει πλέον μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού για να πάρει τη 2η θέση από τον 7ο όμιλο και μαζί το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

«Λαϊκή Συσπείρωση»

«Λαϊκή Συσπείρωση» θα ονομάζονται οι συνδυασμοί του ΚΚΕ και στις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας , τους οποίους ανακοίνωσε σήμερα .
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Νίκος Γόντικας και στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ακόμα δυο νεκροί στην «Εθνική καρμανιόλα» Κορίνθου-Πατρών

Δύο δυστυχήματα στο Δερβένι και στο Μελίσσι


Ακόμα δύο νεκροί προστέθηκαν σήμερα στη μεγαλη λίστα των θυμάτων της «εθνικής καρμανιόλας» , Κορίνθου – Πατρών μετά από ισάριθμα δυστυχήματα που έγιναν σήμερα . Συγκεκριμένα :

Διαμαρτυρία για το σιδηρόδρομο Πελοποννήσου


ΠΗΓΗ : aftodioikisi.gr

Το αίτημα να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος Πελοποννήσου και να συνεχιστεί η λειτουργία του, θα καταθέσουν την Πέμπτη, 24 Ιουνίου στην Αθήνα, η πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών, οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης , τα εργατικά κέντρα, τα επιμελητήρια, οι οικολογικές κινήσεις και κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Έκδηλο ενδιαφέρον του κ. Αλέκου Κέζα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο πρώτος Κορίνθιος που εκδήλωσε ενδιαφέρον και θέλει να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο Φενεάτης δικηγόρος και πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Κορινθίας κ. Αλέκος Κέζας , ο οποίος στηρίζεται από τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Κώστα Κόλλια , με την συνοδεία του οποίου τις τελευταίες μέρες επισκέπτονται πολλές πόλεις και χωριά του Νομού.
Τον κ. Κέζα ενδιαφέρει ο νέος θεσμός και θα παλέψει την εκλογή του τον ερχόμενο Νοέμβριο σε ένα θεσμό με πραγματικές και ουσιαστικές εξουσίες που θα είναι πρωτόγνωρες..!

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΠΗΓΗ : ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Την Κυριακή 20/6/2010 έγινε η γιορτή του συλλόγου δασοπροστασίας «Κυλλήνιος Άδωνις», στο Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας.
Από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εθελοντών του Ξυλοκάστρου, της Ευρωστίνης, του Φενεού αλλά και της Πυροσβεστικής, καταλάβαμε ότι το κράτος μόνο περικοπές κάνει κάθε χρονιά, σχετικά με την προστασία των δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Χρόνο με το χρόνο, όλο και

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κορινθία

ΠΗΓΗ : Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


Ο κίνδυνος είναι υψηλός για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα στις περιοχές Κορινθίας και Αιγιαλείας , Δυτικής Αττικής , Βοιωτίας και Παρνασίδας. όπως δείχνει ο Χάρτης κινδύνου πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου

Μισό μέτρο χαλάζι στη Γκούρα!

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από την χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή τον κάμπο του Φενεού. Το χαλάζι σε κάποιες περιοχές έφτασε το μισό μέτρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , στη Γκούρα μεγάλες ζημιές έπαθαν πάνω από 600 στρέμματα με κηπευτικά. Οι κάτοικοι του Φενεού βρίσκονται σε απόγνωση και τώρα ζητούν την αρωγή των αρμοδίων αρχών καθώς το βιός τους επλήγει.

Ο Κορινθιακός που πληγώναμε

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ

Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τις πηγές ρύπανσης του Κορινθιακού κόλπου.
Δημιουργία: Μαγδαληνή Αζαριάδου.Οι φωτογραφίες από το βυθό του Κορινθιακού είναι του Φοίβου Βιλανάκη

Κόρινθος: Ανανεώνουν Καλογιαννίδης, Δημητριάδης ,

Οι Κώστας Kαλογιαννίδης και Πέτρος Δημητριάδης είναι οι δυο πρώτοι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με την Κόρινθο. Αμφότεροι θα συναντηθούν με τη νεοσύστατη διοίκηση την Τρίτη προκειμένου να επεκτείνουν τα συμβόλαιά τους και να τακτοποιηθούν οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Την ίδια μέρα θα γίνει η παρουσίαση του νέου τεχνικού Νίκου Κουρμπανά στις 19.00 από τον πρόεδρος της ομάδας Σωτήρη Μαυρονάσιο στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στο Λέχαιο στο ξενοδοχείο «Blue Pearl Hotel» (πρώην Σίμη), με θέματα: Προγραμματισμός νέας χρονιάς, παρουσίαση επιτελείου ομάδας

Αίας Σαλαμίνας: Ανακοινώσεις προσεχώς

Σώστε τα αδέσποτα από τις φόλες.

Μια μεγάλη διαμαρτυρία οργανώνεται στις 26 Ιουνίου. Από στόμα σε στόμα, από δήμο σε δήμο και μέσα από το facebook φιλόζωοι στέλνουν το μήνυμα τους για να σταματήσουν να χάνονται άδικα πολλά σκυλιά στους δρόμους. Οργανώνεται εκδήλωση διαμαρτυρίας σε πολλούς δήμους με

Με «σάμπα» στους «16» Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1

Η Βραζιλία ήταν ουσιαστική και νίκησε με 3-1 την Ακτή Ελεφαντοστού, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους "16" του Μουντιάλ. Tα δύο πρώτα γκολ πέτυχε ο Λουΐς Φαμπιάνο για την "σελεσάο" στο 25' και στο 50', αν και στο δεύτερο χρησιμοποίησε δύο φορές το χέρι.