Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιός να πιστέψει τώρα τον κ. Αντώνη Κλαδούχο;

ΓΡΑΦΕΙ:Ο Παναγιώτης Καλύβας

Σχόλια για την Ανακοίνωση του Απερχόμενου και Υποψηφίου Δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου για διάλογο και σύνθεση απόψεων.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος διένειμε σπίτι – σπίτι μία προσωπική ανακοίνωσή του.
Θεωρούμε χρήσιμο να σχολιάσουμε μόνο ένα σημείο της ανακοίνωσης.
Γράφει στην ανακοίνωσή του ο απερχόμενος Δήμαρχος:
«Θέλουμε δημοκρατικό διάλογο και την ισότιμη συνεργασία με όλους τους δημότες, τους φορείς, τους συλλόγους, τις ομάδες πολιτών, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, για να συνθέσουμε προτάσεις και να καταλήξουμε σε προγραμματικές δεσμεύσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση τοπικών πολιτικών.»

Σχόλιο:
Ωραία και εύηχα λόγια, όμως εδώ υπάρχει τεράστια απόσταση από το δείγμα γραφής που έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος τα τελευταία 8 χρόνια της θητείας του. Είναι ευρύτατα γνωστός ο τρόπος που λειτούργησε και απαξίωσε κάθε έννοια διαλόγου με όλους όσους είχαν διαφορετική από εκείνον άποψη.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και υποτίθεται ότι εξελίσσεται ο δημοκρατικός διάλογος ο απερχόμενος Δήμαρχος ποτέ δεν υιοθέτησε, ούτε καν συζήτησε, έστω και μία πρόταση της μειοψηφίας.
Οι πολίτες, οι φορείς, οι ομάδες πολιτών, όταν διαφωνούσαν με τις προτάσεις του Δημάρχου δεν τους εδίδετο ο λόγος.
Επιστολές πολιτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπως για παράδειγμα οι επιστολές 700 συμπολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για τα υπέρογκα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσης που επέβαλε ο Δήμαρχος, δεν επέτρεψε ούτε να διαβαστούν.
Ακόμη και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων το αντιμετώπισε κακοπροαίρετα, εχθρικά και τελικά το απαξίωσε.
Με τέτοια αντιδημοκρατική συμπεριφορά, υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και παραβίαση των νόμων και κάθε έννοιας διαλόγου, πως είναι δυνατόν να μιλά τώρα, προεκλογικά για ανοικτό διάλογο, για σύνθεση απόψεων και συμμετοχή των πολιτών;
Ποιος μπορεί τώρα να πιστέψει τον απερχόμενο Δήμαρχο ότι επιζητά δημοκρατικές διαδικασίες όταν το δείγμα γραφής για 8 χρόνια υπήρξε απόλυτα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό απαξιώνοντας κάθε έννοια σύνθεσης απόψεων και συμμετοχής στα κοινά για όποιον ήταν εκτός γραμμής Αντώνη Κλαδούχου;
Η γνώμη μας είναι κανείς.

ΠΗΓΗ: diogenis-press.blogspot.com