Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Έμειναν στο "Χ"

ΟυρουγουάηΓαλλία 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας Ουρουγουαης – Γαλλίας ,στην πρεμιέρα τους στην διοργάνωση, έτσι όλες οι ομάδες στον 1ο όμιλο έχουν από έναν βαθμό μετά την 1η αγωνιστική. Το ματς δεν είχε πολλές καλές φάσεις με την καλύτερη ευκαιρία να χάνει ο Ντιέγκο Φορλάν για τους

«Καλλικράτης»: Το τελικό κείμενο του ΦΕΚ

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Νόμος του κράτους και τυπικά είναι πλέον ο «Καλλικράτης» (Ν 3852/2010), καθώς δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 στο Φύλλο 87 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Πρόκειται για το τελικό κείμενο που αριθμεί 1920 σελίδες και περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Για το τελικό σχέδιο του νόμου πατήστε εδώ

Χρώμα, τραγούδι και χορός στην τελετή έναρξης

Νότιος Αφρική  - Μεξικό 1-1

Πηγή: Α.Π.Ε.

Με τραγούδι και χορό, όχι μόνο της χώρας, αλλά ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου, άνοιξε η αυλαία του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Το εντυπωσιακό Soccer City του Γιοχάνεσμπουργκ γέμισε χρώμα και ρυθμό, ενώ αεροπλάνα που υπερίπταντο σχημάτιζαν τα χρώματα της σημαίας της Νότιας Αφρικής και οι... πολυσυζητημένες βουβουζέλες δημιουργούσαν εκκωφαντική ατμόσφαιρα. Στο χορτάρι απλώθηκαν πανιά που σχημάτιζαν το περίγραμμα της Μαύρης Ηπείρου και πάνω σε αυτά παρέλασαν οι σημαίες των 32 χωρών που συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ζητείται ιδρωμένο αυτί!


Άρθρο του Ιωάννη Λαλιώτη
από το Μεσινό Φενεού


Όσοι πηγαινοερχόμαστε στα χωριά μας, αντικρίζουμε ένα θλιβερό θέαμα. Τα δάση που περιβάλλουν τον Φενεό κατακλύστηκαν από κόκκινα ξερά έλατα. Ιδιαίτερα στο δάσος που βρίσκεται πάνω από την χωριό μας, τα κόκκινα έλατα είναι τόσα πολλά που φαίνονται να είναι σχεδόν τα μισά. Δεκάδες (ή εκατοντάδες) επίσης τα κόκκινα έλατα που υπάρχουν στη Καστανιά στον Σαϊτά και αλλού στα Φενεάτικα Δάση, Τι συμβαίνει; Φταίει η ξηρασία ή κάποια αρρώστια που σαπίζει και ξεραίνει τα έλατα; Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει;
Το Δασαρχείο, ο Δήμος, η Πυροσβεστική, η Νομαρχία, η Περιφέρεια και οι υπόλοιποι φερόμενοι ως αρμόδιοι, τι έχουν πράξει μέχρι σήμερα και τι θα πράξουν για να σταματήσει το κακό;
Γνωρίζει κανείς το φαινόμενο; Γνωρίζει κανείς την αιτία; Γνωρίζει κανείς τους ρυθμούς επέκτασης του κακού; Γνωρίζει κανείς τους τρόπους αντιμετώπισης του; Έχει σκεφτεί κανείς ότι τα εκατοντάδες ξερά κόκκινα έλατα αποτελούν την πιο επικίνδυνη και ασφαλή εύφλεκτη ύλη μέσα στο δάσος, ενόψει των πυρκαγιών του Καλοκαιριού;
Αναμένουμε απαντήσεις.

«ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΣ» ο Άγγελος

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είναι το όνομα του συνδιασμού του Άγγελου Γαρούφου , σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το xylokastrino.blogspot.com.
Ο Αγγελός Γαρούφος , παλιός συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στο χώρο του ΟΣΕ, ήταν ο πρώτος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ευρωστίνης επί Δημαρχίας Δούσκα το 1998 . Μετέπειτα απεχώρησε από τον συνδιασμό του Δ. Δούσκα και στις Δημοτικές εκλογές του 2002 διεκδίκησε το δημαρχιακό θώκο Ευρωστίνης με δικό του συνδιασμό λαμβάνοντας το 19% , έναντι του 20% που έλαβε ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» του Παναγιώτη Γκέκη ( αδελφός της βουλετή κ. Κατερίνας Φαρμάκη – Γκέκη) και ποσοστου 61% που έλαβε ο Δημήτρης Δούσκας , που επανεξελέγη Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Τέλος στις τελευταίες δημοτικές ( 2006) εκλογές ο κ. Γαρούφος δεν έθεσε υποψηφιότητα .

Αύριο η εκλογή νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας


Αύριο, Σάββατο 12 Ιουνίου, διεξάγονται οι εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη νέων Προέδρων στις Νομαρχιακές Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ. Παράλληλα, γίνεται και η εκλογή συνέδρων για το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2010 στους Δελφούς στο Νομό Φωκίδας.

Καλλικράθης προλογεί και Ειρήνη καραδοκεί!

Η παράσταση αρχίζει...


Αρχίζει το ματς (V)
Το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο θα κάνει σέντρα στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας με το ματς Νότια Αφρική - Μεξικό. και συνεχίζεται στις 9.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας με τον αγώνα Ουρουγουάη - Γαλλία.
Το «Σόκερ Σίτι Στέιντιουμ» στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους 94.700 θεατές, που θα παρακολουθήσουν το εναρκτήριο ματς του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη

Ο Ανδρέας Ζάρρος «παρών» και στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ανδρέας Ζάρρος όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στον σταθμό «Prisma Virus 93,8 FM» θα δώσει και αυτός με τους «Αρμονίστες» το στίγμα του στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στον διευρυμένο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , όπως το έκανε μέχρι σήμερα σε κάθε δημοτική εκλογή στο Ξυλόκαστρο.

Ο Αντώνης Κλαδούχος “live» στον «Prisma Virus 93,8 FM»

Από τις 10 το πρωί από το ραδιόφωνο του Ξυλοκάστρου «Prisma Virus 93,8 FM» μεταδίδετε η Εκπομπή «Ο Καλεσμένος της Παρασκευής» με καλεσμένο, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου και Υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Αντώνη Κλαδούχο, , σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης. με τον Γιώργο Αντωνίνη.
Για όσους μένεται εκτός Κορινθίας ή δεν έχετε , στην περιοχή σας καλή λήψη του «Prisma Virus 93,8 FM» γιά να ακούσετε την εκπομπή συντονιστείτε ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ή  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ στην του σταθμού. Η εκπομπή θα επαναληφθεί από το σταθμό και τη Δευτέρα την ίδια ώρα