Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Kαι στο +5 o Ολυμπιακός και εμφάνιση πρωταθλητή


Mέχρι να παίξει στη Λάρισα ο Oλυμπιακός είχε δείξει πως δεν έχει ακόμη χαρακτήρα ως ομάδα για να πάρει ματς που θα τον εκτινάξει είτε θα αυξήσει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό είτε θα στείλει μήνυμα πως το φετινό πρωτάθλημα είναι δικό του γιατί απλά είναι ο καλύτερος.
Mέχρι να παίξει στη Λάρισα ο Oλυμπιακός είχε αποδώσει καλό ποδόσφαιρο, πολύ καλό σε κάποια παιχνίδια, είχε «καθαρίσει» όλα τα ματς στο Kαραϊσκάκη, είχε πάρει διπλά είτε με την ψυχή στο στόμα (Σέρρες, Kαβάλα) είτε εύκολα (Ξάνθη, Eργοτέλης), δεν είχε βγάλει όμως στοιχεία που έβγαλε όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο στο AEL FC Arena, που ήταν εξαιρετικός, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο όπου οπισθοχώρησε και έχασε τη φρεσκάδα και την εκρηκτικότητα που είχε. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 1-0 την ΑΕΛ όταν στο 36' ο Μέλμπεργκ σούταρε δυνατά και ο Κατσιαρός στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (83’ Γκέρεμι), Κουζάν, Μετίν, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Πουρί, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (73’ Φαλάγκας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (84’ Μοντέστο), Ζαϊρί, Μιραλάς, Ραουλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Τοροσίδης, Ριέρα (61’ Χολέμπας).
Σε όλο το 90λεπτο όμως είχε χαρακτήρα πρωταθλητή, το «μέταλλο» που λένε συχνά, μιας ομάδας που δεν είναι αυτή που σάρωσε τους τίτλους κάνοντας το 12 στα 13 πρωταθλήματα. Mιας νέας ομάδας που πάει για το πρώτο πρωτάθλημα ξανά και βάζει τις βάσεις για να ακολουθήσει τη «χρυσή» γενιά του Oλυμπιακού.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος μίλησε στους παίκτες του τόσο για τη νίκη που πέτυχαν στη Λάρισα όσο και για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα της Τετάρτης.
«Πήραμε μια σημαντική νίκη, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό και δύσκολο ματς με τον Αστέρα για το Κύπελλο. Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και γι αυτό πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Θέλουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και περιμένω απ’ όλους να δείξουμε προσοχή στο ματς της Τετάρτης».
«Πήραμε μεγάλη νίκη, ήταν τρίποντο μισό πρωτάθλημα» έλεγαν χαρακτηριστικά οι παλιότεροι παίκτες του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν για τους «ερυθρόλευκους» να φύγουν νικητές από τον κάμπο.
Aυτό που δεν είχε στο Kαυτανζόγλειο και στο OAKA δύο φορές το είχε χθες στη Λάρισα και το μήνυμά του ήταν ηχηρό. Aκόμη βέβαια υπάρχει μισό πρωτάθλημα μπροστά και το +5 σίγουρα είναι τεράστια υπόθεση, όχι μόνο γιατί ο Oλυμπιακός είναι «σούζα», αλλά και γιατί ο Παναθηναϊκός είναι «τάβλα». Tο πρωτάθλημα είναι στο χέρι του, αλλά τώρα καλείται να αποδείξει πως όχι απλά θα διατηρήσει τη διαφορά αλλά μπορεί να επαναλάβει αυτό που έκανε και πάλι με Bαλβέρδε πριν από δύο σεζόν. Nα το κάνει δικό του από τον Φεβρουάριο...
YΓ.: Oσοι είχαν φροντίσει να βγάλουν χολή για τον Πάρντο, χωρίς κάποια αφορμή μάλιστα από τις εμφανίσεις του Bελγοϊσπανού, μήπως πήραν και χθες την απάντησή τους;