Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εφιαλτικό βράδυ στην Αθήνα! Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 0 -3



Καλύτερη προπόνηση ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την Ρεάλ τη Δευτέρα δεν θα μπορούσε να κάνει η Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πρωταθλητές Ισπανίας και δικαίως αποχαιρέτησε την Ευρώπη, από τόσο νωρίς, σε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές χρονιές του. Ηττα με 3-0, δύο γκολ ο Πέδρο και ένα ο Μέσι.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο στον «πράσινο» πάγκο και το «τριφύλλι» εκτός από την φάση του Σισέ στο 20ο λεπτό και τις γεμάτες εξέδρες του ΟΑΚΑ δεν θα έχει τίποτα άλλο να θυμάται από αυτό το ματς. Ανώτεροι και με την κατοχή συντριπτικά με το μέρος τους οι φιλοξενούμενοι! Για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετική η παρουσία του κόσμου, που κατέκλυσε το Ολυμπιακό Στάδιο, για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο νέο ξεκίνημα που κάνει με τον Πορτογάλο στον πάγκο, αλλά και να θαυμάσει τους «μπλαουγκράνα». Λίγα συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτό το ματς, αφού οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα βρέθηκαν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς και δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι που ενδεχομένως είχε ζητήσει ο 64χρονος τεχνικός.
Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι δεν ήρθε στην Αθήνα για τουρισμό, αλλά για να κάνει το παιχνίδι της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η κατοχή της μπάλας για του Ισπανούς ποτέ δεν έπεσε από το 70%.
Την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού, όμως την είχε ο Παναθηναϊκός. Στο 20ο λεπτό ο Τζιμπρίλ Σισέ έφυγε στον κενό χώρο μετά από μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, όμως ο Βαλντέζ είπε όχι στο πολύ δυνατό σουτ του Γάλλου.
Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, ενώ παράλληλα δοκίμασαν και κάποια σουτ από μακριά με τον Πέδρο και τον Αντριάνο, αλλά ο Τζόρβας ήταν εκεί που έπρεπε για να διώξει!
Οι Καταλανοί πήραν κεφάλι στο σκορ στο 27’ μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα στον κενό χώρο του Ντάνιελ Άλβες και πολύ όμορφο και δυνατό πλασέ του Πέδρο. Το ημίχρονο έληξε με τους Ισπανούς να έχουν αλλάξει πάνω από 300 πάσες, ενώ ο Παναθηναϊκός κάτι λιγότερες από εκατό, γεγονός που αναδεικνύει την καθολική υπεροχή των «μπλαουγκράνα».
Το «τριφύλλι» μπήκε λίγο πιο ζεστά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πάλι οι Ισπανοί είχαν την κατοχή και την κυριαρχία στο παιχνίδι. Στο 55’ ο Σισέ έφυγε στον κενό χώρο και πάλι, αλλά ήταν ακάλυπτος, μετά από έξυπνη πάσα του Χριστοδουλόπουλου.

Στο 61΄ ο Μέσι έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα με δυνατό σουτ λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα μετά από εκπληκτικό συνδυασμό των Ινιέστα, Αντριάνο, Μέσι, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, σε ρυθμούς... προπόνησης.
Οκτώ λεπτά αργότερα και πάλι με σβηστές μηχανές οι πρωταθλητές Ισπανίας έδωσαν διαστάσεις θριάμβου με τον Πέδρο να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έπειτα από πάσα του Ινιέστα.
Ο Πέδρο Ροντρίγκεζ ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Όχι μόνο για χρίστηκε δις σκόρερ, αλλά και γιατί ήταν αυτός που είχε πάρει πιο ζεστά από όλους τους αστέρες των φιλοξενούμενων.
Από και πέρα, το μόνο που χρίζει αναφοράς από όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο ήταν η είσοδος ενός οπαδού του Παναθηναϊκού, που πήγε προς τον Λιονέλ Μέσι και του έκανε χειρονομία, με τους σεκιούριτι του γηπέδου να τον απομακρύνουν γρήγορα...
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (67’ Πλεσί), Μαρίνος (46’ Δημούτσος), Γκαρσία (63’ Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ
Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Άλβες, Πικέ (71’ Αμπιντάλ), Πουγιόλ, Αντριάνο (76’ Μάξγουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι (71’ Κεϊτά), Ινιέστα , Μέσι, Πέδρο, Βίγια