Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΦΩTEINH ΠΙΠΙΛΗ - ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ «Παίρνει παράνομα το σύνολο της Βουλευτικής σύνταξης ο Διευθυντής του ΕΣΥ κ. Π. Τατούλης;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                Αθήνα, 04 Νοεμβρίου 2010

Επανέρχεται στις καταγγελίες της για τη διπλομισθία – αργομισθία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη και πρώην βουλευτή κ. Πέτρου Τατούλη η βουλευτής Ά Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κα Φ. Πιπιλή. Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Οι αντίθετοι» του Ράδιο 9 με τους Δ. Σταυρόπουλο και Δ. Βερύκιο, η βουλευτής κάλεσε δημοσίως τον κ. Τατούλη να απαντήσει αμέσως στην καταγγελία ότι εισπράττει εξ ολοκλήρου τη βουλευτική σύνταξή του παρά τις σαφείς διατάξεις του νόμου 3865/10 άρθρο 10, παρ.2, καθώς και του παλαιότερου νόμου 2592/98, άρθρο 8, παρ.14, σύμφωνα με τους οποίους όποιος λαμβάνει σύνταξη από το Δημόσιο οφείλει να δηλώνει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τη δεύτερη πηγή εσόδων πριν την έναρξη της εργασίας του σε νέα θέση στο Δημόσιο, ώστε να γίνεται η ανάλογη περικοπή της σύνταξής του. Η βουλευτής επανέλαβε ότι λειτουργεί με τις αποδεδειγμένες καταγγελίες της, στο πλαίσιο των συνταγματικών υποχρεώσεων του εκπροσώπου του λαού για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ειδικότερα αυτή την περίοδο που εκδηλώνεται με τόσο έντονο τρόπο η κατακραυγή της κοινωνίας εις βάρος του συνόλου των βουλευτών και του πολιτικού συστήματος.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η βουλευτής έθεσε θέμα ηθικής τάξης και σκανδαλώδους συμπεριφοράς του «σημαιοφόρου της κάθαρσης και πολέμιου του σάπιου πολιτικού συστήματος» σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Τατούλη, χαρακτηρίζοντάς τον προκλητικά αργόμισθο διευθυντή του ΕΣΥ και ταυτοχρόνως συνταξιούχο βουλευτή. Πώς είναι δυνατό αναρωτήθηκε η βουλευτής σε τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα να λαμβάνει χρήματα από δύο πηγές του δημοσίου, την παχυλή σύνταξη από τη Βουλή και τον μισθό του διευθυντή μαζί με τις εφημερίες του - σύνολο κοντά στις 10.000 ευρώ – και ταυτοχρόνως να σιωπά προκλητικά μέχρι σήμερα και ο ίδιος αλλά και οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας κκ Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδος.
Η βουλευτής πρόεβη σε δημόσια ερωτήματα, αφού λόγω της διακοπής των εργασιών της Βουλής δεν κατέστη δυνατό να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση επί του θέματος. To be continued…